Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

5 hours ago, Ćiriličar said:

Него, заборави ово речено - не знам зашто тебе питам, али иако те нисам пуно пратио, звучиш информисан и са доста здравим ставовима, питање: мислиш ли да су мере преоштре и да са тим оштрим мерама Вучић нешто ћари, или су мере из убеђења да тако треба?

Ма зезам се за оно, често се овде на темама скреће у све и свашта и то ми је баш кул, једна од дражи оваквог форума :) 

Не знам стварно, мислим да је некаква комбинација панике у њиховим редовима, недостатка правих кадрова, аутократске природе ове власти и Вучићеве жеље да се прикаже као спаситељ да би добио изборе који ће бити ове године.

Ја стварно немам никакав проблем са већином мера овде које су исто тако уведене у другим земљама: привремено затварање граница, школа и факултета, ресторана и кафића, самоизолација, ношење маски и рукавица напољу, држање дистанце итд. Имам проблем са овим бесмисленим пол. часом, кога стално продужују иако је стање код нас све боље и боље из дана у дан, и са забраном старијима да излазе осим у срамотном термину од 4 до 7 ујутру једном недељно. А поготову имам проблем са комуникацијом државе и грађана у оваквом времену, где власт уместо да смирује и охрабрује људе час сама шири панику, час делује да уопште не знају шта раде и да немају никакву контролу над овом ситуацијом.

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li ste primetili da na hrvatskoj televiziji nema ove panike kao kod nas. U vestima daju izvestaj i to je to. Ovde kod nas neprekidno specijalne emisije, doktori ne silaze sa tv. Pink prednjači u tome sa svojim ljigavim vlasnikom. Sad gledam debelog Sarapu sa maskom, još da dodje Vesic sa vizirom pa da bude potpun ugodjaj

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ćiriličar рече

а Оби све зна (од Линукса и војске, до теологије), има савршен правопсис - и има доста стажа.

(skoro ko ja,.... ja sam ti dezurna mirodjija u svakoj corbi.... :smeh2:)

Подели на овим сајтовима

Poruka od moje sestrice jutros..inace sestre u Klinickom centru Podgorice....ovo mi doslo kao najlepsa cestitka za praznik::

"  " .hvala Bogu kod nas je donekle pod kontrolom i nadam se da ce biti sve kako treba...podaci pokazuju da su se pridrzavali mjera predhodnih 15 dana...imamo sjajne epidemiologe...samo kad bi ljudi postovali ove mjere jos nekih mjesec dana epidemija bi prosla sa najmanje posledica...a nadam se da hoce...."

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Inace, strepnja je svaki ulazak u kucu kod dece posle posla. Kompletno presvlacenje i dezinfekcija u podrumu, pranje svega sa sebe pa onda ulazak kod porodice. I umor od smena, iscrpljenosti, kucnih obaveza...Neka im je svima Bog u pomoci, pomozimo i mi!

Подели на овим сајтовима

Malo činjeica o švedskom standardu, humanizmu i brizi o ljudima (887 mrtvih do sada).

Lekari specijalisti alarmiraju: "Rizikuju se ljudski životi"

U subotu je primljen osamnaesti pacijent u bolnički šator pri bolnici Ostra (istočna). Svi su teško oboleli pacijenti i nekoliko leekara specijalista alarmiraju o opasnim nedostatcima tog privremenog odela za intenzivnu negu.

- Ovo je jedan veliki eksperiment. Igra se sa ljudskim životima, kaže lekar specijalista koji radi na odelu.

(...)

- Nema nijednog razloga da se našim jako bolesnim pacijentima ne pruži najbolje moguće lečenje (intenzivna nega), ali tih mogućnosti nema u šatoru, govori jedan drugi lekar specijalista koji takođe želi da ostane anoniman.

(Zašto anoniman u demkratiji? Ovo je vest sa državne televizije, jednog od najboljih pablik-servisa u svetu.)

(...)

-U šatoru nema vode ni kanalizacije! Jako je tesno i pacijeenti moraju da leže mnogo gušće (=bliže jedan drugome) nego na običnim bolničkim odelima. Pored toga ventilacija je jako loša i raspiratori su mnogo zastareli, kaže još jedan lekar speecijalista.

