Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Tελώνης рече

Хе, хе... Шта треба да ти понудим као доказ? 

Фотографију како Марко Краљевић игра стони тенис... би било довољно, за сад!?

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Tελώνης рече

Боље и свијећу него нешто друго :D

Боље!  :) 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо погледах "Утисак недеље", па док су ми утисци свјежи да прокоментаришем. Владика Григорије се веома добро спремао, буквално је пазио на сваки детаљ. Мислим да је консултовао професионалце. Почевши од дрвене панагије, па надаље. Његова прича је сасвим питка и глатка, и била је јасна свима. Мислим да чак и они који подржавају Вучића могу да га подрже. Није ми јасно гдје је и кад је Устав СПЦ прекршен 100 пута? Све смјене епископа је инспирисао и проводио он, тако да прича о слободи и другачијости… не пије воде. Било ми је супер смијешно што је рекао да је Максим без страсти... Тако нешто слично је и Давид рекао. Све што је рекао Григорије потписујем, стим што је он својим личним примјером последња особа која може да говори о томе. Живио сам у Сарајеву кад је он био локум тененс Митрополије, други, другачијост, слобода, љубав, може да прође код Оље Бећковић која га не зна. Али владика ко владика, нису ни други ништа бољи, само не иду на ТВ и не лажу. А тек скормност, па његове ципеле и чарапе вриједе више него сав љетњи и зимски аутфит Иринеја Буловића са два пара шолових сандала.

Вукашин је све вријеме изгледао презнојено. Говор му је као и писање тежак и неразумљив. Не знам колико су широке народне масе могле да га схвате кад је говорио изразе попут "деструкција друштва," "психолошка корупција" "пузајући ауторитарни импулс" итд. Све је јасно и лијепо речено, али ако је била поента скупити симпатије народа, онда је морао више да личи на Григорија, а мање на себе. Није ми се допала његова критика народа, народ не ваља, овако онако, нико није достојан сем мене, углавном говор неког партијског секретара. Елитизам и интелектуализам пролазе код маме и тетке, нигдје другдје. Било је супер кул, што је Оља ставила неки видео Утисак, гдје Вучић говори о некоме да је постао све захваљаујући мами. То је управо Вукашинова прича, требао је за тај приједлог да да глас, да пародија буде потпуна. Вукашин је дебело омануо, не само да је слагао да се благослов Патријарха не односи на њега, него није знао да се избори са обичним искушењем и трик питањем новинара "Свака власт од Бога је!" Одрекао се ап. Павла да није трепнуо. Нисам сигуран колико је успио да побере симпатије. Сједио је накривљено на столици, презнојен, и причао неразумљиво. За разлику од Григорија који је доминирао, ставом, гласом и јасноћом. Мада није ни Григорије успио да докаже какве везе има Вучић са стањем у Цркви.

Додуше Оља им није помагала. Њу Црква и све те компликоване конструкције Савет Фаултета, Синод, Наставно научно веће, Архијерејски сабор  итд искрено не занимају. Њу су занимали колико су могли да причају против Вучића ,а њихова лична драма, коју имају, посебно Вукашин, је не занима. Оља је на крају успјела да остави утисак да су и  Вукашин и Максим смијењени са функција због Вучића. Почетак емисије је напоран са њеном игром ријечи гледајмо се у очи итд. Похвале Игнатија, који има неки блажи облик Аспергеровог синдорма тј може да прича о три теме и ништа га друго не занима нити опажа, и Марка Вилотића, као генија, су биле дегутантне.

Укратко, мислим да је Вукашин џаба погинуо, са нула ефекта. Григорије је доста солидан, мислим да ће моћи да се окити ореолом мучеништва једног дана кад не буде Вучића, до тада ће мирно да живи у Дизелдорфу.

Оно што ме брине јесте, да у овој борби, једна страна почиње да прави догматске грешке и гафове, све у циљу побједе. Вукашин са идејом да није свака власт од Бога, па ево и сад владика Атанасије Ј, да у Цркви не постоји власт.??!! Мислим да су заборавили да смо ми Халкидонска црква, да се слобода и благодат управо дешавају у оквирима институције, а не голи и сами од себе. Није довољна само љубав и слобода, ако не постоји структура која је штити и остварује. Синод и Сабор су те структуре, друга је ствар што он није члан Синода, па му криво. Али нисам ни ја па ћутим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Obozavalac рече

Овим само показујеш да уопште не познајеш владику Григорија и да си један обичан слинавац и преварант. Како те није срамота да кажеш за Владику да је он глумац и лицимер. Ја га познајем дуже од тебе, више од 30 год, и никад нисам видео оно што ти овде причаш.Управо супротно-онакакв какав је на телевизији такав је и уживо са народом било да се ради од малог детета, одрслог човека па до неке неписмене бабе. Увек благ, насмејан и мио.

Што се тиче његовог наводног каријеризма и то није тачно. Григорије није хтео нпр.да буде Митрополит у Сарајеву а могао је. Није он крив што је 2010 имао 14 гласова за титулу патријарха. То су други гласали а не он сам за себе.

Даће Бог па да нам он буде српски патријарх једног дана. Народ га највише воли!

:D Хоћеш и ти неки доказ? Писмени? 

Ја износим оно што знам из прве или друге руке, а ти можеш да вјерујеш, слажеш се или не. Нико те не тјера. Демократија или што би рекли: Од воље ти, ко Шокцу пост ;)

Онај ко напада Вучића и истовремено брани Додика је за мене лицемјер - ако је владика такав, онда сам га правилно окарактерисао.

Ти си срећан што га познајеш само благог, насмијаног и милог. Можда га познајеш дуже, али не и боље (нешто због чега нисам нимало срећан), јер сам упознао и Dark side of the Moon. 

Ово око амбиција за патријарха сам слушао од његове сабраће (чак и од оних који су с њим на истој страни) - питај и ти па ће ти можда рећи, а имаш на нету и његово писмо из 2008. кад је хтио да смјењује Павла.

Гласања за сарајевског митрополита је било, између два кандидата који су се сами пријавили: еп. зворничко-тузланског Хризостома и захумско-херцеговачког Григорија. На крају гласања, Григорије је збуњено изјавио: "Побиједи ме Хриз!?" :)))

Нормално је да народ владику Григорија највише воли, кад је медијски најекспониранији, млад, лијеп, паметан образован, а још прича народским језиком. Широке масе ни не могу вољети нпр. бачког кад немају појма шта прича, а ни не изгледа ко Клуни. Што ће рећи да је за наш народ најбитнија спољна манифестација одређене личности.

На крају, опусти се, пријатељу, све су ти владике исте, у 5 грама: апсолутисти, свезналице... Највише ме је нарвирало оно "владика реко!", па није Бог ако је владика.

Ја бих волио да Григорије није такав и надам се да ће се промијенити набоље. Можда Њемачка буде утицала. Најбоље ћемо то видјети кад постане патријарх, за неких 25 година, Боже здравља ;) (иначе, ако га сад изаберу, а не буде ваљао, ко ће га трпјети 20-30 година). 

Жив ти мени био и весео. Праштај.

Подели на овим сајтовима

Цели сукоб у СПЦ ће се преломити на ставу према Фанару. Штата што у емисији није било помена о томе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Obozavalac рече

Да ти Живица Туцић и Мирко Ђорђевић нису били деде кад овако збориш?

Ти си неки опасан стручњак за све и свашта и још понешта......

Не дао ти Бог да ме сретнеш. Ја сам још љепши, паметнији и слаткорјечивији од владике Григорија - одмах би ме за патријарха васељенског предложио.

