Jump to content

Препоручена порука

пре 41 минута, Ćiriličar рече

Лењин је рикнуо од сифилиса 1924., одхмах после револуције, а Стаљин је владао од 1924. до 1953., скоро 30 година. Од краја револуције и краја Првог рата 7 и 6 година до Лењинове смрти. То је пореволуционарни и поратни хаос. Ти људи нису знали ништа, а преотели су једину Империу у свету - тада...замисли шта је ту било. Главне реформе и "стабло" крвавог бољшевизма је на Стаљину и њргових 29. година власти, плус Други рат. Лењин и да је хтео није могао ништа да спроведе сем да испоручи злато Романових страним банкарима - да плати "рачуне" (врати коко што си позоббала од газде) и почне да организује нову државу...а онда је дошао сифилис.

Aha, onda sam lose upamtio, uglavnom komunisti: video na tu temu

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Стаљиново унуче рече

неје битно неје тема од овоу тему .за овоу тему  битне су те попе које се нису премудровали 

Битно је битно чик-чиле :)  Вадиш ми се сад. Оћеш о теологији а 'вамо Стаљина, што би рекли браћа Орвати, штујеш. Нема вађења, него дедер да видимо лепо ко ти је "ђедо". Јесмо ми то на Пленуму неком, или шта? :) Видим ја да си ти стари НКВД-овац, а вамо фол браниш Цркву од "специјалног рата". Ош'са "рогатијем" да се бодеш? Дедер оштри рогове и без тих комуњарскијех парола и флоскулица. :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Aha, onda sam lose upamtio, uglavnom komunisti: video na tu temu

Види, мислим од 1932. до 1933. године за време Стаљинових "реформи" (идустријализација и колективизација) умрло је 5,5 милиона, даааа, петмил ионаипетсохиљада људи је умрло од глади - у миру. Навише у Украјини. Који парадокс, Украјини која има највише ораница у Европи. Ето колики је Стаљин стручњак. О Рату, и ккав је стратег смо рекли умсето да гине 10 Немаца на једног Совета, гине 10 Совета на једног немца.

5,5 милиона умрлих од глади у лувеном Гладомору. Данас то украински фашити користе против Руса (није Стаљин Рус, али опет Русма на наплату) као да је био геноцид. Преко 10 земаља је признало то за геноцид на Украицима. Иако нема говора о томе јер је страдало и других "совјета" тамо по Казахтану и које-куда.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ćiriličar рече

Битно је битно чик-чиле :)  Вадиш ми се сад. Оћеш о теологији а 'вамо Стаљина, што би рекли браћа Орвати, штујеш. Нема вађења, него дедер да видимо лепо ко ти је "ђедо". Јесмо ми то на Пленуму неком, или шта? :) Видим ја да си ти стари НКВД-овац, а вамо фол браниш Цркву од "специјалног рата". Ош'са "рогатијем" да се бодеш? Дедер оштри рогове и без тих комуњарскијех парола и флоскулица. :))

вид вако ја ти реко отоври тему па ћемо тамо , а то да си ти рогаст, па јеси,ко и сви теолози. ал ди су рогасти нема ту вере и ово је само доказ да се јалово расправљаш ко и сви теолози и мислиш да ћеш тиме нешто постићи., е сад разлика између тебе и мене је што ја знам да нисам Богу мио а ти си убеђен да јеси.пс а то ко је јачи то се одлучује на терену не на нету.... нет је само реклама...а ви теолози то никако да схватите затп вес туку ово с ријалитијима,.они су на терену док се ви самодовољно  расправљате

Подели на овим сајтовима

Немојте да му спамујете тему, почео да кука.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

не да кукам него да тражим да се држи реда ,то је посо администрације зар не :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Не кука он, него се узвртео, мало се "угризао за језик". Сад ћемо на тему...видиш да је почео да компарира оно типа  бољи/гори...

ово је само доказ да се јалово расправљаш ко и сви теолози

Зар ниси мало противречан сам себи? Поставио си тему, а онда критикујеш људе што су на теми. Па тема је ту да се расправља. Сад, друга је ствар, јел', да ли је (не)корисно бити на форуму.

и мислиш да ћеш тиме нешто постићи.

Ово већ личи као кад се снаше преко плота "чашћавају". Сви смо на форуму ради нечега, већина ради неког дружења, одмора, од фрке и отуђења. Не видим шта се има "постизати" још под псеудонимом. Мислиш оно: да будем славан и анониман? Него ајде по оној "испеци па реци".

