Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Evo da vidite koga su Max i Carigrad odbacili od Crkve. Погледајте овај силни народ! 

https://spzh.news/ru/news/63761-krestnyj-khod--2019-onlajn-translyacija

Ма дај Авво, па погледај слике из дрона, ту нема свега пар стотина људи, а прорачунао сам и колико има квадратних метара.

- Потпис: Др Стефановић (квадратни математичар)

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ana čarnojević рече

e jaki su mi ti verni sto nece u crkvu zbog prefiksa. jos i crkva posebna da im se pravi...da im ne bude previse....

U CG je takvo stanje, podele su ostre i nema nacina da se to popravi. Sve je to ucinjeno za ovih par decenija Milove vladavine. A Amfilohije ce se zrtvovati da svi budu jedno kao u Ukrajini sto je napravljeno. Jedino je razlika sto ce Srbi u CG morati u autokefalnu CPC posto drugo nista nece ostati dok je u Ukrajini opstala UPC. Sad, kako ce patrijarha Amfilohija prihvatiti ovi Crnogorci sto godinama vicu “Risto sotono” pitanje je. Ali, ako im poglavar Milo objasni da je to za dobro CG onda ce prihvatiti i to.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Александар Милојков рече

А Куриру је истина вазда мила била. Ту курирску љубав према истини осетио је на својим плећима и творац овог форума, отац Иван Цветковић.

Подели на овим сајтовима

Не дај Боже, рашчињење в. Максима  би било утеривање страха у све пориве цркве у Срба. Тешко да би се неко после тог успротивио онима који га свргнуше.

Али и да буде тако, доћи ће други и испраивити направду, макар постхумно. Не би било ни први ни последњи пут.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Марио Токовић рече

Не дај Боже, рашчињење в. Максима  би било утеривање страха у све пориве цркве у Срба. Тешко да би се неко после тог успротивио онима који га свргнуше.

Али и да буде тако, доћи ће други и испраивити направду, макар постхумно. Не би било ни први ни последњи пут.

А ко и зашто има потребу да сатре в. Максима? 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Косово јесте питање свих питања. Србима се нуди одрицање од бића сопствене историје и будућности. Сваки народ има колективни крст.

За наш народ то је Косово. Одбацимо ли Косово добровољно, тај крст ће постати крст срама. Биће Срба али не какве познаје света историја Срба.

Од безбожне хијене Вучића се може очекивати само лаж, зло, мржња и подмуклост.

Али ... ако да Бог, доћи ће Срби који ће учити да је Косово света земља и Срба и Алабанаца.

И да смо позвани да живимо и ми и они на светом месту. Да сачувамо светињу по свему и за све. Да се помажемо и поштујемо као комшије.

Подели на овим сајтовима

Ovome ne mogu da odolim. Za @Zoran Đurović   Žečim tu pijatan dan uz pesmu od tvog omiljenog vladike!  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

А ко и зашто има потребу да сатре в. Максима? 

Ово је јавни форум и моја сазнања не могу јавно да саопштавам. Жао ми је. У питању је сујета, его. Јер први непријатељ човечији је ђаво, последњи је смрт,

али највећи непријатељ је самољубље.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

omg Maks je i pesnik i kompouzer osim slikanja, ikonopisanja, patrologije i episkopstva

epicentar ljudske  zudnje i frekvencije Vaskrsenja...oukej

izvinjavam se ali stvarno mi je previse. 

Ma uhvati ritam i frekvenciju i igraj igraj igraj ....  0504_music0501_music   

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

omg Maks je i pesnik i kompouzer osim slikanja, ikonopisanja, patrologije i episkopstva

epicentar ljudske  zudnje i frekvencije Vaskrsenja...oukej

izvinjavam se ali stvarno mi je previse. 

Да, али и они који га хејтују приписују му превелик значај 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Lulaby рече

Ja verujem da sveti srpski i kosovski svetitelji koji ne da leže položeni u kivote nego stoje i hode po svetoj zemlji čekaju nas, naše odluke naše ne i pomoći će nam i Bog i sveti. Ako u srcu ne damo naše je.

Ускоро ће бити приликра за избор крста слободе или срама. Не паде снег да покрије брег но да свака зверка покаже траг свој.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Марио Токовић рече

Ово је јавни форум и моја сазнања не могу јавно да саопштавам. Жао ми је. У питању је сујета, его. Јер први непријатељ човечији је ђаво, последњи је смрт,

али највећи непријатељ је самољубље.

Па ок, али онда немојте просипати ту патетику овде ако немате муда да отворено говорите 

Подели на овим сајтовима

Проблем јесте и у томе што је Мило удари на пастира и овце. Али пастир неће побећи нити ђе с3ес овце разбјежати. Пастир ће морати да се бори на два фронта.

Српско-црногорски. Али ко може победити пророка макар га и тестером пререзали.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Панарет рече

Па ок, али онда немојте просипати ту патетику овде ако немате муда да отворено говорите 

Речник ти личи на вокабулар Душана Прелевића. Није ствар одвалити тешку реч на форуму. За то не треба храброст.

Да речи буду благе а докази јаки - свети Павле српски

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Није в. Максим само у питању. У питању је дух цркве. Да ли је отворен за стваралаштво или не. Да ли смо копи пејст црква или жива црква.

Однос према предању треба да буде афирмативан, критички, интегративан и усавршавајући. А не статичан и ауторитативан.

А в. Максим је један од многих, многих који су облагодађени за такав подухват и ризик. Не ради се само о Максиму значи, но о вадуху којим ће дисати црква.

Ја волим тај ваздух, мени је миомирисан, благ, тамјанаст. Ако другима није,  О.К. Нека свако удише тамо где хоће.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...