Мирко Ђорђевић? Другосрбијански пророк, а другосрбијанци сад подржавају Григорија - значи ја исто подржавам Григорија. Ето видиш како је логика једна суптилна наука. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Дејан Мачковић рече

Вукашин је све вријеме изгледао презнојено.

Pa I ti bi bio da je reflector u tebe przio… ali srecom nije.

пре 14 минута, Дејан Мачковић рече

Говор му је као и писање тежак и неразумљив. Не знам колико су широке народне масе могле да га схвате кад је говорио изразе попут "деструкција друштва," "психолошка корупција" "пузајући ауторитарни импулс" итд

Ne brini ti za "siroke narodne mase" - nije nam svraka mozak popila--jako dobro smo o. Vukasina razumeli I hvala mu na izuzetno jasnim,  istinoljubivim , a najpre pazljivim I nezlonamernim odgovorima!

пре 16 минута, Дејан Мачковић рече

али ако је била поента скупити симпатије народа, онда је морао више да личи на Григорија, а мање на себе.

varas se sekretaru, nisu oni bili u studiju radi skupljanja simpatija naroda, vec da oplemenjuju, mire I izdizu iznad podela svoju sabracu kao I taj napaceni narod zatvorenih ociju, jer upravo njihovim "oponentima odgovara da narod zatvara oci pred trenutnim rezimom kako u drzavi, tako I u Crkvi. A drugo, ucesnici su naglasili da podrzavaju licnu samosvest I inkluzivnost razlicitosti! o. Vukasin je bio svoj isto koliko je I vl. Grigorije bio svoj. A ciji si Ti?....

пре 21 минута, Дејан Мачковић рече

Елитизам и интелектуализам пролазе код маме и тетке, нигдје другдје.

Imputiras stvari koje se ticu tebe I tvojih akademskih radova, pa te zabolela istina na svojoj kozi? Najbolje bi kod tebe prosao samo onaj bogoslov ciji jezik zagovara komunisticke metode I laznu skromnost? Prihvati da ima ljudi, teologa, pa uz to I svestenika-bogoslova koji sijaju u odnosu na tvoje dosadasnje stvaralastvo.

пре 25 минута, Дејан Мачковић рече

Вукашин је дебело омануо, не само да је слагао

…. a bavis se jos I klevetom… eto gde ti odose godine studiranja nauke o Bogu

пре 27 минута, Дејан Мачковић рече

трик питањем новинара "Свака власт од Бога је!" Одрекао се ап. Павла да није трепнуо. Нисам сигуран колико је успио да побере симпатије.

Zasto je to "trik" pitanje?? Znaci ako u tom trenutku nije pomenuo Svetog Apostola Pavla - odrekao ga se? Naprotiv, covek je izuzetno dobro I jevandjelski a I slobodarski ja bih dodala, objasnio pitanje koje jeste izvuceno iz konteksta, sugestivno je nema sta, ali se o. Vukasin nije upecao. Majstorski je odgovorio! Svi smo culi, ne trudi se da mu imputiras nesto sto ne stoji.

пре 30 минута, Дејан Мачковић рече

Сједио је накривљено на столици, презнојен, и причао неразумљиво.

3 x ponavljas jedno te isto; dobro shvatili smo da nije radilo hladjenje u studiju. Kako se nisi setio da pitas, a od cega pastir Crkve nase pomesne sada zivi od kako je dobio otkaz na fakultetu? Pa tebi kao hriscaninu ne manjka empatije valjda? Jesi ti pravoslavni teolog?

пре 32 минута, Дејан Мачковић рече

Укратко, мислим да је Вукашин џаба погинуо, са нула ефекта

jel' ovo iz jevandjelja po machku?

пре 34 минута, Дејан Мачковић рече

Оно што ме брине јесте, да у овој борби, једна страна почиње да прави догматске грешке и гафове, све у циљу побједе. Вукашин са идејом да није свака власт од Бога, па ево и сад владика Атанасије Ј, да у Цркви не постоји власт.??!! Мислим да су заборавили да смо ми Халкидонска црква, да се слобода и благодат управо дешавају у оквирима институције, а не голи и сами од себе. Није довољна само љубав и слобода, ако не постоји структура која је штити и остварује. Синод и Сабор су те структуре, друга је ствар што он није члан Синода, па му криво. Али нисам ни ја па ћутим.

U prvoj recenici ovog jadnog I cemernog pasusa, da li se komentar odnosi na "stranu" koja je bila u Oljinom studiju, ili se odnosi na vase omrazene ljude u Crkvi? Ne znam koliko ti imas godina, ali da se I ti bavis zamenom teza samo zato sto, barem po Djurovicu, vladika Atanasije je imao kriticki stav za neki tvoj rad, pa sad "razoblicavas" jednu bogoslovsku gromadu od coveka, ciji bogoslovski opus prevazilazi tvoje misaone domete? Pazi, oni su "zaboravili" da smo mi halkidonska crkva I da prenebregava crkvenu instituciju kao takvu!? Ma hajde molim te…. zadeni te gluposti o rep. Ta  I takva "struktura koja stiti" unutar naseg Sinoda - bolje da nas ne stiti, tj. da nas ne vezuje u komunisticke okove. Ako hoce da se mole za ovaj prevareni narod - hvala im, ali da nas "stite" - niposto!

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Tελώνης рече

:D Хоћеш и ти неки доказ? Писмени? 

Ја износим оно што знам из прве или друге руке, а ти можеш да вјерујеш, слажеш се или не. Нико те не тјера. Демократија или што би рекли: Од воље ти, ко Шокцу пост ;)

Онај ко напада Вучића и истовремено брани Додика је за мене лицемјер - ако је владика такав, онда сам га правилно окарактерисао.

Ти си срећан што га познајеш само благог, насмијаног и милог. Можда га познајеш дуже, али не и боље (нешто због чега нисам нимало срећан), јер сам упознао и Dark side of the Moon. 

Ово око амбиција за патријарха сам слушао од његове сабраће (чак и од оних који су с њим на истој страни) - питај и ти па ће ти можда рећи, а имаш на нету и његово писмо из 2008. кад је хтио да смјењује Павла.

Гласања за сарајевског митрополита је било, између два кандидата који су се сами пријавили: еп. зворничко-тузланског Хризостома и захумско-херцеговачког Григорија. На крају гласања, Григорије је збуњено изјавио: "Побиједи ме Хриз!?" :)))

Нормално је да народ владику Григорија највише воли, кад је медијски најекспониранији, млад, лијеп, паметан образован, а још прича народским језиком. Широке масе ни не могу вољети нпр. бачког кад немају појма шта прича, а ни не изгледа ко Клуни. Што ће рећи да је за наш народ најбитнија спољна манифестација одређене личности.

На крају, опусти се, пријатељу, све су ти владике исте, у 5 грама: апсолутисти, свезналице... Највише ме је нарвирало оно "владика реко!", па није Бог ако је владика.

Ја бих волио да Григорије није такав и надам се да ће се промијенити набоље. Можда Њемачка буде утицала. Најбоље ћемо то видјети кад постане патријарх, за неких 25 година, Боже здравља ;) (иначе, ако га сад изаберу, а не буде ваљао, ко ће га трпјети 20-30 година). 

Жив ти мени био и весео. Праштај.

Налупао си се поштено.

То што си rekao да познајеш његову тамну страну вероватно говори да си неки смотанко или лузер. Знам какве људе Григорије цени а какве органски не подноси. И није тачно да га познајем само насмејаног јер га исто тако знам и када је љут и када не сме да му се изађе на црту.

Што се тиче избора за Сарајевског митрополита ту си лоше обавештен. Слагао те неки од твојих владика на које се позиваш. Григорије уопште није био на листи за гласање већ је Хриз био једини. Зар верујеш да би Хриз могао у било каквом гасању да има више гласова од Григорија?  Уозбиљи се.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Дејан Мачковић рече

А тек скормност, па његове ципеле и чарапе вриједе више него сав љетњи и зимски аутфит Иринеја Буловића са два пара шолових сандала.

