sanja84 Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 @Стаљиново унуче Slažem se sa tobom. Jedni govore ima raja i pakla- drugi govore o apokatastazi...jedni govore da postoje mitarstva drugi da je to protivhrišćanski...i to sve je takvo da je jedan svetac rekao jedno, drugi svetac drugo... ... «Невоља ће вам доћи од образованих.» .. sv Kozma Etolski (iako postoji mogućnost da će sad neko reći da to nije rekao Kozma Etolski...slažem se da učeni od drveta ne vide šumu..ponekad. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 19. 8. 2019. at 14:11, Vladan :::. рече Не само то него и Павле каже да се не проповеда узвишеним речима људске мудрости да се не обеснажи Крст Христов него да се једноставно говори. Има и где након Христове проповеди народ задивљен каже да им проповеда као неко ко има силу а не као фарисеји тј. теолози. Поента је у дару да се људска мудрост користи а да се народу то спакује једноставно да схвати и осети. Е за то је потребан подвиг и блискост са народом да се би се знало шта народ мучи и да се на то одговара а не да им се проповеда у празно. Expand Читала сам (не знам чија је мисао) , парафразирам...да само узвишени духови имају једноставне стилове изражавања, а да при томе се ништа не губи на суштини ....поента....што узвишеније и духовније то једноставније . Уосталом, како је Господ говорио (у причама)али крајње једноставно .. Иван ♪♫, Smotana, Чунга Лунга and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Август 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 10:21, Иван ♪♫ рече Ono sto meni dodatno smeta kod teologa je racionalizacija zivota. Apostoli su bili konkretni, lecili su i tesili odmah, bez filozofije, oni su teolozi po Duhu. Knjiski teolozi ne mogu da lece, ne umeju ni da utese, ali u isto vreme zele da imaju sve odgovore i da im filozofija bude konzistentna. Zato prave mislene konstrukcije, kako bi pokrili nezgodna pitanja. Npr. ako imas problem, u stvari nema problema, jer ce sve biti reseno „u eshatonu", u prevodu kad umres bice ti lakse, sto nije bas ni utesno ni od pomoci. Teologija, naravno, jeste potrebna jer veru treba razumevati pravilno. Nemamo dzabe tolike sabore i otacko predanje. Expand On 20. 8. 2019. at 10:14, Иван ♪♫ рече Izreka kaze: neko je procitao premalo, a neko previse To je sve borba za poziciju u drustvenoj hijerarhiji. Niza pozicija - veca nesigurnost. Niko od nas nije imun na to, ali smo pozvani da nadilazimo animalnu prirodu, i da nam ljubav ne bude na jeziku, vec u srcu. Expand па и сабори ми делују како ти написао ..борба за позицију у друштву On 20. 8. 2019. at 12:17, sanja84 рече @Стаљиново унуче Slažem se sa tobom. Jedni govore ima raja i pakla- drugi govore o apokatastazi...jedni govore da postoje mitarstva drugi da je to protivhrišćanski...i to sve je takvo da je jedan svetac rekao jedno, drugi svetac drugo... ... «Невоља ће вам доћи од образованих.» .. sv Kozma Etolski (iako postoji mogućnost da će sad neko reći da to nije rekao Kozma Etolski...slažem se da učeni od drveta ne vide šumu..ponekad. Expand On 20. 8. 2019. at 14:06, Рапсоди рече Читала сам (не знам чија је мисао) , парафразирам...да само узвишени духови имају једноставне стилове изражавања, а да при томе се ништа не губи на суштини ....поента....што узвишеније и духовније то једноставниј е . Уосталом, како је Господ говорио (у причама)али крајње једноставно .. Expand за ове коментаре које сте вас троје дали : мислим да би оваква теологија,како је ви изнесоште, пре људе доела вери и цркви.. зашто видим даово што се дешава међу нашим ученим теолозима није вера,јер ја се у теологију не разумем,ал се у технолохије борбе за власт ,специјални рар и политичку борбу јако дробо разумем,левел експерт, и јако дохбро разумем поступке које чине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 15:44, Стаљиново унуче рече зашто видим даово што се дешава међу нашим ученим теолозима није вера,јер ја се у теологију не разумем,ал се у технолохије борбе за власт ,специјални рар и политичку борбу јако дробо разумем,левел експерт, и јако дохбро разумем поступке које чине. Expand Висарионовичу, у оно што се не разумемо не треба да се петљамо. Коментари су почели да ти личе не Борбу за веру. Ајде одговори сам себи: 1. Држиш ли све остове, 4 велика и сваку среду и петак? 2. Славиш ли Славу? 3. Идеш ли сваке недеље на св. Литургију? 4.Исповедаш ли се редовно и причешћујеш? 5.Уздржаваш ли се од великих грехова? Рецимо код многих актуелног. блуда (полни односи ван брачне заједнице)? Ово је почетак почетака. То што си ти погодио једану страну данашње српске теологије (а она се не може сагледати само са форума ЖРУ), не значи да си сагледао много. А "специјални рат" се, роде, води против човечанства још од Адама. Главни завереник је отпали анђео (име му знаш). Зато "ми не ратујемо против крви и меса, већ против духова зла и таме из поднебесја" (св. Апостпл Павле). Фол Цркви је први пут у историји да се против ње води неки специјални рат. Рат против Цркве никад није ни престајао и неће никада престати док Господ не дође опет. Ај' малко о'лади. И ради себе а и некох неупућени(ји)х. Почели су цитати о последњим временима, теорије завере и др. и сл. И опрости, рећи да се против Цркве води "специјални рат" је смешно-жалосно. Увак се водио и увек ће се водити. Нема љутиш, него слушај старије... ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 15:44, Стаљиново унуче рече политичку борбу јако дробо разумем,левел експерт Expand samo makni tog staljina iz imena Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 18:25, Иван ♪♫ рече samo makni tog staljina iz imena Expand On 20. 