Jump to content

Писмо еп. Кирила о дешавањима у Америци

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 145
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

И овде се помиње Перишић:

cropped-nikola2.jpg?w=240
NIKOLA5.WORDPRESS.COM

Zašto sam dobila otkaz Autor: Nadežda Radović Filozofski fakultet u Beogradu nema baš slavnu istoriju odnosa prema ženama. Prva žena...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

Како је успео тако да влада на Богословском факултету без дипломе Богословског факултета?

ерцеговац... шта да ти кажем. А има изглед побожности, прерушава се у монаха и филозофа...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

ерцеговац... шта да ти кажем. А има изглед побожности, прерушава се у монаха и филозофа...

Мени није био симпатичан још док ништа нисам знао о њему. Ваљда сам осетио.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече

И овде се помиње Перишић:

cropped-nikola2.jpg?w=240
NIKOLA5.WORDPRESS.COM

Zašto sam dobila otkaz Autor: Nadežda Radović Filozofski fakultet u Beogradu nema baš slavnu...

Ја причам о овим стварима као и Радовићка, а онда нас проглашавају за лудаке... 

Идем да обавим један парастос и молитву... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Међу филозофима богослов, међ богословима филизоф и тако оправдава премудрост своју. Створио је и неку врсту секте, јер литургију служи као нико и гоњени је мученик кога сви мрзе јер га не разумију али они који га разумију су елита (садржај тога што разумјевају и не постоји). Можда највише способношћу да се свима "покаже" као пријатељ.

Херцеговци нису глуп народ, чујем недавно неки полицајац прича, све је он овде покварио, није такав био Григорије.,,он их је одвојијо од Атанасија (додајем ја) преко комплекса...

Има ту и Тадића, да не говорим о малверзацијама којих си и ти жртва... О пракси унутар заједнице у којој сам провео године не бих да причам, али онај ко му је забранио да исповједа знао је шта ради...

Мислим да има проблем са влашћу, а мој разлаз са њим је био кад је устврдио да благодат дјелује кроз институције државе...

Са једном богословски надареном другарицом сам разаматрао све - знали смо и све људе у заједници, док нам у једном тренутку није пукло пред очима, за чудо за који дан је макнут...

Посље сам га и неким склопом околности нашао да лаже, а ово разликовање онтологије и етике је нашло прилично вулгарну примјену

Мислим јад и бједа, једном сам се враћао са неке сједељке са кћерком му и Марком, и сад она нас вози кући, и ја говорим пусти нас ми лако ћемо  одвези Марка. понавњам два три пута... да би за 20 година...

То је неки клан, секта, нека пара црквена организација, срећом су ме испљунули као у филму: " У име Народа"...

Међутим ипак има Бога, па сам се нехотице обрео у Требињу, била изложба цртежа Салвадора Далија, Григорије кад ме видио за мало није испо из слолице, уствари за мало је испо из Столице.

Да ти не причам шта за мном дижу, то знаш то је увјек исто: он је луд, то он из личних интереса...

Нек ти је Господ у помоћи

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

ja kolko videh dve grupe dosovaca čerupaju se medjusobno u ovom tekstu te Radovićke... što se men tiče ja bi tu uzo kokice gledo sa strane i onda i jedne u druge protero u Sibir, al jbga ne mamo mi Sibir a ni ja se ne pitam...  to što se tiče ovi iz Radovićinog pisanija ,vidim d aje još od pre deceniju iz 2009.

"

Basarino objašnjenje

Moram priznati da je retko umeće da se u dve rečenice složi politička dimenzija slučaja Filozofskog fakulteta u Beogradu, kao što je to u svojoj crtici učinio Svetislav Basara. Sasvim je tačno da je Boris Tadić politiku Beogradskog univerziteta prepustio Vojislavu Koštunici i njegovoj „ideologiji“, i to baš zato što za tako neprofitabilne državne institucije Demokratska stranka nema ni vremena ni interesa. Činjenica da zbog takvog Tadićevog nemara uskoro neće biti „intelektualne elite“, njega ne brine. On glasače danas traži na drugoj strani. U nekrštenim vernicima kakav je i sam.

"

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Негативна селекција која је код нас толико изражена у свим институцијама и на сваком нивоу.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Да ти не причам шта за мном дижу, то знаш то је увјек исто: он је луд, то он из личних интереса...

Нек ти је Господ у помоћи

Плашим се да је све тачно што си написао, јер си из те приче - нико не би имао овако сликовити језик. Ако може да те утеши, али и да ме частиш пивом у Бг, кад сам узео да рибам Перишу лице-лицу, жене из финансијске службе су се разбежале, а Периша је на крају почео да дрхти. Није могао да стоји преда мном! Ови су већ зажалили што су били ударили на мене и хтели да ме се растосиљају као неког безвезњака. Сада сам дошао да им наплатим као конобар. Напојницу им пак тражим без милости... 

