Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Sutra mi treba doći nova vešna mašina iz Ostrave. Da li da ovako dočekam sutra one Čehe što će mi dovest mašinu? Ja mislim da to ne bude najbolja ideja jer će umrijet od straha i ostavit mi mašinu dole na ulazu od zgrade, kakva instalacija i odvoz stare mašine, pobjeće glavom bez obzira! A ja još to sve platio extra - servis De Luxe!

90234123_1361665740701324_63801460009205

Bosnian Antivirus Unit - Special Forces! - Antivirus džihadlija! :D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Прота доводи у везу Ђукановића и корону, просто све употребљава у задатом наративу, политизује.Сутра кад буде вирус реће нешто као: то је што нас није довољно изашло на литије и иде дање, јер није њему битно да угоди корони у смислу да се заштити народ, него да угоди своме богу. 

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Moguće, ali meni se tako ne čini. Nije povezao koronu sa Milom - zapravo ne znaš šta bi to značilo da je povezao sa Milom? Da je recimo korona izbila u CG i da je rekao za to je kriv ateista i bezboznik pa da razumjem ali ovako ne mogu povezati. Odsustvo pojave korone, gdje se još ri tom ogradio od apsolutne izjave rekavši "ako" pripisao je molebanima i molitvama koje su povodm aktualne situacije u kome se Crkva bori protiv diktatorskog režima da joj se oduzmu svetinje. Ako se pojavi, ne djeluje mi da će imati ikakav drugi izgovor niti da će ga tražiti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Ćiriličar рече

Фуј, љигавци ви и ваше демоНОкратије.

Да се гоне у фашистичко-нацистичку своју ПМ!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Благовесник рече

ОК. А ево, сад уживај и ти

korona.jpg

Да ли се неко сећа либерално демократске доскочице  "Марш у Кину материну" са почетка 2000-тих.

А Кина сада друга економија света!?

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Ovo ce uzdrmati liberalizam više nego išta do sada. Taj sistem je pukao po svim šavovima. Evrpa n epostoji. Zemlje se ogradjuju žicom, a u vreme pandemije nema ni solidarnosti i ni organizovnosti - totalni kolaps.

"Slobodno tržište" se ljulja ko babin travka na jugovini. Kina čim ovo prođe, a već sada se sprema uzeće u obzir ovakve nepredviđene situacije i time pojačati ne samo svoju suverenističku politiku, nego i pomagati svakoga u svetu na putu ka tome.

Dakle - zbogom liberali. Otalo je da izazovu rat, ili da se između sebe trve i prestrojavaju. Nakon Sirije gde je zaustavljena NATO aždaja, iako je ovo udar ne globalnu ekonomiju, Kina je nezaustavljiva u ekonomiji, Rusija je nezaustavljiva u oružju, dakle dva ključna faktora suveerenizma - nakon ovoga, iznaćiće će se meetoda i ovo je smrtonosi udarac liberalizmu.

Čak ako je i neka zavera, imaće kontraefekat.

Pitanje? Kako Vlada ili NB Srbije sada sme da zabrani bankama da naplaćuju kredite? Isto tako, doći će, ako Bog da, vreme, kada će Srbija moći da vodi svoju suverenu politiku! Koji modeli društvenog uređenja će biti nebitno je. Ovaj, onaj, kombinovani - ali država mora biti država sa mehanizmima da interveniše svuda! Ne kao diktatura, nego kao država na-ro-da!

Pokazaće se, da u ovoj krizi nabolje prolaze države koje nisu dozvolile upliv privatnog kapitala u zdravstvo! Ili one koje makar imaju tradiciju toga, kao bivše komunističke zemlje. Italija je imala besplatno zdravstvo ali je ono puklo jer je paralelno bilo provatno, jer Italija je zemlja u šizofreniji. Gde ima privatni kapital, ima najjači u evropi sindikalni sistem pa i zdravstveni, ali u tome ratu te dve struje, nastao je haos. Zato je sve na papiru OK a u praksi haos.