12:smeha:

пре 51 минута, Дејан Мачковић рече

Било је супер кул, што је Оља ставила неки видео Утисак, гдје Вучић говори о некоме да је постао све захваљаујући мами. То је управо Вукашинова прича

12:smeha:

пре 52 минута, Дејан Мачковић рече

Сједио је накривљено на столици, презнојен, и причао неразумљиво

confused1

пре 53 минута, Дејан Мачковић рече

Похвале Игнатија, који има неки блажи облик Аспергеровог синдорма тј може да прича о три теме и ништа га друго не занима нити опажа, и Марка Вилотића, као генија, су биле дегутантне.

Одлично речено

пре 53 минута, Дејан Мачковић рече

Укратко, мислим да је Вукашин џаба погинуо, са нула ефекта

Готов је. Не знам што му је ово требало.

Подели на овим сајтовима

Objektivno gledano nije da se slazem nesto sa ep. Grigorijom narocito zbog njegovog episkopovanja u ZHE, odnosa sa Dodikom, biznismenovanja i loseg odnosa sa novinarima, ali mi je drago sto je kvalitetno potkacio Vucica i dotakao se ovih bitnih tema cak i ako dobrim dijelom to radi u svrhu svoje popularnosti.

I sa druge strane imamo Patrijarha i ostale clanove Sinoda koji su uglavnom pro Vucicevci, evo danas i ep. Jovan Sumadijski ovom falsifikatoru urucio orden. Falsifikator je samo glupavim kvazidoktoratom i prepisivanjem upropastio prethodni trud koji je ulozio u skolovanje, a ordenisanje SNS stetocina od strane Crkvenih poglavara je obesmislilo vrijednost ordena i njihov moralni kriterijum kod dodjeljivanja istih.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

evo danas i ep. Jovan Sumadijski ovom falsifikatoru urucio orden.

Па и Јован звани Сократ је фалсификатор. Он фалсификује филозофа Диогена и његова учења.

Подели на овим сајтовима

image.thumb.png.dc9882bbcb2b93d7fb96d0a4795803a6.png

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Александар Милојков рече

Обожаваоче. јеси ти стварно наш добри Таса? По стилу, личиш ми на њега. :)

И ја сам исто помислио.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Obozavalac рече

Па и Јован звани Сократ је фалсификатор. Он фалсификује филозофа Диогена и његова учења.

Znam za Jovana Sokrata ali njega niko ni ne uzima u Sinodu za ozbiljno, kod urucenja ordena on samo radi sta mu patrijarh kaze uz saglasnost ep. Irineja B i ep. Davida.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, "Tamo daleko" рече

„Srbi su svedoci toga strašnoga mesta. Naslednici, nosioci i branitelji i zastupnici takve vekovne tradicije živog predanja kosovskog i kosovskog zaveta“, kaže episkop Atanasije i dodaje da su Srbi na Kosovu i Metohiji seme između 1500 crkva i manastira. „Treba da ih posećujemo jer im tako veliku hrabrost donosimo“, zaključio je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić).

Axios dragi Vladiko! Moze, a ima I pravo da koristi ostar jezik I pero, jer je to ljudina kao sto mu je bio I duhovnik, Sveti Ava Justin Celijski -- koji najvise, do izgaranja vole svoj Srpski narod, ali ga I kritikuje! Ko ima smirenja da podnese tu kritiku I da nauci od nje nesto sto ce mu znaciti za zivota - taj je blagosloven. Svi drugi koji ga spocitavaju su malecki ljudi, zakrzljale ljubavi prema drugom.

Za ovaj pasus - odgovaramo Vladici - hocemo, doci cemo, voljno I htednuto I neodstupno! Amin Boze daj!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...