Jump to content

Пројекат ”Нови српски поредак”

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 37 минута, Desiderius Erasmus рече

Svestan sam svega toga. Situacija je daleko od ružičaste. Samo se pitam, šta bismo onda uopšte dobili od eventualnog ulaska u NATO? Prevenciju daljeg parčanja teritorije?

Dobili bismo igranku bez prestanka u kojoj ne bismo mogli birati partnere, (moje mišljenje)

Nadam se da nikad nećemo ni dobiti poziv za to poniženje!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Desiderius Erasmus рече

Svestan sam svega toga. Situacija je daleko od ružičaste. Samo se pitam, šta bismo onda uopšte dobili od eventualnog ulaska u NATO? Prevenciju daljeg parčanja teritorije?

To je svakako moguce, ali se bojim i da Srbija i BiH ne ostanu mjesta preko kojih ce se lomiti stvari, pocev od migranata pa redom kao nestabilne drzave.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Mislim sve je racun i tako i Srbija treba da gleda, odnosno politicari, nema nista od udaranja kontri, samo smo dugorocno na gubitku, preko nekih stvari se mora i prelaziti, nema druge u politici i trazenju bolje pozicije u svijetu.

Колко то пратим, мада се стално отварају нове и нове ствари, наши су још од почетка деведесетих не лобирали, него молили на коленима да буду пријатељи са САД. Нудили и паре колко год да треба, много више него било ко од ових других, али те паре тад нису имали коме да дају. Једноставно, од почетка распада Југославије се заузео неки курс, и тај курс је на аутопилоту. Зашто је то тако, немам појма. Зашто су са запада подржали једне комунисте а нису хтели да подрже друге комунисте у свему томе, немам појма, нека њихова виша и дугорочна политика ваљда. У Рамбујеу су радили све што су могли да избегну бомбардовање, на крају нудили и базе, и да постанемо чланови НАТО, и опет нису успели у свему томе. 

И сад се, колико видим, савијају колико год могу да буду пријатељи са САД. Успева више него раније, али много мање него што бисмо ми желели. Далеко од тога да наши нису правили грешке, пуне су деведесете грешака, али су ту ствари далеко компликованије него што се било коме од нас чини. Права истина о тим нашим односима од деведесетих па надаље ће можда да се расветли тек за неких 50-70 година кад никоме више не буде битно. Као што се сад већ отворено прича о улози Југославије као тајног члана НАТО пакта од 1953. па до распада.

Пре сат времена, Ronald рече

Sta ti mislis o ovim paradoksima SNSi SPS? Sa jedne strane imamo Vucica koji je sigurno za nezavisno KiM, onda sa druge imamo Dacica koji sa svojim kabinetom nekako uspijeva da izvuce povlacenje nezavisnosti Kosova od strane odredjenih drzava. I sad imamo Ruzica njegovog kolegu koji sa ovim pitanjem referendima indirektno pokusavaju da zamaze oci gradjanim, vjerovatno vezano za KiM, iako znamo da i tu ima mnogo nivoa kako biprosle njihove mahinacije? Ja sam ubjedjen da se Vucicu ne svidja sto neke drzave povlace KiM jer ga to udaljava od pozicije da ispadne mesija koji je rijesio to pitanje, a koje bi on i da je nezavisnost vjerovatno preko medija prikazao kao istorijsko ostvarenje.

Мислим да нема парадокса и да све раде заједно. Мислим да нико из света ту не види никакав парадокс. Шта је крајње исходиште тога и какви су планови, то само они знају, али ништа не би могао ту СПС да ради самостално.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Колко то пратим, мада се стално отварају нове и нове ствари, наши су још од почетка деведесетих не лобирали, него молили на коленима да буду пријатељи са САД. Нудили и паре колко год да треба, много више него било ко од ових других, али те паре тад нису имали коме да дају. Једноставно, од почетка распада Југославије се заузео неки курс, и тај курс је на аутопилоту. Зашто је то тако, немам појма. Зашто су са запада подржали једне комунисте а нису хтели да подрже друге комунисте у свему томе, немам појма, нека њихова виша и дугорочна политика ваљда.

Зато што нас виде као мале Русе, а и зато што смо једини показали потенцијал да направимо релативно велику и релативно самосталну државу. Неће они овде никог сувише јаког. Грцима није дозвољено да направе државу у којој ће живети сви Грци, а баш ће нама да дају...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Зато што нас виде као мале Русе

Мислим да је ово још једна од глупости које нам се просипају. Макар на почетку оних деведесетих није било разлога за такво мишљење, јер су целом Србијом руководили југословенски кадрови, који су стасавали као русофоби. Касније у току ратова и криза и свега, кад су били принуђени да траже какве - такве савезнике, направили су неки лабав дил са Русима, али тога није било на почетку ратова, кад се одлучивало о томе кога ће да подрже а кога неће.

Једно од објашњења је да су ишли за совјим савезницима који су у старту признали Хрватску и словенију како би могли да управљају кризом, јер се овде у принципу нису одмах умешали. Али и то објашњење, као и сва друга, има доста рупа.