Bilo kako bilo, zbogom liberalizmu. Slbodan Reljić je opet bio u pravu: istorijski proces je nezaustavljiv, liberalizam je na kolenima. Ovo sa virusom, bez obzira na epilog, bez obzira na to da li je čak i zavera nekih liberalnih krugova - biće smrtonosan udarac liberalima. Isto kao što su migranti umesto "bratsva i jednistva" i kod liberalnih  krugova izazvali ksenofobiju. Dakle - nastupa novi svetski poredak, a ruši se onaj kojega je Buš straiji proglasio.

Slava Bogu, još samo da se sve završi sa što manje posledica.

Niti će Kina niti Rusija dozvoliti da im se budućnost trese tako lako. Rublja je pala 20% skoro, a Bog zna koliko je kineska ekonomija pretpela....slede mere zaštit od toga, a to znači - bukvalno, novi, suverenistički, svetski poredak!

Подели на овим сајтовима

Češka vlada! Naredili nam da ako nemamo maske da napravimo improvizovano nešto, pa sam zato i napravio. No, svejedno s tim nikud ne mogu van, kad me uvide upucaće me policija, misliće Islamska Država opet napala! Zato sam se tako nakrabuljio zbog vlade što je to naredila i zbog tih majstora što će mi sutra doći s tom vešnom mašinom. Al kad me uvide diće noge na ramena, što kažu Česi i pobjeć glavom bez obzira i još URNU poslat na mene! Šta sad da radim? Šta god da uradim ne valja! Strašno!

WWW.URNA.TODE.CZ

Útvar rychlého nasazení Policie ČR - fan stránky

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

стерилна деколтирана у гаћама Јевропљанка ...

Фуј, љигавци ви и ваше демоНОкратије.

На крви мученика и на зноју ситориње се курвате ...

Ko te naljutio? 0703_read
Ja imam avliju... ne dvorište, već Lazarevu avliju. Tako se oduvijek zvala.
Proći će i ovo. Opet će biti sve kako mislimo da treba, pa će opet neka druga pošast da nas opomene da malo savijemo glavu i sredimo misli. Ne osuđujmo , jer će nam se suditi.
I tako...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Србољуб+ рече

А Кина сада друга економија света!?

Druga?

Ko kaže da je druga? Pa pazi, BDP se računa po obrtu para, a ne računa se KOME te pare idu! Šta ima Amerikanac u Detoritu od milijardi koje ima Bil Gejts?

Ljudi, da se malo probudimo. Razmem je tebe Srbo, nego karikiram. Pazi, hipotetički, da je deo sveta na neki način udruži - čisto hipoteza - i kaže: što da se nafta plaća u dolarima i da se cena nafte odrdjuje papirom bez vrednosti. I da uspostavi novi način plaćanja, šta bi bilo? Pa puklo bi sve  ujednom sekundu! SAD bi stala nastao bi gradjanski rati haos. Tamo je sve privatno! Ne bi dao Mekdonalds da se dzaba jede. Drzava nema ništa tamo. SAD je kompanija sa bordom direktora u Federalnim rezervama, privatnoj štampariji para.

Ako hoće da pljača planetu ili baci nukleranu bombu - ima jača sila od nje! Ako hoće da smiri svoje ljude da ne počnu otimati, jer je sistem pukao, a narod nema ništa - mora narodu ili da daje da jede, to jest da menja sistem ili je gradjanski rat!

Ljudi, ovo je proces nezaustavljiv! Lepo je rekao Katić - ekonomija je nauka borjevima, a ne psihologija. Liberlna ekonomija, današnja, je idologija. Nema blage veze sa ekonomijom. To je bolesni sistem pljačke. Bez ikave veze.

Zašto ja pominjem Djokovića? bre Nole je ljudina, jedno veliko dete - DIVNO! Ja ga pominjem - nije on kriv ni za šta - kao primer totalno poremećenih  vrednosti. Jednog bolesnog satanističkog sveta izgradjenog od ZLIH ljudi, da bi pljačakli, u kome su sve vrednosti poremećene. Tako i sport, mediji, i dr.