8. 2019. at 15:44, Стаљиново унуче рече зашто видим даово што се дешава међу нашим ученим теолозима није вера,јер ја се у теологију не разумем,ал се у технолохије борбе за власт ,специјални рар и политичку борбу јако дробо разумем,левел експерт, и јако дохбро разумем поступке које чине. Expand Са стаљинистима се небих шалио, јер ако је било добрих срба комуниста, то су стаљинисти, добар дио културне сцене у срба иде из тог корјена, и још се није сасвим добро разумјела 48-сма. Данас кад гледам Балкански Шпијун ја се семијем онима што се смију. Платио би да нађем један текст стаљинисте Стеве Жигона у Политици, кратак и набијен смислом уз велико познавање историје и теологије, ови други "комунисти" и њихова дјеца су "ово што се данас збива". Наравно да се и кроз теологију води рат, и кроз духовност, што није исто, Неко је поменуо да ратује против "непомника", али како, добро на нивоу помисли и свога живота, али "непоменути" нема права да дјелује у свјету осим кроз људе, па тражи сараднике... Ако још нисмо будни.... Кроз теологију иде најлакше, а када неке врједности увезеш у Цркву, оне су самим тим етаблиране: скорашња експлоатација монархије Оца од стране Вартоломеја...27 март, хлађење коверте... Rekoh sebi, moj Boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske sаlve koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje, sujete, vlasti Међутим постоји и здрава употреба теологије, због које Константин сазвао сабор. Било му је јасно како год да постави систем на крају зависи од "чиновника" па је питао оце шта је то у човјеку - Савјест, личност... углавном то што га чини поштеним.. Црква то развија и ту се здрава сарадња завршава, друго је етатизам који разара и Цркву и државу. Са друге стране теологија има своју сврху само унутар црквеног живота из којег извире и у који се враћа, она није класична наука, пре умјетност јер је за њу потребно надахнуће да би настајала и да би се разумјела. Њена гносеологија је гносеологија јединства,познање кроз заједничарење и кључан је пристп. Теологија такође не може никога привући, привлаче личности. љубављу у заједничарење, теологија је тек зов, пјесма и хвала - за оне који хоће и онако како они хоће и има смисла, који се не показује толико у њрној логици колико у извршењу Стаљиново унуче and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Август 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 18:25, Иван ♪♫ рече samo makni tog staljina iz imena Expand Njavećeg državnmika koji je čovečanstvu dao nadu da će možda opstati?Jok! Ćiriličar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 14:06, Рапсоди рече Читала сам (не знам чија је мисао) , парафразирам...да само узвишени духови имају једноставне стилове изражавања, а да при томе се ништа не губи на суштини ....поента....што узвишеније и духовније то једноставније . Expand Јесте ево све баш тако и ја радим, у длаку... како ме само нађе... Рапсоди and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Август 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2019 On 20. 8. 2019. at 20:50, Vladan :::. рече Јесте ево све баш тако и ја радим, у длаку... како ме само нађе... Expand mislia je na mene bre Иван ♪♫, Рапсоди and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 20. 8. 2019. at 20:42, Стаљиново унуче рече Njavećeg državnmika koji je čovečanstvu dao nadu da će možda opstati?Jok! Expand psihopata i jedan od najvecih zlocinaca u istoriji Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богољуб 1 Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 20. 8. 2019. at 20:42, Стаљиново унуче рече Njavećeg državnmika koji je čovečanstvu dao nadu da će možda opstati?Jok! Expand On 21. 8. 2019. at 7:33, Иван ♪♫ рече psihopata i jedan od najvecih zlocinaca u istoriji Expand Пратио мало тему. А за ово... Лично, радије не бих са Стаљином био на ти. Ево један аргумент из неких руских опита: "Покушај да суровога гонитеља Цркве прикажу као верујућег хришћанина и онога који је чинио Цркви добро, опасан је и може нанети само духовну штету. Тако се замагљују границе између добра и зла. Привикавање на зло страшна је болест нашега времена", пише јеромонах Јов Гумеров. Спомиње и светитељку Матрону Московску, која је била, слепа, непокретна и гоњена све до смрти 2. маја 1952. Иеромонах Иов (Гумеров). Можно ли оправдывать И. Сталина? / Православие.Ru PRAVOSLAVIE.RU В настоящее время осуществляются попытки оправдать деяния И.В. Джугашвили по истреблению Церкви, русского народа и людей других национальностей. Не являются ли... Иван ♪♫, Стаљиново унуче and Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Август 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 21. 8. 2019. at 7:33, Иван ♪♫ рече psihopata i jedan od najvecih zlocinaca u istoriji Expand исто то тврде сви на западу ... лажу и не спамуј тему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 21. 8. 2019. at 10:59, Стаљиново унуче рече исто то тврде сви на западу ... лажу и не спамуј тему Expand Kosti miliona ubijenih ne lazu Богољуб 1 and Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 20. 8. 2019. at 20:50, Vladan :::. рече Јесте ево све баш тако и ја радим, у длаку... како ме само нађе... Expand On 20. 8. 2019. at 21:39, Стаљиново унуче рече mislia je na mene bre Expand Ма мислила сам на себе.... Vladan :::. and Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Август 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 21. 8. 2019. at 12:53, Рапсоди рече Ма мислила сам на себе.... Expand то је скоро ко на мене Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука