Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

RTCG: Izloženi smo pritiscima zbog filma o Amfilohiju i uređivačke politike

"U naelektrisanoj političkoj atmosferi u Crnoj Gori, novinari koji se pominju u raznim pamfletima mogu biti izloženi nasilju, budući da su implicitno predstavljeni kao legitimna meta 'uvrijeđenih pravoslavnih vjernika'," stoji u saopštenju

Zgrada RTCG

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) obavijestilo je predstavnike Evropske Unije, OEBS-a i stranih ambasada u Crnoj Gori o pritiscima kojima je, kako navode, ta kuća ovih dana izložena.

"Na meti ostrašćenih komentara u medijima koji, po ocjeni uglednih diplomata u Crnoj Gori, 'djeluju na crnogorskom tržištu kao izvor manipulacija, pogrešnog informisanja, a povezani su sa Vladom Rusije', Javni servis se posebno našao zbog dokumentarne emisije 'Svjedok božje ljubavi' kao i ukupne uređivačke politike", navodi se u saopštenju menadžmenta i uredništva RTCG.

Na društvenim mrežama i u pomenutim medijima, kako dodaju, grubo se vrijeđaju, etiketiraju i govorom mržnje targetiraju autorke dokumentarnog filma, ali i drugi novinari, uredništvo i menadžment RTCG-a.

"Napominjemo da u naelektrisanoj političkoj atmosferi u Crnoj Gori, novinari koji se pominju u raznim pamfletima mogu biti izloženi nasilju, budući da su implicitno predstavljeni kao legitimna meta 'uvrijeđenih pravoslavnih vjernika'," stoji u saopštenju.

Sve ovo, kako ističu, doživljavaju kao neprincipijelan pritisak koji ima za cilj da zastraši, kako novinare RTCG-a, tako i njihove sagovornike, s namjerom da se "trasira put koji treba da ospori evropsku i transatlantsku agendu nezavisne države Crne Gore."

"Zato nam je namjera da vas upozorimo na pritisak kome je izložen Javni servis, spolja, ali i iznutra, upravo s toga što se iz nekih krugova plasiraju dezinformacije kako su novinari RTCG-a zaštićeni i privilegovani zato što nas štiti država, a finansiraju svi građani", zaključuje se u saopštenju.

WWW.VIJESTI.ME

"U naelektrisanoj političkoj atmosferi u Crnoj Gori, novinari koji se pominju u raznim pamfletima mogu biti izloženi nasilju, budući da su implicitno...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

„Етно село Монтенегро” тражи собарицу „која не иде на литије”

Etno-selo-Montenegro%2C-oglas-na-Instsgramu.jpg

Подгорица  Оглас који је објавио менаџмент „Етно села Монтенегро”, које се налази у Брезни, недалеко од Никшића, без конкуренције може бити на првом месту рубрике „Веровали или не”.

На инстаграм профилу тог излетишта, објављен је оглас у којем траже „собарицу која не иде на литије, домара који се не бави политиком и конобара који воли све људе и националности”.

Сада је на судству и тужилаштву да се одреди према овом виду непосредне дискриминације при запошљавању, за шта су одређене високе казне од 1.000 до 10.000 евра.

WWW.POLITIKA.RS

Подгорица – Оглас који је објавио менаџмент „Етно села Монтенегро”, које се налази у Брезни, недалеко од Никшића, без конкуренције може бити на првом месту рубрике „Веровали или не”. На инстаграм профилу тог излетишта, објављен је оглас у којем траже „собарицу која не иде на литије, домара који се не бави политиком...

Подели на овим сајтовима

Оцу четворо деце отказ због учешћа у литијама

miro-sa-suprugom-i-4-sina-foto-privatna-

Подгорица – У селу Јаворје, недалеко од Жабљака, отац четири малолетна сина, Миро-Жорж Стијеповић истеран је из фирме „Бока-секјурити” зато што је ишао на литије које се већ месецима организују у скоро свим црногорским градовима у знак протеста против Закона о слободи вероисповести с којим се одузима имовина Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве.

Овај Жабљачанин, био је ангажован на обезбеђивању тржног центра „Арома” на Жабљаку као запослени у которској фирми „Бока-секјурити”. Његов послодавац му је уручио отказ због наводног неиспуњавања радних обавеза, али Стијеповић тврди да је основни разлог то што он са својом породицом присуствује литијама које се одржавају на Жабљаку.

„Још од отварања тржног центра на Жабљаку запослио сам се на радно место обезбеђења објекта. Одмах на почетку су ми узели радну књижицу, нити су ме пријављивали, нити су ми давали какав уговор ни решења. Сад тек видим да су ме, користећи моју преку потребу за послом, злоупотребљавали, очигледно да би са мном манипулисали. Што се на крају испоставило да је тачно. Дошао је директор и усмено ми саопштио да сам добио отказ. Као изговор навео је ’неко лупање вратима’, а у ствари реч је о нечем сасвим другом”, рекао је Стијеповић.

Он је навео да није одсуствовао с посла, јер недељом тржни центар не ради, а он има слободан дан.

„Мојим слободним временом нико неће управљати. Истина је да ћу са својим суграђанима и даље бити тамо где нас је све Господ Бог окупио. Нека не мисле да ми држе живот у шакама, опстаћу ја и моја породица”, поручио је Стијеповић.

Он је додао да му је директор Милош Дедеић стално обећавао да што се посла тиче неће бити никаквих проблема, али да је одједном добио отказ и да зна да је то под притиском локалне Демократске партије социјалиста.

WWW.POLITIKA.RS

Подгорица – У селу Јаворје, недалеко од Жабљака, отац четири малолетна сина, Миро-Жорж Стијеповић истеран је из фирме „Бока-секјурити” зато што је ишао на литије које се...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ромејац рече

Оцу четворо деце отказ због учешћа у литијама

miro-sa-suprugom-i-4-sina-foto-privatna-

Подгорица – У селу Јаворје, недалеко од Жабљака, отац четири малолетна сина, Миро-Жорж Стијеповић истеран је из фирме „Бока-секјурити” зато што је ишао на литије које се већ месецима организују у скоро свим црногорским градовима у знак протеста против Закона о слободи вероисповести с којим се одузима имовина Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве.

Овај Жабљачанин, био је ангажован на обезбеђивању тржног центра „Арома” на Жабљаку као запослени у которској фирми „Бока-секјурити”. Његов послодавац му је уручио отказ због наводног неиспуњавања радних обавеза, али Стијеповић тврди да је основни разлог то што он са својом породицом присуствује литијама које се одржавају на Жабљаку.

„Још од отварања тржног центра на Жабљаку запослио сам се на радно место обезбеђења објекта. Одмах на почетку су ми узели радну књижицу, нити су ме пријављивали, нити су ми давали какав уговор ни решења. Сад тек видим да су ме, користећи моју преку потребу за послом, злоупотребљавали, очигледно да би са мном манипулисали. Што се на крају испоставило да је тачно. Дошао је директор и усмено ми саопштио да сам добио отказ. Као изговор навео је ’неко лупање вратима’, а у ствари реч је о нечем сасвим другом”, рекао је Стијеповић.

Он је навео да није одсуствовао с посла, јер недељом тржни центар не ради, а он има слободан дан.

„Мојим слободним временом нико неће управљати. Истина је да ћу са својим суграђанима и даље бити тамо где нас је све Господ Бог окупио. Нека не мисле да ми држе живот у шакама, опстаћу ја и моја породица”, поручио је Стијеповић.

Он је додао да му је директор Милош Дедеић стално обећавао да што се посла тиче неће бити никаквих проблема, али да је одједном добио отказ и да зна да је то под притиском локалне Демократске партије социјалиста.

WWW.POLITIKA.RS

Подгорица – У селу Јаворје, недалеко од Жабљака, отац четири малолетна сина, Миро-Жорж Стијеповић истеран је из фирме „Бока-секјурити” зато што је ишао на литије које се...

Ne bi bili lose napraviti spisak firmi koje otpustaju radnike zbog ucestvovanja u litijama, javno ga obelodaniti i bojkotovati njihove proizvode i usluge.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ромејац рече

- Урадићемо све да будемо погођени вирусом...

Вирус наш насушни дај нам данас... и не уведи нас у протесте против нас, но избави нас од Литија...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ромејац рече

Вирус наш насушни дај нам данас... и не уведи нас у протесте против нас, но избави нас од Литија...

WWW.NOVOSTI.RS

Ластин аутобус из Црне Горе на линији за Београд заустављен је на граници са Црном Гором, на прелазу...

Италијан био код њих. Сутра ће наћи једног позитивног који је био у контакту са њим.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...