Ми смо овде из Професионалца или из сличних драма.  

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Плашим се да је све тачно што си написао, јер си из те приче - нико не би имао овако сликовити језик. Ако може да те утеши, али и да ме частиш пивом у Бг, кад сам узео да рибам Перишу лице-лицу, жене из финансијске службе су се разбежале, а Периша је на крају почео да дрхти. Није могао да стоји преда мном! Ови су већ зажалили што су били ударили на мене и хтели да ме се растосиљају као неког безвезњака. Сада сам дошао да им наплатим као конобар. Напојницу им пак тражим без милости... 

Ми смо овде из Професионалца или из сличних драма.  

Врло радо и биће ми част и не само пивом, ни мене није могао у лице да гледа ни кад служи него је ником-поникавао... зашто није толико моја брига...

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Опрости за ово питање оче, јер задире у товју "интиму", али пошто је црквена ствар дајем себи за право, а сам си почео јавно да говориш - што верујем није баш ничије животни сан да сам себе на пијацу гура. Видео сам много горчине у твојим постовима, али - иако нисам прозорљив к'о ти (љубим руку :) ), морам мало - кроз ту горчину нисам осетио неку осветољубивост и пакост освете ради, него више неки јаук на неправду, а и доста (нисам ревномер) ревности за Цркву...ипак си ти свој живот и живот породице посветио Цркви. И некако ме, исповедам, на почетку скепса, па после описаног осећаја, баш заболело. Двострано ме заболело, ради тебе и твоје породице, а онда ради Цркве. Па, признајем, и уплашило - јер ми је невероватно да то црквени људи могу да ураде на тим новоима (тако је кад гледам људе у Цркви пинк бојама...човек жели да није тако и сам себи сентиментализује ствари). Наравно да нисам "добар па ми је све добро", али милион пута у животу се ме геџе обичне "превели жедна преко воде" јер сам упркос искуству наиван у неком поимању доброте.

Касније упознавајући Цркву "изнутра" било је шокантних разочарења...након таблоидизације последњих година, мало шта, скоро ништа ме више не чуди - и онда твој случај. Е сад питање - мислим, кажи шта хоћеш, прећути шта хоћеш: можеш ли нам рећи, набројати, уопштено, колико је све то са ПБФа и како утицало на твој живот и живот породице. како би отприлике било да нису мућкали, да су те примили, а које је последице имало овако како беше?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ćiriličar рече

@Zoran Đurović ... .Двострано ме заболело, ради тебе и твоје породице, а онда ради Цркве. Па, признајем, и уплашило - јер ми је невероватно да то црквени људи могу да ураде на тим новоима (тако је кад гледам људе у Цркви пинк бојама...човек жели да није тако и сам себи сентиментализује ствари). Наравно да нисам "добар па ми је све добро", али милион пута у животу се ме геџе обичне "превели жедна преко воде" јер сам упркос искуству наиван у неком поимању доброте.

...

Како ми је то,  у неким мојим почецима када сам идеализовао монаштво, објаснио један монах "мантија - 100 евра". Битно је какав си човек изнутра, а униформа је само украс, декор...

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ćiriličar рече

Е сад питање - мислим, кажи шта хоћеш, прећути шта хоћеш: можеш ли нам рећи, набројати, уопштено, колико је све то са ПБФа и како утицало на твој живот и живот породице. како би отприлике било да нису мућкали, да су те примили, а које је последице имало овако како беше?

Не могу да говорим отворено, него само начелно. Једноставно, постхумно ће изаћи детаљи.

Ја лично у свим овим прикљученијима видим Божији прст, али то злотворе не ослобађа кривице. Они који су нпр. насекирали Максима Исповедника нису никакво богоугодно дело направили, али је његово страдање остало светлим примером како се стоји иза својих речи и сведочи права вера. 

Тако светли и наш пример. Показао сам људима да је теологија не мртва академска ствар него живот. Покушај спречавања да дођем на БФ је донео користи поукашима али и многим другим. Сигурно је да би ми излагања на БФ била класичнија. Сада пак, ја ни најмање не одбијам идеју да дођем тамо и предајем патрологију јер имам много пројеката које ми ваља завршити. Но, ако за СПЦ буде корисније да будем у Риму, и то прихватам. Или пак да будем и овде и тамо, јер Италија није предалеко. Не живим у Калифорнији. 

У сваком случају брзо ће се све завршити. Од јесени ћу имати сасвим јасну ситуацију. Србија ми се не свиђа само зато што мораш да имаш крваве руке до лаката. Не могу да пуштам барабе да у светом миру раде што им падне на памет. 

Деца су нам се прекалила и научила шта је живот и постају своји људи. Радом су постигли много, освајали светске награде итд. Сад им је остало да само продуже, а захваљујући мојој беспарици сами зарађују. Најмлађи је суви геније и добио је стипендију за Сапијенцу.

Толико. Од септембра ће се све знати.      

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...