Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Александар Милојков

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3292809/sta-se-krije-iza-potresa-u-spc-spletkama-skloniti-patrijarha-irineja-i-ustoliciti-mitropolita-zagrebacko-ljubljanskog-porfirija

Нисам прочитао сво Жељкино писаније из Блица, само неке делове па ми се чини да је Курир то пренео сажето.

Али нек свако прочита за себе оба чланка да не испадне да ја наводим на нечију воденицу

Знам да је @Zoran Đurovićотац Зоран качио неке новинске линкове који иду у прилог његовим тврдњама (око Митрополије Црногорско-приморске нисам сигуран за остале тврдње) али не верујем да су то писали по његовим  инструкцијама.

пс 

Има и ово https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3291551/jesenje-zasedanje-svetog-arhijerejskog-sabora-bice-najburnije-do-sada-grupa-vladika-organizuje-puc-hoce-da-svrgne-patrijarha-irineja-sa-trona-spc-evo-kako-planiraju-to-da-urade

Но, углавном не стоји ти прича "а зашто не прозивате Курир"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Golub рече

посебно са Авиним папистичким освртом на писања Јустина Ћелијског... :)   има да гноме буду ко громови! :) 

Увежбан  је Ава, одолеће. :) Кад је одолео љутом Таси када је ономад писао о миту Кирила Александријског, одолеће и гномама. :)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Justin Waters рече

Gdje je Đurović pisao ili se izlanuo da je spravno da se papa smatra nepogrešivim, i gdje podržava vječno prvenstvo pape? Naprotiv, najavio je tekst u kome će razobličiti kako fanarske fantazije o prvenstvu s Više, tako i rimske. 

Baš lupate onako sočno. 

Овде на форуму. Покушавајући да укључи о. Саву Јањића у "дискусију", написао је да је потреба за првенством на васељенском нивоу препозната  и да је то увек био папа. На питање једног члана форума да ли допушта да папа у име васељенске цркве може прогласити догму рекао је да у овој констелацији звезда то није могуће, што значи да са променом тог међуодноса може добити ту функцију. Одговарајући Дијани на њен коментар да приближавање Православне и Католичке Цркве може зацелити и унутаркатоличке расколе, написао је да то није могуће, јер ти расколници заговарају управо оно што је ПЦ  називала јерес, где спада учење о непогрешивости папе у јаком смислу (што значи да постоји и у слабом смислу, али то је глупост јер или сматраш папу непогрешивим или не, нема ту градуирања) итд. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, ana čarnojević рече

. Sinod donosi odluku da smeni ep Maksima...mi ovde svi znamo zasto i kako je to teklo. nema politicke pozadine. 

2. Danas pise o toj smeni i mogucoj politickoj pozadini slucaja. (zasto politicka pozadina?).

3. Iako Danas ne pise da je Vucic naredio smenu on hitno dozivljava potres i izjavljuje da nije trazio smenu.

4. Izjavu daje kada mu Patrijarh :dolazi na noge: i to je  tekstu  okarakterisano kao Predstava.

5. Taj dolazak - Predstava se poklapa sa izjavom moskovskih analiticara da je AV spreman da potpise sve sto treba na KiM ako mu se garantuje ostanak na vlasti.

6. A sve to...smena, antricipacija politicke pozadine smene, potres na Andricevom vencu, Predstava koja se poklapa sa izjavom moskovskih analiticara...sve se to poklapa sa 

7. otkricem prorezimskih medija

8. da deo vladika sprema puch.

Pa neko je i ovde pisao da je Vucic smenio Maksima sa fakulteta(preneseno iz nekog medija), sigurno je AV cuo te optuzbe i buduci opterecen i najmanjim kritikama mora da se brani. A ti moskovski analiticari nisu potrebni, svi znamo da i sam pominje razgranicenje i zuri da resi Kosovo iako mozda vreme radi za nas i nema potrebe da zuri.

Подели на овим сајтовима

Stvarno mislim da on nema veze sa Maksimom, cak sam sklon da poverujem sto rece Selakovic da ni ne zna ko je on. Jeste AV manijak koji zeli da kontrolise sve ali mislim da mu od Makse nikakva opasnost ne preti. Ovo je inace offtopic na ovoj temi, cini mi se.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, ana čarnojević рече

naravno da nema veze, pa to sam i napisala, ali je tekst koji sam citirala i koji je ontopic tako strukturiran da ima nekoliko fabula u sebi. svaka je nekakav spin osim cinjenica da je Maksim smenjen bez politicke pozadine i da se AV nije bavio njime. ali neko jeste njima dvojicom. i sire.

То је све класична черногорско-херцеговачка матрица, коју смо чули пре неки дан да су се Ломи и Ав договорили да отму имовину СПЦ у ЦГ. Ово о Максу је једнако глуп спин. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

То је све класична черногорско-херцеговачка матрица, коју смо чули пре неки дан да су се Ломи и Ав договорили да отму имовину СПЦ у ЦГ. Ово о Максу је једнако глуп спин. 

.

Наивно: Ломи и Ав су само пиони у причи.

.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, ana čarnojević рече

Сада, кад сабереш 2 и 2: Барт је промотер Нато политике, главни његов човек у СПЦ је Максим. Ерго, Макс спроводи Нато планове, а они су усмерени против Русије као и против СПЦ која је орјентисана према РПЦ. Спиновање је да ја на личној бази гоним Максима, јер се не разуме зашто сам ставио главу у торбу и отворено се не слажем са политиком мог патријархата. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ana čarnojević рече

nisam čula za taj. 

Jovo Bakić kaže da su Lomi i AV u različitim klanovima, jedan je škaljarac, drugi više naginje ka kavačkom. 

Па овај је Лохи пласирао! ццц не пратиш Лохија, ја то морам за тебе да радим!:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Сада, кад сабереш 2 и 2: Барт је промотер Нато политике, главни његов човек у СПЦ је Максим. Ерго, Макс спроводи Нато планове, а они су усмерени против Русије као и против СПЦ која је орјентисана према РПЦ. Спиновање је да ја на личној бази гоним Максима, јер се не разуме зашто сам ставио главу у торбу и отворено се не слажем са политиком мог патријархата. 

Како си ставио главу у торбу, кад си сам рекао да код барем неколико српских владика можеш да дођеш кад желиш, да су ти врата отворена? 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Како си ставио главу у торбу, кад си сам рекао да код барем неколико српских владика можеш да дођеш кад желиш, да су ти врата отворена? 

Па зато што су "наши" ме тужили Фанару у неколико наврата, а сад су ми са Цетиња претили. Ваљда Џома пише тужбу...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...