Jump to content

Која је будућност Huawei телефона?

Оцени ову тему

Препоручена порука

I jedan strucan komentar sa Linux grupe na ovu vest.

...

https://www.facebook.com/groups/linuxsrbija/?multi_permalinks=10156261424431191&notif_id=1569865090810449&notif_t=group_highlights&ref=notif

...

"It is released under the Berne Convention for the Protecton of Literary and Artist Works, which reads very much like an open source license."

Ako nešto koristi ruska administracija - počev od Dume, bezbednosne službe, zdravstvo, obrazovanje i sl. - on
da mora i imati neki sertifikat o bezbednosti od nadležnih organa/institucija.

Ja zaista ne znam da je neki Linux igde sertifikovan na taj način za službenu upotrebu - što ne znači da su manje bezbedni i sl. - ali i znači.
Nisu ni Kinezi sisali vesla.

Da mene neko pita šta u Srbiji da se službeno koristi - odgovor bi bio OpenBSD.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Kako rekosmo negde napred - prestrukturiranje je ovde samo pitanje vremena. A kako izgleda, desava se odma` i bas brzo.

...

huawei na svoje servere instalira ruski operativni sistem

...

“Huawei” će na svoje servere instalirati ruski sistem “ALT Linux”, osmišljen da konkuriše američkom “Intelu”.

Kineski serveri s ruskim operativnim sistemom prodavaće se pod brendom “Taišan”.

Već su sprovedena ispitivanja kompatibilnosti, rekao je izvršni direktor razvojnog programera “Bazalta” Aleksej Smirnov za ruski portal Biznis.fm.

On je naglasio da “Huawei” ima najbrži procesor na svetu – “Kunpeng”, koji se zasniva na ARM64 sistemu, prenosi Sputnik.

Ranije smo počeli da radimo na instalaciji, imali smo inženjerske uzorke i pripremili smo naš operativni sistem za rad i podršku ovom serveru. Obavili smo zajedničke testove, postoji potpuna kompatibilnost – navodi Smirnov.

Saradnja kompanije “Huawei” sa ruskim platformama usledila je nakon američkih sankcija koje su pogodile ovog kineskog tehnološkog giganta.

Rusi su stari matematičari i programeri. Onu su jedina zemlja koji su glavne, redom američke društvene mreže potisnuli sopstvenim, bez cenzure koju primjenjuju Kinezi. 

Rusi i Kinezi u sinergiji su sjajan oponent zapadnoj hegemoniji. Imaju kapacitet da im se suprotstave. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

koristi ruska administracija

Astra linux:D

• Радостан 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 30.9.2019. at 18:20, Justin Waters рече

Ni ja ni Obi nismo donosili vrednosne sudove u vezi same teme, samo konstatujemo da je ono što je Martin Jaqcues  predavao istina. Ako je nešto tačno, to ne znači ni da je nužno dobro, niti su geopolitici neko pitanje može klasifikovati kao apsolutno dobro naspram apsolutno lošeg. Budući da smo i ja i obi protvinici jednopolarnog svijeta u kome Jenkiji svijetu nameđu silu kroz monetarnu i pomorsku tiraniju, konstatovali smo da je video poučan jer objašnjava zašto zapadu neće uspjeti da Kinu pretvori u još jedan poligon za konzumiranje zapadne kuhinje i ubacivanje u okove te iste monetarne i pomorske hegemonije. 

Ti si onda upao i diskreditovao video time što je u Kini apsolutistička vlast, i ako to niko ne spori niti je relevantno za temu, pa te da je martin Jacques komunista iako je i to potpuno relevantno, te da je čitav video bljuvotina što je jedino relevantno tj da se video tebi ne sviđa. 

Čist sofizam! :) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Иван ♪♫ рече

Čist sofizam! :) 

Ajde nek ti bude, idemo dalje.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Иван ♪♫ рече

Sofista nikad ne priznaje svoj sofizam, i najvise voli da se preko svega samo predje, jer je ako se ispita, neodrzivo je :tongue:

Isto mogu da kažem za tebe, pa?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Isto mogu da kažem za tebe, pa?

Posteno. Al na osnovu cega? Ja se trudim da ne budem sofista, ako jesam ti objasni kako.

Ono gore su ti sofizmi. Vec sam rekao da se hvatas za nepostojeci deo mog misljenja o videu, dakle ne osporavam da je pricao o civilizacijskim razlikama (izmedju ostalog), niti sam se toga uopste dotakao. Komentarisao sam neke druge stvari koje je takodje izjavio i sto sam konkretno i objasnio, a vi lepo izignorisali. Sve i da se uzmemo da je poenta videa samo ta razlika u civilizacijam (a nije), opet to nije opravdanje da se i ostalo sto je rekao jednostavno previdi. Zasto? Ako je rekao, rekao je, i podlozno je kritici. Zasto da ignorisem? Pazi kad sam bukvalno zapisivao dok sam ga slusao, a vas dvojica me ubedjujete kako toga nema, haha.

Pa si se upetljao time sto ti smeta vrednosni sud. Sta fali vrednosnom sudu? Za mene, tebe, miku, ziku stvari imaju ili nemaju vrednost, i za to imamo neki razlog. Pa da ne bi sam sebi uskocio u usta, uzeo da me ubedjujes kako vas pozitivan sud o videu zapravo nije vresnosni sud. A nego sta je? Jeste rekli da vam je dobar video? I sta? To kao nije vrednosni sud? Ajde da uzmemo i tu zaobilaznicu ,,istinit", opet dajes pozitivan sud, ti smatras da je istinit, iz svojih razloga, dakle za tebe ima vrednost, dakle to je vrednosni sud.

Sta je sve to drugo nego retoricki trikovi i sofizmi. I sto ja da raspetljavam sve to, vidi sta sam ispisao...

A ja znam sto vas je zazuljalo, i sto ste se uhvatili samo za ,,bljuvotinu" i vrednosni sud (a ostalo ignorisali). :)  Moj vrednosni sud o videu je implicitno i sud o vasem rasudjivanju. Jer vi nahvaliste video, a ja trvrdim da je bljuvotina. Meni svakako nije bila namera da vama a uputim bilo sta, vec da dam misljenje i korigujem

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
MONDO.RS

Svi, koji imaju Huawei Mobile Services telefon - sad imaju novu, zvaničnu navigaciju i na srpskom jeziku.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече
MONDO.RS

Svi, koji imaju Huawei Mobile Services telefon - sad imaju novu, zvaničnu navigaciju i na srpskom jeziku.

Odlično, instalirao da vidimo kako radi. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Иначе, ако је тачно што се прича, да су ови наши купили неке много фенси камере од Хуавеиа и поставили свуда по Београду, има да буде најбоља навигација на свету.

Корисник: ”Одведи ме до Бранимира...”

Телефон: ”Say no more..” 

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...