Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, The Godfather рече

То се овде у Америкама каже: “Riding on the gravy train (as long as it lasts)”.

Подели на овим сајтовима

Аво @Zoran Đurović што ниси остао на Академији да предајеш, од ове године, чуо сам, припојена је ПБФ-у? Ето сад би већ био тамо где желиш.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, feeble рече

Mislim da svi znamo da to nije razlog da ga bas sad sklone. Ali stvarno, kako je to funkcionisalo kad su predavanja i koliko je cesto morao dolaziti?

Функционисало је одлично. Долазио је често и држао блокове предавања. Такође, било је и предавања преко Скајпа. Владика је у свако време, ел ктронским путем, био доступан својим студентима. Посао менторс је обављао пажљиво, ефикасно, темељно... Ја сам код њега радио и завршни (дипломски) рад на основним студијама. Лакше је било са њим ступити и бити у комуникацији него са некима који су константно у БГ. Мислим да се сада изврши анкета на факултету међу студентима, да се оцени рад и однос владике да студентима, да би добио чисту 10. У ономе што је предавао био је врло стручан, педантан, детаљан и занимљив. Увек благ, насмејан и расположен са својим студентима.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

Наравно да је ово тачно, али колико дуго Максим држи катедру као епископ "преко баре"?  Годину, две, три, пет...?

Ако је то разлог за скидање са катредре, зашто то није урађено пре годину, две, три...него сада?

Сад је дошла пуноћа времена... :tongue:

Потпуно је све ово небитно за расправу, јер је ово сасвим довољан разлог да не може да предаје, осим ако је неко тотална будала па да мисли како је то изводиво. Они који су га држали на БФ су грешили. 

пре 18 минута, Александар Милојков рече

Функционисало је одлично.

О овим бесмислицама нећу да расправљам. Редован професор са пуним радним временом може да буде само Кларк Кент. 

Шта бисмо рекли за друге владике који не предају на БФ - да су неспособни или лењи? 

пре 29 минута, Александар Милојков рече

Аво @Zoran Đurović што ниси остао на Академији да предајеш, од ове године, чуо сам, припојена је ПБФ-у? Ето сад би већ био тамо где желиш.

Хвала на добронамерном питању-опсервацији. Ја сам испао са другим мантијама, односно, скинути су они преко којих сам и дошао на Академију. Лохи је тада дошао на власт из помрачине, тако да ме је директор Зоки Михајловић понудио ракијом, коју пописмо, а рече ми да сам разуман и кад је већ Логи ту, ја да купим своје пинкле и да не правим проблеме. Тако то би. 

Остао је мој другар ђакон Срђан луди, јер је био пред пензијом, и Лукави Колубарац. То су биле једине мантије, а касније су дошле и неке друге. 

Србистан је то, кога ти систем подржаваш, па је "нормално" да ти као дотур предајеш у средњој школи. Још кад видим да је тамо био онај ретко глупи Вилотић, онда ме ништа не чуди.  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Редован професор са пуним радним временом може да буде само Кларк Кент. 

:laugh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Једино што са сигурношћу знам о владици Максиму, је то,  да прави  одлично  калифорнијско вино :smeh1: .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Zoran Đurović рече

Србистан је то, кога ти систем подржаваш, па је "нормално" да ти као дотур предајеш у средњој школи

Ма какав доктор, јеси рекао да сам лекар опште праксе. :)

Још кад додаш ко ми је био ментор.... Потпуно сам неупотребљив. И средња школа је много за мене.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, o. Miroljub рече

То се овде у Америкама каже: “Riding on the gravy train (as long as it lasts)”.

Uvek je bilo svestenika koji su vukovi u jagnjecoj kozi. Ubi vas ljubomora - obojicu. Znate li da sa takvim (jednim od mnogih ovde izrazenih)  slabostima necete bas tako lako pridobiti Pastvu koja vam je poverena da povedete u Carstvo Bozije. Jedan u vaseljenskoj patr. a drugi u OCA - milina - udrite po SPC sta vas briga - nije vasa - niti ste u njoj; pitamo se sto vas vasi necedu….??? Kakvo zlo se nadvilo,  vasim direktnim udelom - treba da se molimo za vasu dusu.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Александар Милојков рече

Ма какав доктор, јеси рекао да сам лекар опште праксе. :)

Али сам те ставио у исту групу са Владиком, није то мала част! :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, "Tamo daleko" рече

Jedan u vaseljenskoj patr. a drugi u OCA - milina - udrite po SPC sta vas briga - nije vasa - niti ste u njoj

Ти си се мало префорсирао. Ја сам неко ко заступа линију СПЦ поводом аутокефалије, Украјине, а и тога да неко ко живи у Америци не може да предаје у БГ. Потписујем све Патријархове одлуке. Максим је против аутокефалија и заступа Фанар, и буни се што су га скинули са БФ. 

Зато немој да лупеташ као Максим по дивизији! 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Ја сам неко ко заступа линију СПЦ поводом аутокефалије, Украјине, а и тога да неко ко живи у Америци не може да предаје у БГ. Потписујем све Патријархове одлуке

Da nisi tuzan, bio bi smesan. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

О овим бесмислицама нећу да расправљам. Редован професор са пуним радним временом може да буде само Кларк Кент. 

Шта бисмо рекли за друге владике који не предају на БФ - да су неспособни или лењи? 

Ниси компетентан да о овоме судиш. Ниси био Максимов студент и ниси ни мога да га доживиш као предавача и професора. Ја јесам - и на основним и на мастер и на докторским студијама. И смео бих да се кладим да је мој горњи став о Максиму као професору на ПБФ мишљење огромне већине његовишх бивших и садашњих студената.

Које друге владике? Изволи погледај које су све наше владике у наставном особљу на ПБФ-у, па види ко од њих има стално пребивалиште у Београду:

http://www.bfspc.bg.ac.rs/nastavnici.php

Хоћеш да кажеш да је митрополит Порфирије у обавези да сваког дана путује из Загреба у Београд, ил Игнатије из Пожаревца у Београд?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Хоћеш да кажеш да је митрополит Порфирије у обавези да сваког дана путује из Загреба у Београд, ил Игнатије из Пожаревца у Београд?

Плашио сам се да ћеш да изнесеш овај глуп аргумент. Закључи сам зашто је глуп. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...