е сад разлика између тебе и мене је што ја знам да нисам Богу мио а ти си убеђен да јеси.пс а то ко је јачи то се одлучује на терену не на нету

Ово је баш низак ниво, близу увредет. Прво како ти можеш знати мој однос са Богом? Да сам најгори православац опет би и такав морао знати да се ми лично не меримо са људима, него са Христом. А кад се са Њим мерим, онда где могу бити него да дну, зар не? Што би се ј америо са тобом? Бесмислица.

Ја сам ти баш лепо одговарао на твоја запажања, чак те и нахвалио какда те то понесео си добро запазио неке ствари, али подвукао и где грешиш.

И на крају Јосиф Висарионович Џугашвили...видиш, роде, то са Стаљином (на страну твој ник, никад нисам реаговао на то) су мало преозбиљне ствари...знаш. И то највише теоломшке.  Мени не смета твој псеудоним, али и те како ми смета кад неко велича Стаљина. На крају, ја нисам ништа теби лично рекао, сем сам написао ко је Стаљин - сатаниста најгоре врсте који има крваве руке до лаката и милионе Мученика на души. Е сад, друга је ствар ако је он теби близак. Ја то не знам, и то је твоја лична ствар. Теологија ти, између осталог, садржи, или треба да садржи и ревност, али разумну. Да ти, који и сам кажеш, а и види се, не знаш скоро ништа о теологији, критикује а не знаш шта критикујеш људе (не мислим ја овде на себе) који су , кави су да су - со српког народа, а истовремено величаш Стаљина... Па чекај, зар не мислиш сам да то нема везе са везом? То једноставно није прихватљиво, или мислиш да јесте?

Можда је за тебе Стаљин неки историјски идол из неких надри-чланака новинских и јутјуб-клипова (рекох "можда је", не тврдим), али за мене је он реалност бруталног сатанизма на делу, који преживавам.

Ја не знам, не занима ме, да ли се ти молиш Стаљину или било коме, али ја се молим Мученицима који су настрадали ради Стаљина. Нема компромиса са тим - разумеш. Не-ма! Са сатанизмом се не прави компромис. А ти наведи једну једину реч којом сам ја тебе покушао унизити, увредити или непто друго. Као што рекох, ако си "близак" Стаљину, онда сам себе сврставаш у сатанизам - не сврставам те ја. Нема, роде, са сатанизмом, компромиса нити сме бити...то ти теологија.

Подели на овим сајтовима

Можда је С.унуче  Мурамаша, па тролује...:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 17.8.2019. at 21:44, Стаљиново унуче рече

Месецима пратим ваше теолошке расправе на форуму,нема сумње сви сте ви теолошки потковани.Ја нисам. Али нисам видео да ће и једна ваша расправа,дискусија,  обичног човек приближити вери и Цркви. Једноставно преучени сте.Ваша наука више нема сврху ,бар је ја не видим као такву, да људима приближи веру и Цркву.Ваша наука је постала  ради себе саме . Ради вас а не ради људи.Ваше дискусије су надгорњавање и надмудривање.

Волео бих да ме демантујете.

i da se vrnemo temi

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Богољуб 1 рече

@Vladan :::. 

Oво ми тај дан било пред као: Пад (у Ад)... и Радосна вест.
Лука 2, 78-79.

?

Ништа те не разумем а то место код Луке не постоји.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се,
Лк 1, 78-79
"По дубокој милости Бога нашег, по којој нас је походио исток с висине.
Да обасјаш оне који седе у тами и у сену смртном; да упутиш ноге наше на пут мира."

(Како је на крају главе, аутоматски сам број 2 написао кад сам гледао који је редак.)

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Vladan :::. рече

Ништа те не разумем а то место код Луке не постоји.

Лк 1, 78-79,

Био си спомињао зашто нема у јеванђељу о паду... заборавио сам навести цитат из твог уписа. Али заборави. Време ми за ресетовање... :)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Богољуб 1 рече

Извињавам се,
Лк 1, 78-79
"По дубокој милости Бога нашег, по којој нас је походио исток с висине.
Да обасјаш оне који седе у тами и у сену смртном; да упутиш ноге наше на пут мира."

(Како је на крају главе, аутоматски сам број 2 написао кад сам гледао који је редак.)

пре 6 минута, Богољуб 1 рече

Лк 1, 78-79,

Био си спомињао зашто нема у јеванђељу о паду... заборавио сам навести цитат из твог уписа. Али заборави. Време ми за ресетовање... :)

Цела Захаријина песма се односи на јеврејски народ, Израиља, и на све оно што су прошли од Аврама до Јована Крститеља. Исто то можеш да видиш и у Маријиној песми пре тога.

Могу последња три стиха Захаријине песме да се алегоријски протумаче као да се односе на све људе и на стање после пада али не нужно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...