Срђан Шијакињић Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Штета што је оваква ситуација, било би лепо да владике више размишљају како све ово делује на слику Цркве, самим тим и хришћанства, у јавности. Звучи банално, али један од најважнијих задатака јерархије би требало да буде да што више људи привуку на лађу Цркве и да никог својом кривицом не одбију. Знам да је у историји Цркве било много већих и много горих сукоба, али ми се чини да то није оправдање. Учење вере и постојање Цркве нису угрожени, тако да ни јавна неслагања немају превише оправдања. Људи који посматрају са стране ће наћи да је мало лицемерно да оволики проблеми настају сада, а нису настајали ни кад нпр. Качавенда није изгубио чин или кад Пахомије није истеран на чистац. Све у свему, на добром смо путу да мишљење о СПЦ додатно поружни, иако ни сада није сјајно. Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Занимљиво је како Григорије хвали Меркелову да је ришћанка, или како максим оправослављује Американце...лепо...а да се потруде мало око свога Председника? Milan Nikolic, TSCHeTSCHen and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 3 часа, Ćiriličar рече Занимљиво је како Григорије хвали Меркелову да је ришћанка, или како максим оправослављује Американце...лепо...а да се потруде мало око свога Председника? ...to je ostavljeno za tvoj posao -internet duhovnik - posto ga toliko volis I branis, potrudi se oko njega I na duhovnom planu. Kako ti ono rece - AV jos malo pa svetac? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 3 часа, Ćiriličar рече да се потруде мало око свога Председника па труде се, колико су пута надобудном председнику рекли да је идеја поделе КиМ скроз погрешна, али надобудни не слуша, него супротно, он одмах такве (нпр. Владику Теодосија и игумана Саву) ставља на стуб срама, али то, изгледа, наш Патријарх не примећује, (ваљда због старости и болести... штоно рече Жељац) већ примећује ''лавовску'' борбу надобудног и нове аутопутеве које надобудни гради уз помоћ ''султана'' Ердогана... да ме погрешно не схватиш, ништа лоше нема у аутопутевима, али ја то не могу поредити са Косовом и Метохијом! feeble, Протомајстор and Evgenik је реаговао/ла на ово 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Управо сада, Golub рече да ме погрешно не схватиш, ништа лоше нема у аутопутевима, али ја то не могу поредити са Косовом и Метохијом! Видиш, ја мислим да има лоше у аутопутевима! И генерално Вучићева економска политика великим делом за мене је лоша. ММФ једва чека да да паре, дакле није то нека уметност посудити лову. Даље ти путеви се граде да се удовољи и привуку нови робовласници који ће профит износити из Србије...да не тупим. Вучић није предао КиМ, дао је неке уступке, ишао корак даље од ДСа, како би ублажио притисак. треба да знаш, ако хоћеш, да (осим што је у мало чему подржавам Вучића, зато небулозиш и ти и Тамодалекаш) да је једна моћна Русија добрим делом окупирана и зависна. Није територијално, јесте финсијски. Једно 20 пута сам понови. Путин нема контролу ни на државне финсије потпуно, а никаву на приватни финасијски сектор који ради по шаблонима Волстрита, и ни једну рубљу не улаже у индустрију Русије. Само зеленаше народ - камата је 0д 15% па на горе, генерално 20%. Дакле Србија је окупирана земља. Људи попут Катића жестоког анти-глобалисте и анти-либералкапиталисте тврди да без икавих побуна светски моћници могу д+финасијски да униште Србију да прстом не мрдну, са неколико кликова у рачунару и неколико политичких одлука. Па срушили су рубаљ за 50% у једном дану. И сад ви причате као да је Србија слободна земља. Ја Вучићу ништа не верујем, чак ни кад лоше говори, лоше за Србију! Светска политика данас је борба у сатанизму! Или борба за положај или за своју државу. Не видим да Вучићу фали власти...мора да се труди да освоји мање... Дакле, бар кад мени спочитавте Вучка, онда се не бламирајте - Додикова и Вучићева политика за мене је лоша. АЛИ, пошто је алтернатива ужас, од два зла випе волим мало зло. Уз све, узимам у обзир окупацију и то да сам радије легалсита него ајдук. Атанасије и Амфилохије су Слобу у пакао сместили жива, па се Амфилохије покајао на гробу брата му. Други пример је Ђукановић. Дакле с_т_а_т_с_т_и_к_а је немилосрдна: од двојице великих српских политичара, навећих - Слобе и Ђукановића (да ли по злу или добру не улазим) - Амфилохије је погрешио у оба случаја! 'Духовник'? Немам тих претензија, ја ни својој жени нисам добар духовник, попустљив сам, ни деци. Ипак верујем да је боље некад претрпети мало више јер "трпљењем...". Да апсолвирамо: Митрополит ЦГПриморски од двојце највећих и за српски (и 'србијанси'???) народ наважнијих политичара у новијој историји - погрешио је у процени код обојице! Са том статистиком, ја као незналица, заиста, немам храборсти да верујем његовим проценама - политичким! (Не приписујте само себи љубав ка Цркви, КиМ, Србији, Србима и "Србијанцима"...то је лудило да је Вучић мера Црквених ствари) Опет и опет да поновимо: Од двојице, за судбину српског народа, најбитнијих политичара новије историје, Митрополит Амфилохије је погрепио у процени код обојице! Са том статисиком немам храбрости да верујем његовим политичким проценама! Верујем да је митрополит луо за ону народну: "лајава кера комад хлеба умири"! Или за: "Лепа реч, гвоздена врата отвара". Атанасије вређа све редом...неки људи, горди ии са влашћу, нису његови ђакони. Што вређа своју чељад...мало је много те "јуродивости". Ајде све редом, од ђакона до председника....па заустави се владико макар на Патријарху. TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Управо сада, Golub рече председнику рекли да идеја је поделе КиМ скроз погрешна, али надобудни не слуша, КиМ није подељено и н_и_к_а_д_а за наших живота неће бити подељено...тако ја верујем, надам се и помало (колико мого од слабости својих) се молим. Ево и зашто: када би Вучић евентуално покушао - први би Патријарх устао, вероватно под претљом анатеме, а одмах за њим (или испред њега) Иринеј Буловић - јавно, убитачно, својом реториком. Никада се Вучић на такво што не би усудио, ако би добио би анатему и народ за врат са палијама! А Вучић није ни глуп, нити неко ко НЕ воли славу...он је горд човек и воли да га воле. Зна он да то не може...него треба нам фолирант, да са овим сатанистима који су нас окупирали игра игре док не дође наше време. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 1 минут, Ćiriličar рече КиМ није подељено и н_и_к_а_д_а за наших живота неће бити подељено...тако ја верујем, надам се и помало (колико мого од слабости својих) се молим. Ево и зашто: када би Вучић евентуално покушао - први би Патријарх устао, вероватно под претљом анатеме, а одмах за њим (или испред њега) Иринеј Буловић - јавно, убитачно, својом реториком. Никада се Вучић на такво што не би усудио, ако би добио би анатему и народ за врат са палијама! А Вучић није ни глуп, нити неко ко НЕ воли славу...он је горд човек и воли да га воле. Зна он да то не може...него треба нам фолирант, да са овим сатанистима који су нас окупирали игра игре док не дође наше време. Nema od toga nista. Albanci ne bi pristali na podelu. Radi se o tome da li ce ih Srbija priznati kao samostalnu drzavu ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 7 минута, Ćiriličar рече Митрополит Амфилохије је погрепио Ко ти је поменуо Амфилохија!? Ја поменух Теодосија и Саву... а во за путеве си мођда у праву, него имаш ли начина да то пренесш Патријарху да се не бламира пред толиким народом, као и ја овде пред малим бројем форумских пратилаца... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 32 минута, Golub рече па труде се, колико су пута надобудном председнику рекли да је идеја поделе КиМ скроз погрешна, али надобудни не слуша, него супротно, он одмах такве (нпр. Владику Теодосија и игумана Саву) ставља на стуб срама, али то, изгледа, наш Патријарх не примећује, (ваљда због старости и болести... штоно рече Жељац) већ примећује ''лавовску'' борбу надобудног и нове аутопутеве које надобудни гради уз помоћ ''султана'' Ердогана... да ме погрешно не схватиш, ништа лоше нема у аутопутевима, али ја то не могу поредити са Косовом и Метохијом! Мислим да је цео државни врх тренутно за поделу КиМ, која реално ништа не доноси осим срамоте. За разлику од њих у СПЦ није нико за поделу КиМ, без обзира на унутрашње поделе у СПЦ. Међутим, Косово је већ деценијама монета за поткусуривање у политичким а ео сад и у црквеним круговима. Све личи на ону Домановићеву причу о Анутима који пале Србе а ови оштро протестују, НАЈОШТРИЈЕ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Жепи,ево ти другара: ĐUKA: Ne razumem ljude koji se bune zbog Vučićevog ordena DNEVNIZURNAL.COM - Javlja se onda i vladika Amfilohije, to što on radi zaista postaje... ? онај " стручњак" што пијеш кафицу са њим ??(мила мајко... ?) Владимир Миливојевић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 Onomad Crkva, zbog Konkordata, anatemisala sve koji su glasali za, sa sve Stojadinovićem na čelu Bilo pritisaka, Crkva istrajala i na kraju pobedila. Bilo je krajnje dramatično, patrijarh je verovatno otrovan zbog toga... Evgenik and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 valjda necemo doci do anatema.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 5 часа, Жељко рече Ово није почетак, ово је крај. Bojim se da lako moze te, biti u pravu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 13 минута, Макрина рече Жепи,ево ти другара: ĐUKA: Ne razumem ljude koji se bune zbog Vučićevog ordena DNEVNIZURNAL.COM - Javlja se onda i vladika Amfilohije, to što on radi zaista postaje... ? онај " стручњак" што пијеш кафицу са њим ??(мила мајко... ?) Били смо и на Пинку недавно. Погледај и то. Врло квалитетна емисија ПРАВАЦ ТВ ПИНК. Ишао бих ја и на N1 али ме тамо не зову, мисле да их мрзим зато што сам против НАТО. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2019 пре 13 минута, Tumaralo. рече patrijarh je verovatno otrovan zbog toga... Мислиш да вреди да патријарх буде отрован због једне значке? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука