Jump to content

Осврт на текст о "керберима Иринеја Бачког"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, Bonsenjo рече

@Kaliopi mozda ce vladika Maksim obavijestiti o  postojanju tog logora americku javnost ?

Како је кренуло... можемо тај филм гледати режији великог борца за очување животне средине из Стамбола на Босфору!

Биће нека прича као из деведесетих... опаки србочетници кољу мирне усташе и балије из "антифашистичких" удружења.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 349
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Ромејац рече

Како је кренуло... можемо тај филм гледати режији великог борца за очување животне средине из Стамбола на Босфору!

Биће нека прича као из деведесетих... опаки србочетници кољу мирне усташе и балије из "антифашистичких" удружења.

Nemate osećaj za granice. Preterujete.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Kaliopi рече

Vama je sve šala kad ste daleko od te priče. Znate kako su zvali Austrijsko Švajcarsku Eparhiju dok je Irinej administrirao? Aušvic Eparhija. 

Буди Бог с тобом жено!

пре 1 минут, Kaliopi рече

Nemate osećaj za granice.

Сад још испадох да сам Вартоломеј!

пре 3 минута, Kaliopi рече

Preterujete.

За разлику од приче да је Иринеј - Хитлер, Максим - Шиндлер (праведник међу народима - ово му дође као пандам оној "похвала православља"), епархија Аустријско-швајцарска - Аушвиц... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bonsenjo рече

@Ромејац i da nam opet oduzmu autokefaliju :kucanje:

То се подразумева. Прогласиће је геноцидном аутокефалијом!

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Kaliopi рече

Vama je sve šala kad ste daleko od te priče. Znate kako su zvali Austrijsko Švajcarsku Eparhiju dok je Irinej administrirao? Aušvic Eparhija. To su nazvali sveštenici te Eparhije.

Болесно.

Дал схваташ да вређаш праве жртве?

Поредиш се са жртвама, људима који су изгубили животе, децу, жене. Зато што ти је ускраћено да са позиције попа и попадије критикујеш свог надлежног епископа и рад епархије? То је баш уврнуто.

А овамо дижеш у неба јерархију (епископе) која исто ради неистомишљеницима, и то само зато што си се ти добро “увалила”.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ђорђе Р рече

Болесно.

Поредиш се са жртвама, људима који су изгубили животе, децу, жене. Зато што ти је ускраћено да са позиције попа и попадије критикујеш свог надлежног епископа и рад епархије? То је баш уврнуто.

А овамо дижеш у неба јерархију (епископе) која исто ради неистомишљеницима, и то само зато што си се ти добро “увалила”.

Sa kim se ja poredim? Nemojte da izmišljate, ako želite komunikaciju sa mnom nadjite neko smislenije pitanje.

Koga ja kritikujem? Gde Vi živite? Jeste li budni ili spavate? Ne razumemo se.

Iz koje ste Vi Eparhije Djordje?

Подели на овим сајтовима

Svestenstvo se otudjilo od naroda pa ne zna kako im prosjecni vjernik zivi. Ko u logoru. Hiljade zakona i pravila koja trebas ispostovati. Sefovi i poslodavci u pravom smislu rijeci tirani i tiranisu sve oko sebe i ispod sebe. O platama necemo. I tako dalje, svakodneni poslovi po 8 sati, kuci tek krecu obaveze.... Logor, draga moja matuska i to kakav! Vjerujre, da je vladika Irinej dvaput gori od ovoga sto pisete, opet se ne moze primaci jednom privatniku poslodavcu. Nego, narod navikao na svoju muku, pa se vise i ne zali (a i kome?), Pa se cini da je sve u redu, samo je popovima tesko. Nece biti. Svima nama na ledjima je KRST.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bonsenjo рече

Svestenstvo se otudjilo od naroda pa ne zna kako im prosjecni vjernik zivi. Ko u logoru. Hiljade zakona i pravila koja trebas ispostovati. Sefovi i poslodavci u pravom smislu rijeci tirani i tiranisu sve oko sebe i ispod sebe. O platama necemo. I tako dalje, svakodneni poslovi po 8 sati, kuci tek krecu obaveze.... Logor, draga moja matuska i to kakav! Vjerujre, da je vladika Irinej dvaput gori od ovoga sto pisete, opet se ne moze primaci jednom privatniku poslodavcu. Nego, narod navikao na svoju muku, pa se vise i ne zali (a i kome?), Pa se cini da je sve u redu, samo je popovima tesko. Nece biti. Svima nama na ledjima je KRST.