SVT Vesti (Švedska televizija, emisija Vesti) je razgovarala sa više lekara specijalista koji daju jednu identičnu sliku postojeće kritike. Hoće da ostanu anonimni jer je, smatraju oni, kritika osetljiva stvar u bolnici (?).

(Ima love i dobrog standarda za migrante, nema da fali.)

WWW.SVT.SE

Under lördagen så lades den åttonde patienten in på tältet vid Östra sjukhuset. Alla är svårt sjuka patienter och nu slår flera...

Подели на овим сајтовима

Водитеља турске телевизије напада вирус у сред емисије...
(турци се зезају са водитељем који је нагазио на кабал док је говорио о корона вирусу)

Подели на овим сајтовима

"Neznanje i nepripremljenenost celog sveta doprineli su širenju ovoga, ali mislim da smo dobro obavili posao zahvaljujući struci i merama koji smo doneli na vreme iako je Srbija bila izložena žestokom udaru", istakao je Vučić.

Rekao je da danas imamo jedan deo ljudi koji nam umire zato što smo čekali jer ljudi neće da idu na Sajam i dodao: "Bolnica nije dobra, bolje da ste na Sajmu ili Čairu nego da ste bolnici."

"Noćas smo imali tešku noć, imamo nova žarišta", rekao je Vučić.

"Da nema tih žarišta, procenat bi bio mnogo manji.. Kada žarišta stavimo pod kontrolu i izbegnemo nova žarišta, onda verujem da će procenat da pada. I dalje imamo rastući broj na respiratoru. Za nas je najvažnije da počne da pada broj ljudi na raspiratoru.", rekao je Vučić.

Napomenuo je da nije u pitanju Beograd, nego manji gradovi, poput Pančeva, Kovina...

Istakao je da je posebno ponosan na penzionere jer su pokazali da su najodgovorniji deo društva.

"Posao države je bio da pomognemo stručnjacima i donesemo teške i nepopularne mere. Nijednom penzioneru ne prija da bude zatvoren 24h, ali time čuvamo živote. Druga obeza bila je da pomogne zdravstvo i treća da obezbedimo robu".

"Moramo da počeno da brinemo o ekonomiji. Razgovorao sam sa epidemiolozima, moramo da brinemo da se smanjuje broj ljudi na respiratoru. Ja sam po prvi put optimista. Najteže će biti sa otvaranjem škola, ali se nadamo da u skorije vreme možemo da krenemo sa otvaranjem fabrika i ugostiteljskih objekata. Moraće da se poštuju pravila u kafićima i restoranima barem još mesec dana nakon ukidanja i kada bude ukinuto vanredno stanje", istakao je Vučić.

Kada bi moglo da bude ukinuto vanredno stanje i da li će biti presudna reč lekara i kriznog štaba rekao je:

"Već više puta sam rekao koji je trenutak ukidanja vanrednog stanja - kada padne broj ljudi na respiratora i raste u privremenim bolnicama", rekao je Vučić, istakavši da će odluku o ukidanu vanrednog stanja doneti struka.

"Ako mene pitate najranije u aprilu, krajem aprila, najkasnije u maju vanredno stanje", naveo je Vučić i istakao da nije vidovit ali da se tome nada.

Ističe da je ekonomija od ključnog značaja i molio je lekare da mu kažu prvi trenutak kada može da se ukine vanredno stanje.

"Mali broj ljudi nije odgovorio ovom izazovu i taj mali broj biće zamenjen", naveo je Vučić.

U toku razgovora za Jutarnji program dobio je obaveštenje da će u utorak imati telefonski razgovor sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom.

Neki vide teorije zavere u svemu

Ne povećava se broj migranta, za nekoliko desetina, minimalno, istakao je Vučić, napomenuvši da prave manje incidenata nego Srbi.

"Imamo 8.000 migranata na teritoriji Srbije. Ako ne poštuju mere, naši organi intervenišu. To je situacija sa kojom se sve normalne zemlje suočavaju i te probleme rešavaju. Ali mnoge vide teorije zavere, ali ja te gluposti ne mogu da slušam. Ako naprave bilo kakav problem bilo gde, rešićemo to odmah."

Granice kad i svi

"Otvorićemo granice, kad i svi drugi", odogovio je Vučić na pitanje gledateljke kojoj je deo porodice u inostranstvu. Dodao je da se nada da će im nakon vanrednog stanja naći posao u Srbiji.

Vaskrs

"Proslavićemo ga u srcima, uglavnom zatvoreni u svoje kuće i stanove. Biće dovoljno vremena da se kupe i ofarabaju jaja. Razgovarao sam sa patrijarhom Irinejem.Verska prava ćemo moći da ispunimo preko televizije, da bismo sačuvali zdravlje ljudi.""

A info iz Kurira:

"Iako SPC još nije zvanično dala upute vernicima kako će usled novonastale situacije obeležiti Vaskrs, Kurir saznaje da će vernici imati priliku da vaskršnju liturgiju prate iz svojih domova na nekom od kanala RTS i TV Hram, dok će pričešće moći da obave u svom domu na Veliki petak do 17 časova ili od ponedeljka, drugog dana Vaskrsa, to jest u vremenu kada nije na snazi policijski čas.

- Na Veliki petak vernici će moći da odu na službu, ali moraće da poštuju mere Vlade. Dakle, u crkvu će moći da uđu po dva vernika i oni će se smenjivati. Moći će da budu u porti crkve ili hrama, da poštuju mere rastojanja od dva metra i da ne prave gužvu. Biće određen i sveštenik koji će proveravati da li se mere poštuju, a to će moći da kontroliše i policija. Isto će važiti i za liturgije koje će biti služene za Vaskršnji ponedeljak i utorak - navodi sagovornik Kurira iz SPC.

On je dodao i da će vernici morati da nose zaštitne maske i rukavice, a da će oni koji ne budu nosili biti vraćeni.

- Na Vaskrs će na nekom od kanala RTS i na TV Hram biti prenos liturgija, biće prenos i ponoćne liturgije. Liturgije će biti bez prisustva vernika, a biće služene tamo gde sveštenici stanuju, u porti crkve, kao i u manastirima gde žive monasi - naveo je naš izvor.

On objašnjava da vernici mogu da pozovu sveštenika da ih pričesti u njihovom domu kada nije na snazi policijski čas.

- Osvećenje vaskršnjih vodica odlaže se za jul, a preporuka je da se za vaskršnji praznik koristi bogojavljenska vodica - naveo je naš izvor i dodao da u ovoj vanrednoj situaciji nije greh ne otići na liturgiju, niti ako se ne ofarbaju jaja."

Kakvo Pričešće na Veliki Petak kad su Carski casovi??? Pa u Vaskršnji Ponedeljak, Utorak pošto se svi lepo omrsimo jajima...??? Ko li ovo predlaže?

Подели на овим сајтовима

51 minutes ago, Ромејац said:

Слика

За суд је битан Апел председника Вучића

To što se sudija loži na Vučića je daleko manji problem od toga što je nekom određen pritvor sa obrazloženjem da to što je više puta prekršio zabranu predstavlja "osobitu okolnost" da će ubrzo ponovo da prekrši zabranu... iako ta okolnost uopšte ne ukazuje na to (niđe veze)... a ne još i naročito ("osobito") što zakon zahteva za određenje pritvora... i to stalno rade... i tako stalno krše ljudska prava... ali većinu ljudi zabole uvo za to i jedino se frka u javnosti digne kada nekom ne odrede pritvor... što je i dovelo do toga da je kod nas u praksi pritvor pravilo, umesto (kao što je predviđeno zakonom) izuzetak.

sud pre suđenja već utvrdio da je ovaj nekoliko puta iz

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 10.4.2020. at 17:07, obi-wan рече

Да л' ови наши ботови читају... и која су оправдања...

Уби ме неиздрж док не стигнем од овог твог поста до краја (још 25 страна непрочитани).

Почиње да личи на психо трилер...?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...