Jump to content

Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, kopitar рече

Ja Dianu jako cijenim i stavio sam je na katolički forum "KO" i puno toga sad će me vjerojatno banirati.

зашто ће те бановати? зарад цензуре и скривања истине? 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 279
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 16 минута, Панарет рече

Диана о Степинцу:

"Мој први пријем код надбискупа др Степинца. И тамо је резултат разговора био потпуно негативан. Надбискуп ми је рекао да нема никаквог утицаја на владу, тамо ништа не може измолити. Спреман је заузети се за ствар, али унапред зна да не може ништа постићи.”

„Надбискуп је веома суздржан. Не жели се заинтересовати. Каже да нема никаквог утицаја на владу. Испричао ми је да је због стана једне Жидовке био код неког министра. Тај му је обећао да ће жена моћи да остане у стану, а сад је, упркос томе, желе из стана избацити. Кажем да сам дошла тражити да спасе један народ, а он ми прича о некаквом стану.”

http://www.politika.rs/scc/clanak/403881/Pogledi/Diana-Budisavljevic-o-Stepincu

Krajem svibnja 1942. ponovno odlazi u audijenciju nadbiskupu.

"Nadbiskup će za djecu učiniti sve što je u njegovoj moći. Djeca će biti smještena u ženske samostane", zapisala je u dnevniku 28. svibnja 1942. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dnevnik-diane-budisavljevic-ratno-svjedocanstvo-i-o-nadbiskupu-stepincu/175680.aspx

https://www.jutarnji.hr/vijesti/kako-je-stepinac-spasavao-srbe-samo-1943.-godine-spasio-je-7000-srpske-sirocadi-s-kozare-i-3000-djece-partizana/174592/

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Панарет рече

Диана о Степинцу:

"Мој први пријем код надбискупа др Степинца. И тамо је резултат разговора био потпуно негативан. Надбискуп ми је рекао да нема никаквог утицаја на владу, тамо ништа не може измолити. Спреман је заузети се за ствар, али унапред зна да не може ништа постићи.”

„Надбискуп је веома суздржан. Не жели се заинтересовати. Каже да нема никаквог утицаја на владу. Испричао ми је да је због стана једне Жидовке био код неког министра. Тај му је обећао да ће жена моћи да остане у стану, а сад је, упркос томе, желе из стана избацити. Кажем да сам дошла тражити да спасе један народ, а он ми прича о некаквом стану.”

http://www.politika.rs/scc/clanak/403881/Pogledi/Diana-Budisavljevic-o-Stepincu

To je bio prvi a što je bilo kasnije?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zayron рече

Krajem svibnja 1942. ponovno odlazi u audijenciju nadbiskupu.

"Nadbiskup će za djecu učiniti sve što je u njegovoj moći. Djeca će biti smještena u ženske samostane", zapisala je u dnevniku 28. svibnja 1942. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dnevnik-diane-budisavljevic-ratno-svjedocanstvo-i-o-nadbiskupu-stepincu/175680.aspx

https://www.jutarnji.hr/vijesti/kako-je-stepinac-spasavao-srbe-samo-1943.-godine-spasio-je-7000-srpske-sirocadi-s-kozare-i-3000-djece-partizana/174592/

Да, то је био део формирања логора за децу... То ће се убрзо испоставити. 

пре 2 минута, kopitar рече

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Јел тај католички попа мого да забрани  причест усташама и осталим крволоцима док не престану да убијају Србе православце? Јел учинио то?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kopitar рече

Kasnije je bilo nešto što im se ne slaže s tim kako ga hoće predstaviti tj. demonizirati i satanizirati pa zato nije tu i ne spominje se, preskače se.  To je nešto slično kao na kanonizacijskom procesu, mons. Batelja i kardinal Bozanić sa HBK guraju njegovu kauzu za to da se proglasi svetim a Advocatus diaboli je od toga da ignoriše i preskače sve to dobro i sveto a iznosi samo prljavštinu i pokvarenost ako je tamo bilo gdje nadje. To nisu ni morali tražiti takvog po Vatikanu, trebali su ravno pozvati nekog iz SPC.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

@Zayron @kopitar 

Мислио сам једну, онако сажету... али о.к., хвала.
Чисто успут, оно што је мени један од критерија, јесте и стећи дојам, у границама мојих капацитета, који и какав дух некога покреће, док гледам или читам шта неко говори.

Методологија хисторичара може бити иста. Али расуђивање у православљу и римокатолицизму духовно су у многочему два битно различита света.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Панарет рече

Да, то је био део формирања логора за децу... То ће се убрзо испоставити. 

to se već ispostavilo, Dijana Obexer Budisavljević - "saučesnica u Stepinčevim zločinima i njegovom organizovanom zločinačkom poduhvatu"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Стаљиново унуче рече

Јел тај католички попа мого да забрани  причест усташама и осталим крволоцима док не престану да убијају Србе православце? Јел учинио то?

Mogo je, ali bi ga sredili (kao što su njegovog brata) po Staljinovom postupku.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, kopitar рече

Otvorio sam temu i " zločini za vrijeme NDH i svjedočenje o zvjerstvima ustaša.

Kažu da je to provokacija.

то ти је показатељ колико је твој народ спреман да се суочи са истином. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zayron рече

to se već ispostavilo, Dijana Obexer Budisavljević - saučesnica u "Stepinčevim zločinima i njegovom organizovanom zkločinačkom poduhvatu"

Није била саучесница, не лупетај, није могла знати како ће католичке милосрдне сестре третирати децу у логору Сисак

• Тужан 1

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Панарет рече

Колбе и Степинац су имали дијаметрално супротан  одговор на фашизам. 

False

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Богољуб 1 рече

@Zayron @kopitar 

Мислио сам једну, онако сажету... али о.к., хвала.
Чисто успут, оно што је мени један од критерија, јесте и стећи дојам, у границама мојих капацитета, који и какав дух некога покреће, док гледам или читам шта неко говори.

Методологија хисторичара може бити иста. Али расуђивање у православљу и римокатолицизму духовно су у многочему два битно различита света.

To je već ideologiziranje i određeni elitizam koji su strani pravom kršćaninu.

Znam čovjeka protestanta koji je po mom mišljenju daleko odmakao u svetosti kao naš Ava.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...