U redu. Nećemo dalje. Nema smisla. Neka bude tako kako Vi kažete. Slaava Bogu za sve! I svako neka nosi svoj krst!

Polako. Onaj ko zna, zna, ko ne zna ne mora ni da zna. Ja nisam došla ovde da vas ubedjujem, ja sam došla iz drugih razloga. To je, da se zaustavi nakaradno pisanje na Poukama protiv časnih Episkopa i da se zaustavi tiranija koju vodi Bački nad ostalima. A Vi sad dodajete sve i svašta, razvodnjavate i širite priču. 

Za narod se zna da je tako kod privatnika i nažalost to jeste strašno, a za Irineja se ne sme ni a reći, e to je velika razlika.

Vi se sigurno pravite ili nećete da prihvatite, no, ja ne ulazim u to. 

Molitvama Svetog Arhangela Mihajla da Bog pomogne i Episkopima i sveštenstvu i vernom narodu, druge nema.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ђорђе Р рече

Болесно.

Beži bre, narod radi za minimalac, motaju kablove kod Korejanaca, nose pelene...a ova popadija kuka na težak život i proziva episkopa. Mene bi bilo sramota.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Kaliopi рече

Sa kim se ja poredim? Nemojte da izmišljate, ako želite komunikaciju sa mnom nadjite neko smislenije pitanje.

Koga ja kritikujem? Gde Vi živite? Jeste li budni ili spavate? Ne razumemo se.

Iz koje ste Vi Eparhije Djordje?

Поредиш се са страдалим јеврејима током Холокауста.

Владике Атанасија и Максима дижете у небеса. А владику Иринеја блатите, тврдите да вас је мучио, да сте од њега страдали, као јевреји током Холокауста. А страдали сте како, тако што сте изгубили посао? Ал нисте изгубили посао, нисте рашчињени, него сте прешли у другу епархију, парохију. Из моје перспективе, сами себе представљате као паразите.

Ја сам из бачке епархије. Обичан верник.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин рече

Beži bre, narod radi za minimalac, motaju kablove kod Korejanaca, nose pelene...a ova popadija kuka na težak život i proziva episkopa. Mene bi bilo sramota.

Vukašine, ja ne kukam za sebe, ti to vrlo dobro znaš, ovde smo od maja zajedno. Nemoj sad da izmišljaš da j kukam. Ja za sebe ništa ne tražim.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ђорђе Р рече

Поредиш се са страдалим јеврејима током Холокауста.

Владике Атанасија и Максима дижете у небеса. А владику Иринеја блатите, тврдите да вас је мучио, да сте од њега страдали, као јевреји током Холокауста. А страдали сте како, тако што сте изгубили посао? Ал нисте изгубили посао, нисте рашчињени, него сте прешли у другу парохију. Из моје перспективе, сами себе представљате као паразите.

Ја сам из бачке епархије. Обичан верник.

To nije istina. Niste u toku zaista mi je žao. Ne mogu da Vas ubedjujem niti želim. Ako imate vremena prelistajte teme od maja na ovamo, pa će Vam biti jasnije ko sam ja i šta se ovde dešava.  Ništa za sebe ne tražim i to Bog zna.

Nažalost način na koji smo tretirani je bio jedan vid logora i sveštenstvo u Bačkoj živi u jednoj vrsti geta. To Vam niko neće reći. Vama svakako želim svako dobro Djordje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...