Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 14 минута, GeniusAtWork рече

Једино има смисла да су се раније заразили. Јер најкраћа могућа инкубација је два дана. Испало би да су се ем експресно заразили, ем већ другог дана дотрчали да их тестирају. А овако нико не може да их намоли да тестирају људе у тешком стању који недељама имају све симптоме.

Pa da to je. Zarazio se ranije, i virus je počeo da steže i javio se, testirali ga potvrdili. 

E sad da nije blizak patrijarhov saradnik, vjerovatno ne bi dobio testiranje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да ли браним Вучића (далеко било) и требаћу да се стидим ако приметим да су на слици грађевински радници, а не окупљање грађана?

Едит: И старно да нагласим да не провоцирам јер примећујем да често делује кад то радим кад оставим само једну реченицу. Не пратим све вести и не знам о чему се ради, не кажем да није било окупљања грађана, да није лицемерно и да Вучић (као и сви остали) све, али све ради у кампањи, али оно на слици ми делује да су грађевински радници. Грађевински радници су све ово време ванредног стања радили, и кад је падала киша, и оног дана кад је падао снег, нису радили једино у време полицијског часа (бар не да ја знам). А зна се шта је рад на грађевини, он подразумева и пиво на крају смене.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

U ovome se svakako slazem.
Ali da zmureci prnosis ocigledne zlonamernosti na forum - nikako mi nije jasno.

Није ти јасно зато што си уморан и не можеш чисто да мислиш.

Прво лепо одмори, па кад се ресетујеш моћи ћемо да причамо.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Дејан рече

Кажем ти, свако би тако поступио, ја први да сам на његовом месту.

Надам се да нећеш тражити извињење и од патријарха?

Остави се ти Патријарха.

Тужно је то брате што би ти поступио исто као др. Кон који је похулио на оно што је нама најсветије.

Нема никакве опасности од било какве заразе од Светог Причешћа. Свето Причешће је храна, здравље, спасење и живот нама православним хиршћанима. То је најсветије што имамо у животу. Немој брате грешити душе.

Други проблем из перспективе људских права је то што нам се крше верска права.

Трећи проблем је што тај исти др.Кон и остали из кризног штаба ћуте када Вучић скупља људе и Новом Пазару и у Чортановцима.

Дакле, напад на суштину наше вере, кршење основних права и обично политикантско лицемерје. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Тражитељ рече

Да ли браним Вучића (далеко било) и требаћу да се стидим ако приметим да су на слици грађевински радници, а не окупљање грађана?

Daleko bilo, pu, pu... ne bi tako nesto uradio.

Nego - gradjevinci nisu ljudi i gradjani? Imuni su na sve bolesti kao betmeni? Za njih ne vazi drzanje odstojanja? Ili npr. za novinare?
Ili je to onaj posebni "covid-vasxrs", sto raste samo u Srbiji, pa se siri iskljucivo preko verujucih ljudi u hramu?

...

94522258_228637071723968_404196563747445

...

A Hriscani mogu da naprave i softver za merenje odstojanja, u glavama titoista i staljinista opet ce da budu krivi za sve.

93425184_1042342629499602_33395932674392

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1042342626166269&set=p.1042342626166269&type=1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Тражитељ said:

Едит: И старно да нагласим да не провоцирам јер примећујем да често делује кад то радим кад оставим само једну реченицу. Не пратим све вести и не знам о чему се ради, не кажем да није било окупљања грађана, да није лицемерно и да Вучић (као и сви остали) све, али све ради у кампањи, али оно на слици ми делује да су грађевински радници. Грађевински радници су све ово време ванредног стања радили, и кад је падала киша, и оног дана кад је падао снег, нису радили једино у време полицијског часа (бар не да ја знам). А зна се шта је рад на грађевини, он подразумева и пиво на крају смене.

Онда се поставља једно просто питање: зашто у условима ванредног стања када је проглашена епидемија ради грађевина? Ако се стално апелује на све да избегавају контакте и седе кући, и затвара се већина фирми из скоро свих делатности, зашто се дозвољава овако високоризична активност?

Исто питање важи и за фабрике типа Јуре, које запошљавају хиљаде људи који раде у халама у блиском контакту.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, obi-wan said:

Daleko bilo, pu, pu! Ne bi tako nesto uradio.

Nego - gradjevinci nisu ljudi i gradjani? Imuni su na sve bolesti kao betmeni? Za njih ne vazi drzanje odstojanja? Ili npr. za novinare?
Ili je to onaj posebni "covid-vasxrs", sto raste samo u Srbiji, pa se siri iskljucivo preko verujucih ljudi u hramu?

Не, него људи раде.

Извињавам се, али мој став по овом питању је јасан: инсистирање да се за један делић промила православаца укину све противепидемиолошке мере због тога што они имају приоритете око којих не постоји консензус ни међу самим верницима а камоли у друштву у целини веома јасно доживљавам или као безобразлук, или (код већине) једно једноставно несхватање о чему се ради, али и код једних и код других тврдоглавост и намера да се иде против целог света да задовољи своја страст, а то су особине које не поштујем. Апсолутно дозвољавам да се изнесе идеја да је то исто као и одлазак у продавницу или рад на грађевини, али то мора бити подложно дискусији, а не да се због тога људи гицају и брецају. За мене је равно вриштању десеторо деце да баш они изађу да се играју, јер је њихова игра светија од игре осталих.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Онда се поставља једно просто питање: зашто у условима ванредног стања када је проглашена епидемија ради грађевина? Ако се стално апелује на све да избегавају контакте и седе кући, и затвара се већина фирми из скоро свих делатности, зашто се дозвољава овако високоризична активност?

Исто питање важи и за фабрике типа Јуре, које запошљавају хиљаде људи који раде у халама у блиском контакту.

Nije ovdje toliko problem građevinska aktivnost. U Banjaluci nisu bile zabranjene građevinske djelatnosti. Što da ne...za ekonomiju je dobro da bar nešto funkcioniše od realnog sektora, te radovi koji se izvode na područijima gdje nema ljudi, i gdje radnici nose svu propisanu zaštitu i pridržavaju se mjera koje važe i za sve građane. 

Na ovoj slici ja vidim problem održavanja nekakvog mitinga, gdje su se s jedne strane skupili građevinci koji ne drže rastojanje, psiho koji nema nikakvu zaštiti i s druge strane novinari koji također ne drže distancu i pola ih nema maske. Šta će ovo pozorište u vrijeme epidemije? Neka ljudi rade, neka zarađuju platu, ali šta ima da pravi konferenciju za novinare na gradilišu usljed epidemije, e to je bezobrazluk psihomanijaka koji ni u ovakvim situacijama ne usteže se da se samoreklamira. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

Је л зна неко да ли је дошло до ширења заразе међу радницима те и сличних фабрика које раде? То би била јако корисна информација.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, GeniusAtWork said:

Апсолутно се слажем, само ми немој замерити ако истакнем важност расправе о томе ван контекста "како они могу на градилиште, а ја не могу на литургију" јер овде на форуму, чини ми се, никога не занима безбедност грађевинаца па да зато то покреће, него се указује на лицемерје у мерама.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Тражитељ рече

Не, него људи раде.

Ne pricaj... znaci, kad radis, nema pridrzavanja mera o npr. drzanju distnce, i nikom nista, a kad se saberemo u hram drzeci distancu, to je onda opasno?
Po ovakvoj ponocnoj logici ponasali su svi bogoborci unazad 70-tak godina.

Jer, valjda se zna da je "rad stvorio coveka", i da je tamo neko bogosluzenje u hramu obicna praznina i beskorisno okupljanje.

A ovo da je ziva vera, koja je nasusnija potreba od hrane - strast, je tek ludovanje za sebe.

Подели на овим сајтовима

@Тражитељ 

Naravno, cinjenicu da je u pitanju stranacki miting, kao sto slika pokazuje, zaobisao si kao poparen.

To sasvim dovoljno govori o "logici" koja te pogoni da pricas ovakve budalastine.

Подели на овим сајтовима

Gospod da poda zdravlja i brz oporavak vladici Stefanu(Saricu).

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Србољуб+ said:
CHILDRENSHEALTHDEFENSE.ORG

The results of many peer-reviewed, published studies prove that the recommendation to get a flu shot because it will help you...

2020 Pentagon study: Flu vaccines increase risk of coronavirus by 36% 

Examining non-influenza viruses specifically, the odds of coronavirus in vaccinated individuals were significantly higher when compared to unvaccinated individuals with an odds ratio (association between an exposure and an outcome) of 1.36. In other words, the vaccinated were 36% more likely to get coronavirus.

8 hours ago, Србољуб+ said:
CHILDRENSHEALTHDEFENSE.ORG

The results of many peer-reviewed, published studies prove that the recommendation to get a flu shot because it will help you...

2020 Pentagon study: Flu vaccines increase risk of coronavirus by 36% 

Examining non-influenza viruses specifically, the odds of coronavirus in vaccinated individuals were significantly higher when compared to unvaccinated individuals with an odds ratio (association between an exposure and an outcome) of 1.36. In other words, the vaccinated were 36% more likely to get coronavirus.

Kennedy is a traditional crank and deluded conspiracy theorist who is thoroughly anti-science (even on the topics on which he is right, he relies almost exclusively on non-scientific arguments); a typical crank and crackpot with little aptitude for actual evidence (as opposed to twisting any fact to look like evidence to lay people). He is enormously influential, and must be considered one of the more dangerous people in the US today.

AMERICANLOONS.BLOGSPOT.COM

It’s … The Encyclopedia of American loons! Our new and exciting series presenting a representative sample of American loons from A-Z.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...