Jump to content

(VIDEO)ĆIRILICA - Vlast Crne Gore otima imovinu SPC sramnim aktom

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 минута, Рапсоди рече

А шта да каже  прасе у Техерану , или звездаш на партизановом стадиону, а да му глава не лети ? Он је са Цетиња.... . еејј.  Шта да каже задртом глупавом милогорцу када дође да му освешта колач ? Настрану милогорци који све знају а искривљују , шта са полуписменим народом ? ШТА ? Ти си СРбин и нема ти друге . Не иде то тако. Иде путем апостола Петра, када је дошао Атињанима да прича о хришћанству.  Острашћеном  народу  како прићи ? Опет можда грешим, време ће показати. Не веје снег да завеје брег.

https://www.facebook.com/mile.porodicni.profil/videos/4413564145324233/

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Рапсоди рече

А шта да каже  прасе у Техерану , или звездаш на партизановом стадиону, а да му глава не лети ? Он је са Цетиња.... . еејј.  Шта да каже задртом глупавом милогорцу када дође да му освешта колач ? Настрану милогорци који све знају а искривљују , шта са полуписменим народом ? ШТА ? Ти си СРбин и нема ти друге . Не иде то тако. Иде путем апостола Петра, када је дошао Атињанима да прича о хришћанству.  Острашћеном  народу  како прићи ? Опет можда грешим, време ће показати. Не веје снег да завеје брег.

Ја сам заиста велики фан апостола Павла. Нигде нисам прочитао да се Павле одрицао свог народног идентитета. Није се чак одрицао ни фарисејске партије која је у оно време била исто што и СНС код Србаља данас.

Дапаче, Павле је говорио да би волео да он лично заврши у паклу само да се његов Јеврејски народ спасе и позна истину Христову. Има ли већег национализма( у позитивном смислу) од овог Павлог? Нема! Жртвовати лично спасење зарад спасења свог народа, то је прави национализам. То је заиста родољубље.

Али нигде се није одрицао свог народа. Када је Атињанима проповедао, није говорио ја сам Грк, ја сам Милогорац. Него ја сам Хришћанин али Јудеј. Ипак сам Јудеј и Фарисеј приде, па коме се свидело свидело.

Искрено не верујем ни једном хришћанину да је утемељен у свој хришћански идентитет ако претходно није утемељен и у свим другим својим идентитетима, па макар и сексуалним.

Подели на овим сајтовима

:kucanje:Овде се изједначава нацонална припадност са држављанством, али о дрављанству се не изјашњаваш!

Сасвим је друга ствар право на изражавање: па ја имам право да се осјећам као слон, марсовац, жена или столица, највећи сликар иконописац свих времена, или Божији пропок, све то имамо право (у држави) док год не угрожавам право другога...

Али сасвим је друга ствар тражити од других да те тако препознају и то је насиље и над њима и на стварношћу.

Тражити од Цркве да ме призна за пророка, највећег сликара, слона, жену, столицу јер имам права да се тако осјећам.... је чисто лудило, и Црква која би себи такво нешто дозволила би престала постојати.

Просто, не можемо да негирамо Јевреје код којих се родио Господ, или Грке, јер се ми осјећамо и имамо право да се осјећамо, па не можемо ни Србе...

Нити Пикаса, Ван Гога, Џима Џармуша...

Можемо бити слободни и то не значи негирање традиције, напротив.

С тим у вези Црногорци могу да настану као редакција Срба, а не на негацији, јер онда негирају свој корјен и упадају у проблем из којег ће тешко изаћи.

Слично је са аутокафалијом или аутономијом, то је природно у развоју Цркве, али се не може засновати на расколу, нити се извести методима лажи и обмане, јер то нису Црквене методе.

То је просто, имам права да будем највећи сликар, и нико ми не негира да имам, али ајде буди то заиста, па ће те сви препознати, а не на туфте муфте и кобајаги.

Али сврстати свког коме се то ћефне, или ко има топуз, међ Рубљова и Ван Гога је бласфемја са посљедицама.

Тако је и са Аутокефалијама, имају сви право....

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Жељко рече

Ја сам заиста велики фан апостола Павла. Нигде нисам прочитао да се Павле одрицао свог народног идентитета. Није се чак одрицао ни фарисејске партије која је у оно време била исто што и СНС код Србаља данас.

Дапаче, Павле је говорио да би волео да он лично заврши у паклу само да се његов Јеврејски народ спасе и позна истину Христову. Има ли већег национализма( у позитивном смислу) од овог Павлог? Нема! Жртвовати лично спасење зарад спасења свог народа, то је прави национализам. То је заиста родољубље.

Али нигде се није одрицао свог народа. Када је Атињанима проповедао, није говорио ја сам Грк, ја сам Милогорац. Него ја сам Хришћанин али Јудеј. Ипак сам Јудеј и Фарисеј приде, па коме се свидело свидело.

Искрено не верујем ни једном хришћанину да је утемељен у свој хришћански идентитет ако претходно није утемељен и у свим другим својим идентитетима, па макар и сексуалним.

Национализам је релативно млађи појам. Отац Гојко није националиста али је родољуб, и баш зато што воли и онај острашћени полуписмени народ код којих  редовно освештава колач  мора да буде дипломата...ништа  се не да поредити са апостолским временима, вера није мртво слово на папиру, мора на нове начине  одговарати текућим проблемима. Отац Гојко покушава да вешто балансира између  оних који се сматрају Срби и оних који мисле да су Црногорци. Род су му и једни и други. Окружен је и једним и другима и оним свесним и пробуђеним и оним полуписменим несвесним, овим другим више . Игра на карту постепене едукације. Ту је паралела са апостолом Павлом и проповеди Атињанима о непознатом Богу. Бар ја тако видим ствари. Можда грешим, и то прихватам као солуцију, но време ће показати. Чини ми се снег се спрема.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@Natan Видим да сте ми лајковали. О.Гојко, чини ми се да му је  специјалност Стари Завет, па отуда Натан  . Да ви нисте о.Гојко ?:smeh1:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Национализам је релативно млађи појам. Отац Гојко није националиста али је родољуб, и баш зато што воли и онај острашћени полуписмени народ код којих  редовно освештава колач  мора да буде дипломата...ништа  се не да поредити са апостолским временима, вера није мртво слово на папиру, мора на нове начине  одговарати текућим проблемима. Отац Гојко покушава да вешто балансира између  оних који се сматрају Срби и оних који мисле да су Црногорци. Род су му и једни и други. Окружен је и једним и другима и оним свесним и пробуђеним и оним полуписменим несвесним, овим другим више . Игра на карту постепене едукације. Ту је паралела са апостолом Павлом и проповеди Атињанима о непознатом Богу. Бар ја тако видим ствари. Можда грешим, и то прихватам као солуцију, но време ће показати. Чини ми се снег се спрема.   

Овај одговор је глуп на више нивоа. И најрадије га не бих коментарисао.

Ипак, рећи ћу ти две ствари:

1. Зашто ме потцењујеш и мислиш да не знам шта је национализам? Намерно употребљавам ту реч јер теби смета, пошто си изрод!

2. То "балансирање" је довело да од 80% Срба у Црној Гори данас има мање од 30%. Јебеш то балансирање. То је најподлији начин асимилације Срба!

А сад изволи пуцај ту сам ја нећу побећи. Слободно ти је да ми прикачиш и етикету да сам фашиста. Тако ме частите на овом форуму од почетка.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

Парафразираћу: Јер бих волео и од Христа да ме одлуче, за браћу моју која су ми по крви! Свети, Дивни, Превелики Павле.

После њега, једини од Светих које сам ја читао, само је Владика Николај имао такву љубав која "уцењује" Бога, за свој народ, парафразирам: Спаси Боже народ мој са мном или без мене...јер ако спасеш мене а не спасеш народ мој, ја бих се у рају осећао као странац!

Браво Жекст....таман кад помислим да си испразнио кацу, увек избациш неки бисер! И опет браво...овим заврзламашима, који све релативизују, само овакви примери могу да контрирају.

Има ли бољих примера хришћана "националсита" од Павла и Николаја. НЕ противречи сам себи Павле кад каже да у Христу нема Јелина и Јеврејина, мушка и женска....напротив, у љубави није тесно ниједном народу. Зато су се уватили данас либераши за етнофилетизам, да лакше циљеве остваре.

Подели на овим сајтовима

За разлику од вашег балансера Гојка који се асимиловао ја сам рецимо кум многим православним Маџарима, Хрватима, Словацима. Никад од њих нисам очекивао да постану Срби, али нисам ни ја постао Словак, Маџар, Хрват. Православље не тражи асимилацију. Гојко је Црногорац из убеђења. Помирите се с тим!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

Овај одговор је глуп на више нивоа. И најрадије га не бих коментарисао.

Ипак, рећи ћу ти две ствари:

1. Зашто ме потцењујеш и мислиш да не знам шта је национализам? Намерно употребљавам ту реч јер теби смета, пошто си изрод!

2. То "балансирање" је довело да од 80% Срба у Црној Гори данас има мање од 30%. Јебеш то балансирање. То је најподлији начин асимилације Срба!

А сад изволи пуцај ту сам ја нећу побећи. Слободно ти је да ми прикачиш и етикету да сам фашиста. Тако ме частите на овом форуму од почетка.

Прво срам те било, ја тебе не вређам. Како мислиш изрод, опет срам те било. Треће,  ја сам Србкиња, рођена у Србији, лета проводила у Ц.Гори, имама имање у Ц.Гори и рођаке и ове и оне ...оћу рећи и свесне и несвесне. И не може тебе више да боли ова подела од мене. Волим Његоша непрекрајаног. Имам право на своје мишљење и потом се огрђујем и од њега јер може бити да нисам у праву . И унапред признајем да може бити а да не мора да значи да  и Амфилохије и о.Гојко можда нису у праву и да раде на расколу, али ја тренутно не видим тако .Опет кажем време ће показати . И шта сад ја треба да теби истом мером узвратим  и испалим ти метак на коме пише да си Вучићев бот.  Нећу јер не знам...време ће показати. Може бити, а не мора да значи. Зато чекамо лањски снег.  

Подели на овим сајтовима

Обожавам кад ми рокер Зосима лајкује постове.

Човек ме просто обожава већ годинама.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Каже сведок да је Гојко 2013 викао на децу богослове на празник св. Саве на Цетињу. Почела деца за време причасна да певају химну св. Сави. И он се извикао и зауставио их. Не може Химна Св. Сави на празник Светог Саве.

Ако није љубитељ светосавља, зашто би онда одашиљао ову отворену депешу? Фолира јавност? 

WWW.KURIR.RS

Rektor Cetinjske bogoslovije Mitropolije crnogorsko-primorske Gojko Perović odlučio je da se otvorenim pismom obrati predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću podsećajući ga na...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Прво срам те било, ја тебе не вређам. Како мислиш изрод, опет срам те било. Треће,  ја сам Србкиња, рођена у Србији, лета проводила у Ц.Гори, имама имање у Ц.Гори и рођаке и ове и оне ...оћу рећи и свесне и несвесне. И не може тебе више да боли ова подела од мене. Волим Његоша непрекрајаног. Имам право на своје мишљење и потом се огрђујем и од њега јер може бити да нисам у праву . И унапред признајем да може бити а да не мора да значи да  и Амфилохије и о.Гојко можда нису у праву и да раде на расколу, али ја тренутно не видим тако .Опет кажем време ће показати . И шта сад ја треба да теби истом мером узвратим  и испалим ти метак на коме пише да си Вучићев бот.  Нећу јер не знам...време ће показати. Може бити, а не мора да значи. Зато чекамо лањски снег.  

Када пишеш глупе коментаре, не можеш бољи одговор добити.

То што си ти фан оца Гојка балансера или Амфилохија је твој проблем. Можда и сентимент према Црној Гори. Али онда пиши то као сентимент, а не као чињенице, и приде ми спочитаваш незнање.

Да ли сам ти ја некад спочитавао незнање до овог горе поста? Нисам.

А кад ти узвратим твојом мером, онда мене срам. Ма иди бегај.

Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

<p>Бранислав Брана Црнчевић (77) је српски књижевник, афористичар, песник, драматург, коментатор, полемичар... Ипак, све то није...

„Последња си моја синагога.

Мој последњи Петровград и Рим.

С тобом, можда, могу и без Бога,

а без тебе не могу ни с њим”.

Нажалост данас неки мисле да могу са Богом, без своје аутекефалне Цркве или Небеске Србије или Српске нације, многи су то већ покушали, углавном јер им је крст био тежак и бесмислен и завршили у отпадији...

quo vadis Амфилохије и Атанасије?

или

Подели на овим сајтовима

Na sjeveru države čiji ste predsjednik, u gradu Bijelom Polju, nalazi se drevna crkva svetih apostola Petra i Pavla. Za njene bogoslužbene potrebe je u 12. vijeku, ondašnji humski knez, dao rukopisati jevanđelje, koje se čuva do danas. Ovaj impozantni pisani spomenik i dragulj crnogorske kulture, zove se Miroslavljevo jevanđelje, po imenu pomenutog kneza naručioca koji je rođeni stric svetog Save Nemanjića.

Много је и...бранимо Светосаље а  потиремо Српсво...уздижемо црногорштину...разумем ја да треба христијанизовати Монтенегрине...али да ли по цену затирања Српства?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...