Zoran Đurović Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 40 минута, Талични Том рече Њему би требало, драги брате, да трубиш: Сабор! Сабор! Сабор! Њему, а не нама... Бесомучник говори да ми треба да сазовемо ванредни сабор јер су прсли у захтеву за истим. Покушали су да нешто улове на муфте, јер су хтели да јашу на овом таласу блаћења СПЦ и да некако покушају да ураде нешто пре маја јер време не ради за њих. Већ смо их разобличили и зато скиче као демони у холивудским филмовима. Дечко је најобичнији трол, али није чист ни у главу. farisejski.bukvojed, Стаљиново унуче and Tristatri је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Било како било и биће када буде. А оно гле, ево га: Bishop Irenei (Steenberg). Christ and the Church: Responding to Contemporary Currents in ‘Trinitarian Ecclesiology” ORTHOCHRISTIAN.COM I wish to confine myself here to one specific manner in which a wrong application of Trinitarian articulations to ecclesiological... farisejski.bukvojed and Бездомник је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Haralampije Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 On 20.11.2019. at 20:04, Zoran Đurović рече На јавним наступима се види где је ко. Немамо других "русофила" овде. Врата су им затворена. Подсетио бих на народну: Конац дело краси. Руси знају кога да позову. Наравно да је прича и сложенија, јер бачки није неко ко се диригује него самосвојна особа. Највише је спинован епископ од либераша у Србији. У једној кризи, која је најозбиљнија од 1054. овде се не треба гледати као на сврставање за неку страну, него за опстанак Православне Цркве као такве. Рак раскола само напредује. Наша улога је да јасно и гласно укажемо на проблем и бед бојс, а не да су ту сви криви и да се ништа не зна. То пропагирају мешетари који би да профитирају из такве ситуације. Ствар је јасна и нема могућности да се некаквим млаким или опсенарским изјавама може оправдати сврставање на страну расколника - али богме и јеретика - у овом пресудном историјском моменту. Rusi su pozvali sestrinsku SPC a Sinod SPC kojim predsjedava episkop Irinej delegirao istog. Tako da ne treba u svakoj priči nametati i skretati vodu u jaz svoje vodenice. Rusofilijom se itekako dobro trguje ovijeh dana a ako se zagledamo u ne tako daleku prošlost poznati ste kao protivnik iste ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Шта значе све те осуде, на основу једног мишљења, формираног испред огледала? Ни читава скупина ту сабраних глава не означава Дух Цркве, изражен кроз саборност. Па опет те главе себи дају за право да буду духовно ауторатативне, шта год то значило. И не мислим уопште на владике сад, свако се ту може наћи. А на овом сајту се то већ јасно види, тај покушај формирања некаквих ауторитета. Као да Сабор не служи управо за то да порази свако мишљење које би да се наметне у Цркви као ауторитет у духу једног папе.Брате, опет. Форма ти је екстра поетична, али суштина је нула. Нема снагу. Као Авнан. Она попадија је убедљивија. Стаљиново унуче and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 1 сат, Талични Том рече Можда је овим потезом Цариград на губитку, како то виде Москва и многи други. Међутим, дугорочно гледано, можда је ово квасац неког дубљег јединства који ће доћи после нашег нараштаја. Вартоломеј је на себе преузео крст једне историјске одлуке и тек ће даља историја – а не садашњи тренутак – показати да ли је био у праву. Па ни ја се не слажем с овим "можда", нити мислим да је патријарх Вартоломеј преузео крст једне историјске одлуке. Напротив. Али није о томе ријеч. Него, кога је то владика Максим осудио? А с друге стране, како стоје ствари на овом форуму, по питању осуђивања? И ко је ту гласноговорник? Kaliopi, farisejski.bukvojed and ViktorijaV је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaliopi Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 36 минута, slovoA рече Па ни ја се не слажем с овим "можда", нити мислим да је патријарх Вартоломеј преузео крст једне историјске одлуке. Напротив. Али није о томе ријеч. Него, кога је то владика Максим осудио? А с друге стране, како стоје ствари на овом форуму, по питању осуђивања? И ко је ту гласноговорник? Jasno je sve. Glasnogovornik Vas je već okarakterisao po svom starom običaju da ste ..... Ne uzbudjujte se previše. Kao što ste i postavili pitanje. Vladika Maksim nijje nikoga ni osudio ni napao, ali oni su uzelu njega da napadnu i od tad ga ćeraju , kaštigaju, briju..na pravdi Boga. To je sve hajka koju je organizovao Bački uz pomoć glasnogovornika koji se predstavljao na Poukama kao izaslanik Sinoda. Šta da Vam pišem. Daće Bog i sveti Nektarije da se sve smiri. Prelistajte malo teme pa će Vam biti jasnije. farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 58 минута, slovoA рече Па ни ја се не слажем с овим "можда", нити мислим да је патријарх Вартоломеј преузео крст једне историјске одлуке. Напротив. Али није о томе ријеч. Него, кога је то владика Максим осудио? А с друге стране, како стоје ствари на овом форуму, по питању осуђивања? И ко је ту гласноговорник? Еп.Максим је осудио реч разума и побожности која долази од СПЦ. Мислити да је ситуација као што он објашњава, равно је Дизниленду. Zoran Đurović, arhangeli, Стаљиново унуче and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 А да није монахиња хтела да иде у Лос Анђелес на годишњи одмор? Стаљиново унуче, Kaliopi, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Ко је епископ Лас Вегаса? Zoran Đurović, farisejski.bukvojed and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 10 минута, Milan Nikolic рече Ко је епископ Лас Вегаса? То је територија Митрополита Герасимоса (Сан Франциско). А Епископи из других помесних цркава су ту због снисхођења које мајка црква показује према незахвалним и злим кћеркама! Мајка са стрпљењем чека њихов повратак на њене "груди". Стаљиново унуче, Zoran Đurović, ViktorijaV and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Новембар 22, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2019 Па ни ја се не слажем с овим "можда", нити мислим да је патријарх Вартоломеј преузео крст једне историјске одлуке. Напротив. Али није о томе ријеч. Него, кога је то владика Максим осудио? А с друге стране, како стоје ствари на овом форуму, по питању осуђивања? И ко је ту гласноговорник?The Bazaar of Heraclides Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука