Jump to content

Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 47 минута, kopitar рече

Šta da ti kažem, ti sveti mučenici su i moji sveci kao i tvoji kao i cijeloga svijeta.

Nikakve odgovornosti za te zločine ti nemaš kao ni ja, prava naša domovina je na nebesima a svaki čovjek na ovom svijetu brat. Možda izgleda malo hipijevski ali ja tako mislim i osjećam.

како је то дивно од вас католика што сте нас православце све решили да пошаљете пут неба....нисте успели ал да сте се трудили јесте...ал не сумњам да ће те одустати

Подели на овим сајтовима

• Одговори 279
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

На жалост изгледа да правда Божија (као нестворена енергија), налаже да се приликом покајања пређе исти онај пут који је чињен када се грјешило, а то је болно сазнање

Чије ово учење?

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, kopitar рече

Sve naše djelovanje i misli moraju nužno biti kristocentrični pa će sve doći na svoje mjesto.

:sunce:

Разумем те ја. Хвала ти на коментарима.
Некe мисли које ја нисам знао добро формулисати, једном сам прочитао код протојереја Андреја Ткачова у овом тексту:

Бог или нација

И ово је одличан текст:

Шта представља препреку да се постане православан

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, kopitar рече

Meni je dovoljan samo Krist.

Sve naše djelovanje i misli moraju nužno biti kristocentrični pa će sve doći na svoje mjesto.

То што кажеш су само бајке. Нема никакве разлике да уместо Криста имаш Алаха. Неко ко не зна о чему се ради помислио би да си савршени хришћанин. Међутим, твоја тобоже христоцентричност је римоцентричност, твоја црква је римохристова црква. Твоја црква нема ни трунке католичанства. Ви сте залутали из хришћанства као што су муслимани залутали из хришћанства. Ваш монотеизам није хришћански.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

твоја тобоже христоцентричност је римоцентричност

Зато, православци, памет у главу. Боље првенство на време препознати у васељенском патријарху, него да теоријом о непостојању Православне Цркве већ низа засебних аутокефалних цркава се на крају дође до папе као носиоца првенства у будућој сједињеној Цркви. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

То што кажеш су само бајке. Нема никакве разлике да уместо Криста имаш Алаха. Неко ко не зна о чему се ради помислио би да си савршени хришћанин. Међутим, твоја тобоже христоцентричност је римоцентричност, твоја црква је римохристова црква. Твоја црква нема ни трунке католичанства. Ви сте залутали из хришћанства као што су муслимани залутали из хришћанства. Ваш монотеизам није хришћански.

A da pitamo neko svešteno lice naprimjer Avu ili nekog teologa Vladana npr.

Koliko znam ti promičeš nekakvu herezu o Trojstvu jer kao što sam rekao nećeš se uglaviti u Kristu ne želiš biti kristocentričan pa bulazniš o odnosima ličnosti u Presvetom Trojstvu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Hadži burekđžijino:))

Ајде, молим лепо, сада примени истраживачке капацитете и под хитно прочитај нешто о смирењу из православне аскетике и пусти форум и нека ти се све мало слегне.

Кажем још једном лепо, људи су свашта прошли, а ниси пратио неке уписе и на друге теме... А нисмо сви ни вршњаци итд. Суздржи се од даљњег коментирања и посвети мало време Христоцентричним мислима.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Богољуб 1 рече

Ајде, молим лепо, сада примени истраживачке капацитете и под хитно прочитај нешто о смирењу из православне аскетике и пусти форум и нека ти се све мало слегне.

Кажем још једном лепо, људи су свашта прошли, а ниси пратио неке уписе и на друге теме... А нисмо сви ни вршњаци итд. Суздржи се од даљњег коментирања и посвети мало време Христоцентричним мислима.

Pa upravu si vrijeme je za krunicumolimoli

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Панарет рече

Зато, православци, памет у главу. Боље првенство на време препознати у васељенском патријарху, него да теоријом о непостојању Православне Цркве већ низа засебних аутокефалних цркава се на крају дође до папе као носиоца првенства у будућој сједињеној Цркви. 

Сваки Апостол је Црква и од почетка је сједињена у Христу. Сваки епископат је пуна Црква, свака помесна Црква је пуна Црква, све Цркве су једна Црква. Потребно је само изучити, разумети и применити појам католичанства.

Првенство се задобија избором и није јаче од воље сабора. Сутра ће Кинеска Црква бити прва, или Индијска. Како се изволе Светоме Духу и свима епископима, тако ће да буде.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Сваки Апостол је Црква и од почетка је сједињена у Христу. Сваки епископат је пуна Црква, свака помесна Црква је пуна Црква, све Цркве су једна Црква. Потребно је само изучити, разумети и применити појам католичанства.

Првенство се задобија избором и није јаче од воље сабора. Сутра ће Кинеска Црква бити прва, или Индијска. Како се изволе Светоме Духу и свима епископима, тако ће да буде.

А ја ти кажем да ће највећи противници првенства Цариграда сутра заговарати првенство Рима. Живи били па видели

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, kopitar рече

Koliko znam ti promičeš nekakvu herezu o Trojstvu jer kao što sam rekao nefaš se uglaviti u Kristu ne želiš biti kristocentričan pa bulazniš o odnosima ličnosti u Presvetom Trojstvu.

Ти кад би знао тајну Христову, обесио би себи камен о врат и скочио у море, радије него да износиш изопачености и саблажњаваш народ. Христос је присутан и стоји код свакога од нас, али да ли ћемо ми схватити љубав Христову, жртву Његову, понизност Његову, служење Његово, то зависи од нас самих како ћемо прихватити дар вере и живота у Духу Светоме.

'Католици' су одмакли далеко од Христа и Цркве Његове, изгубили су смисао за теологију, немају суштинске разлике од муслимана. Са 'католицима' треба причати као са људима, али очекивати као са машинама.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Верујем у Једну, Свету, Католичанску и Апостолску Цркву...

Али ако не изађем из себе ка Другом, џабе ми!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Панарет рече

А ја ти кажем да ће највећи противници првенства Цариграда сутра заговарати првенство Рима. Живи били па видели

Логика ти је на 5%. Наравно да ће неко да заговара првенство Рима уместо Цариграда. Таквих елемената већ има, али на то се нико разуман не обазире. Потребан је теолошки дијалог, при чему ни Цариград ни Рим немају место првога. Моћ више не постоји. Црква се враћа коренима првих векова јединства, а на нама је да допринесемо Цркви теологијом. Какав проблем има неко са овим? Неко има политички проблем? Такви нека изволе на врата и нека иду с милим Богом. Црква ће успоставити поредак са првим и последњим онако како се изволе Светоме Духу и сваком епископу који буде учествовао у будућем васељенском сабору. Неће бити лако, биће много подметања и саплитања, али моћ Божију и реч Његову неће моћи нико и ништа да савлада. Кажеш, живи били па видели. Вероватно ми нећеме видети.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...