Ne daje Noletu niko love jer ga voli. Nego da se prave pare na njima. A njima se daje malo više da bi se stimulisalo. To isto kao kada je UDBA davala svojim potkazivačima neku crkavisu ili seosku funkciju. Razlika je u tome što fudbaler ili teniser ili glumac nisu zli ljudi, nego su, iako zarede milione, ustvari MAMAC tog gladijatorstva gde se zgrću milioni.

Sa druge strane, se pije krv i znoj ostatku 90% planete. Ljudi, ceo svet, izuzev Kine, Rusije, Singapura, Juzne Koreje i još par zemalja - nema srednju klasu!

I ceo sistem je zasnovan na dugu. Pazi, SVE države sveta imaju dug koji se računa u procentima u odnosu na BDP. A BDP nisu pare ljudi nego su pare kapitalsita. Japan "bogat"? Kako je bogat kad ima dug svoja 2 BDPa? Amerika ima dug u trilionima. Svi imaju dug! Svi ljudi na planeti imaju kredite. Moj otac je bio obican radnik napravi je DVE kuće čovek, alo! Pogledajte kuće po Višnjčkoj Banji! Po Sremskoj Kamenici!

Ajde sada neka neko napravi kuću! Ne sme se u EU peči rakija! Ne sme se u EU peci prase! Koja crna Kina druga - Kina je NADprva!

Ta fekalija izračunavanja zvana BDP je mazanje očiju narodu, to je pokazatelj koliko se para okrene a profit ne ide narodu. Drzavi ostane u budzet crkavica ali ako je dobar sistem što se Japan zadužuje? Kome je dušan?

Sistem sistem sistem! Do pada berlinskog zida zapadni svet je dao svojim ljudima da imaju. SVako je imao i previse ako je hteo da radi. Nakon pada nije bilo prepreka vise - OTMI sve i svima. Zapdni narodi se drze na granici socijanih nemira. Posto su ti narodi oslabili u svemu, intelektalno, postali su individualci, tesko se organizuju - i sada ih mogu manipulisati i sistemom kuvanja zabe svaki dan im stezu kais.

Zapadni svet je presiromasan. Tamo su samo lepe fade. Ljudi ne zive u svojim nego u iznaj,ljenim stanovima i robuju za to. SVE je opljačkano od zapadnog coveka, od pojedinca, sve. Iamju iznajmljen stan, kreditnu karticu i neki posao. A zakoni o radu su razruseni. Niko vise ne moze dobiti "stalni" posao. Sada se preko agencija ljdi iznajljuju kao vozla - RENT A GUY! RENT A WORKER!

To mor apući sve kao ledenica pitanje je samo kako. Liberalni kapitalizam je je u fazi - car je go!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

:)

Ne uznemiravaj me nadahnut sam sada  :))

Ko ti je kriv kad moje visokoumne metafore ne kapiraš.

Ajde, đaOle... prepade me.  :((
Zabrinuh se što ti je.

OT:
Kod nas policija prati kretanja, tako da su danas iz parka ljude vrlo suptilno poslali kućama, mada definitivno grad djeluje pusto i uspavano.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ayla рече

Ne osuđujmo , jer će nam se suditi.
I tako...

Pliiiiz...samo ne ove fraze vise.....pliiiz, kako vam ne dosadi, pliiiiz. To se tako van kontesta koristi, pa onda jos da treba da volimo. Kao da je ljubav sir za degustaciju u Idei, pa samo zahvavatis.

Ja ne osudjujem, ja branim, zalim, patim (a mozda i nesto drugo) milijarde ljudi prevarnih, porobljenih - sister. Kako ti kapiraš is ap tu ju.

Da li ti znaš da je po Pismu zakidanje radničkih plata greh ravan ubistvu sa predumišljajem i kinjenju udovica i siročadi?

Ne brani tebi niko da se moliš za Bil Gejts i Margaret Tačer - milo je to Bogu. Ako može bez tih floskulica i frazica. "Ne osudjuj" i "ljubav", šutate se sa tim ko Nataša Kandić sa demokratijom...vala baš.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Tumaralo. рече

Oni nešto rekoše da više neće ni objavljivati brojeve novozaraženih?

Neće jer znaju kako je ovaj virus stigao na Zemlju, ovako! Samo to taje od nas da ne zavlada panika! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...