Истина је да само они, и можда неки наши који (још увек) неће да кажу знају шта се све ту стварно издешавало.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, RYLAH рече

Колко то пратим, мада се стално отварају нове и нове ствари, наши су још од почетка деведесетих не лобирали, него молили на коленима да буду пријатељи са САД. Нудили и паре колко год да треба, много више него било ко од ових других, али те паре тад нису имали коме да дају. Једноставно, од почетка распада Југославије се заузео неки курс, и тај курс је на аутопилоту. Зашто је то тако, немам појма. Зашто су са запада подржали једне комунисте а нису хтели да подрже друге комунисте у свему томе, немам појма, нека њихова виша и дугорочна политика ваљда. У Рамбујеу су радили све што су могли да избегну бомбардовање, на крају нудили и базе, и да постанемо чланови НАТО, и опет нису успели у свему томе. 

И сад се, колико видим, савијају колико год могу да буду пријатељи са САД. Успева више него раније, али много мање него што бисмо ми желели. Далеко од тога да наши нису правили грешке, пуне су деведесете грешака, али су ту ствари далеко компликованије него што се било коме од нас чини. Права истина о тим нашим односима од деведесетих па надаље ће можда да се расветли тек за неких 50-70 година кад никоме више не буде битно. Као што се сад већ отворено прича о улози Југославије као тајног члана НАТО пакта од 1953. па до распада.

Мислим да нема парадокса и да све раде заједно. Мислим да нико из света ту не види никакав парадокс. Шта је крајње исходиште тога и какви су планови, то само они знају, али ништа не би могао ту СПС да ради самостално.

Oko lobiranja, nigdje nisam mogao da nadjem podatke ispred nase vlade devedesetih, dok sam za neke Albance uspio pronaci ponesto. Zato sam zakljucio da mi nismo imali ni dobar lobi tim, odnosno da nismo lobirali mnoho. Ja nisam bas siguran da su nasi bili tako velikodusni u Rombujeu, procitao sam sijaset izjava, i moj je zakljucak da je Milosevic itekkako bio nerazuman i neobjektivan.  Kao ova 2007. godine koja mi djeluje najrealnije, i gdje se slazem sa Goranom da je svake naredne godine sve gora ponuda. Tako vidim i sad situaciju oko KiM u odnosu da nesto dobijemo.

Znam da ne radi SPS samostalno medjutim ispada paradoks jer se bore za razlicite stvari.

Подели на овим сајтовима

Rile ovo sam zaboravio, dr Predrag Simic je u svojoj knjizi naveo da je srpska strana bila protiv Nato prisustva i protiv referenduma nakon tri godine:

"Srpska strana se još pre Rambujea odlučno izjasnila protiv bilo kakvog prisustva međunarodnih snaga na teritoriji SRJ, uključujući Kosovo".

WWW.RTS.RS

Delegacije Srbije i kosovskih Albanaca bezuspešno pregovarale...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Oko lobiranja, nigdje nisam mogao da nadjem podatke ispred nase vlade devedesetih, dok sam za neke Albance uspio pronaci ponesto. Zato sam zakljucio da mi nismo imali ni dobar lobi tim, odnosno da nismo lobirali mnoho. Ja nisam bas siguran da su nasi bili tako velikodusni u Rombujeu, procitao sam sijaset izjava, i moj je zakljucak da je Milosevic itekkako bio nerazuman i neobjektivan.  Kao ova 2007. godine koja mi djeluje najrealnije, i gdje se slazem sa Goranom da je svake naredne godine sve gora ponuda. Tako vidim i sad situaciju oko KiM u odnosu da nesto dobijemo.

У то време, наши су имали потпуно другачију врсту односа са САД. Рачунали су да ће ти односи да остану савезнички односи. И то не односи из Другог св. рата, него наставак савезништва које се протезало у другој половини двадесетог века. Било какво лобирање није ни приближно томе. Кад су видели да од тога нема ништа и да је САД решила да промени курс, спремили су озбиљне паре за лобирање. У свом последњем интервјуу, Булатовић је поменуо цифру од 200 или 300 милиона долара спремних (не сећам се тачно цифре, али знам да је овако нешто ненормално високо). Томе опет нико не би могао да парира. Међутим, нису имали коме да дају те паре, колике год да су.

Што се Рамбујеа тиче, опет имаш сведочења и страних и наших који су били тамо, и у принципу сви причају пар неких прича који указују на то да је одлука за бомбардовање већ била донета, и да је Рамбује био само параван. Стално су нам постављали нове и нове услове, и подизали лествицу, само да би први пут дошли до понуде коју нико при чистој свести не би могао да прихвати да би имали повода за бомбардовање, што се на крају и десило.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

У то време, наши су имали потпуно другачију врсту односа са САД. Рачунали су да ће ти односи да остану савезнички односи. И то не односи из Другог св. рата, него наставак савезништва које се протезало у другој половини двадесетог века. Било какво лобирање није ни приближно томе. Кад су видели да од тога нема ништа и да је САД решила да промени курс, спремили су озбиљне паре за лобирање. У свом последњем интервјуу, Булатовић је поменуо цифру од 200 или 300 милиона долара спремних (не сећам се тачно цифре, али знам да је овако нешто ненормално високо). Томе опет нико не би могао да парира. Међутим, нису имали коме да дају те паре, колике год да су.

Што се Рамбујеа тиче, опет имаш сведочења и страних и наших који су били тамо, и у принципу сви причају пар неких прича који указују на то да је одлука за бомбардовање већ била донета, и да је Рамбује био само параван. Стално су нам постављали нове и нове услове, и подизали лествицу, само да би први пут дошли до понуде коју нико при чистој свести не би могао да прихвати да би имали повода за бомбардовање, што се на крају и десило.

Znam za Bulatovica pricu od 200 ili 300 miliona ali ja u to nisam povjerovao nikad, narocito jer je ranije nisam cuo, kad je to trebalo biti aktuelno.

Slusao sam i nase i strane predstavnike, ali opet ta prica kako su oni nama podizali ljestvicu i uslove mi ne pije vodu i vuce na to kako eto mi nismo imali nikakve uslove i bombardovanje je odluceno 1997 u Vasingtonu. 

Jedino mi pije vodu sto sam cuo od stranih zvanicnika je to da su nam bukvalno i ovo oko Nato trupa i oko nezavisnosti KiM gurnuli kao jedini uslov u pet do dvanest i nismo imali vremena da se odlucimo. Zatim da nas tim uopste nije bio spreman i da im nisu dali vremena. Mada ja opet mislim da je Milosevic bio ubjedjen da oni nas nece bombardovati i zato nije pristajao. Hocu samo da kazem niti mislim da su nas oni ucjenjivali na taj nacin kako zele neki koji su odgovorni za pregovore to da prikazu, nisti mislim da su bili tako velikodusni kao sto neki zvanicnici zapadnih zemalja koji su vodili iste zele da prikazu. Jednostavno mi je najrealnije sa smo na nesto pristali, a da na nesto nismo, oni su insistirali do kraja, vjerovatno ljuti postavili onda strozije uslove bez izuzetka, nasi odbili i sledilo je bombardovanje nakon sastanka Slobe i Holbruka 22. marta.

Подели на овим сајтовима

За оне које волу те теме о савезништу, Прверти ко доласком Регана јача,ко губи утицај у США. Сорош и Рокфелерови нису исто. Проверити ко је доласком Трампа поново преузео утицај у США-

То ће вам дати све одгворе,наравно ако знате да мислите и немате конветитски шаблон

Подели на овим сајтовима

Na kraju se ispostavilo da je Milo Djukanovic daleko bolje shvatio sta zeli USA u narednih 20. godina nego Momir i Slobo. Bolje je shvatio i da se ne moze protiv njih i da se oni sve pitaju na Balkanu i da ce se pitati u naredne dvije decenije, kao i sad. Zato se Milo i razisao sa Momirom ubrzo i na izborima 98. kad je Momir i formirao SNP. Sjecam se kao sad tog trenutka jer su mama i tata odmah postali njegovi clanovi hahaha. Ja sam se svadjao sa njima da ne trebaju ni u jednu partiju da se uclanjuju. Ali sam imao 10. godina, mada su me vodili na mitinge. Najvise sam volio da vidim Zorana Zizica kad mase prstom na bini dok govori i da se ismijem. Sjecam se koliko su i djeca u cetvrtom ili petom bili zadojeni pricom o politici, narocito na ruskom jeziku su se svadjali oko Moma i Mila. Jedan moj drugar iz osnovne i srednje Zivkovic je sad u skupstini CG ispred DPS-a. On je od osnovne bio zadojen Milovstinom:-))))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Sta li se iza ovoga krije:

Вероватно још један спин, као и оно о примању Вучића на ВМА, да би људи мало заборавили Крушик, афере са докторатима и тако те неке ситнице.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ronald рече

Na kraju se ispostavilo da je Milo Djukanovic daleko bolje shvatio sta zeli USA u narednih 20. godina nego Momir i Slobo. Bolje je shvatio i da se ne moze protiv njih i da se oni sve pitaju na Balkanu i da ce se pitati u naredne dvije decenije, kao i sad. Zato se Milo i razisao sa Momirom ubrzo i na izborima 98. kad je Momir i formirao SNP. Sjecam se kao sad tog trenutka jer su mama i tata odmah postali njegovi clanovi hahaha. Ja sam se svadjao sa njima da ne trebaju ni u jednu partiju da se uclanjuju. Ali sam imao 10. godina, mada su me vodili na mitinge. Najvise sam volio da vidim Zorana Zizica kad mase prstom na bini dok govori i da se ismijem. Sjecam se koliko su i djeca u cetvrtom ili petom bili zadojeni pricom o politici, narocito na ruskom jeziku su se svadjali oko Moma i Mila. Jedan moj drugar iz osnovne i srednje Zivkovic je sad u skupstini CG ispred DPS-a. On je od osnovne bio zadojen Milovstinom:-))))

jeste shvatio je da Vatikna oće da Srba nema,čak ne samo Srba nego da se izvrši depopulacija Balkna,čemu je Hrvatska najbolji primer,al eto Mila je bolelo uvo za druge i za opstanak naroda...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...