Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Лепо, убацили сте нам на профиле дугме помоћу кога можемо да видимо добијене и дате лајкове...Односно можемо листинг да извучемо :) (ако затреба јел` те )

Такође, сад се види по чијем смо статусу писали...и то ми се свиђа :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Помаже Бог, dobar dan, добро вече, добро јутро... да некога не прескочим!

Шта мислим о форуму?:...прегледао сам индекс страницу и да кажем поштено шта мислим.

Видим ту онога љигавца са форума Видовдан.орг ,,Жељко,, , па ако је он неки уредник

на овом форуму мене одмах бришите са истог.

Такође сам запазио да су Вам Католици и Муслимани браћа, не сконтах којом логиком сте се

руководили па наведене монструме крстисте у браћу, можда Вама јесу но мени Србину и

Православцу нису и никад неће бити.

И прије но што ме банујете да кажем да Ви можда јесте свештениици, на папиру, но у

пракси најблаже речено далеко сте Ви од добрих свештеника, један нормалан и паметан

свештеник неће себи дозволити да користи клошарску терминологију типа ,,Артемити,, и

слично.

Срби у Босни са којим сам разговарао везано за проблеме око чланова Синода Српске

Православне Цркве и противзаконито рашчињеног епископа Артемија, а разговарао сам

са пуно људи, никад нигдје нико од њих није употријебио термин ,,Артемијевци,, или

,,Синодалци,, , користе терминологију која приличи.

Припадници народа који нису завршили Богословију, боље и одговорније чувају своју

Цркву од Вас, таквом непримјереном терминологијом Ви покушавате да дијелите Цркву.

па ако тога нисте били свјесни ево сад наставите да гријешите, свјесно.

Да не отварам нову тему јер ми форум смрди на ,,Жељка,, , овдје ћу онако укратко

да скренем пажњу на једну јако незгодну аномалију и поставим неколико питања.

Ви нашу Црпску православну Цркву називате Светом, као и Синод Српске Православне

Цркве, па и Сабор СПЦ...питања су једноставна.

Колико година треба да прође од упокојења једног Богоугодника да би се он кандидовао

или предложио да га одговарајуће тијело Цркве преко Сабора СПЦ прогласи светитељем.

Кад се неко прогласи светитељем , након што се испуне сви услови, а основни је да се жив човјек

не може прогласити светитељем, ми њега називамо Свети или Светац.

Занима ме кад су испуњени сви услови да Ви нашу Српску Православну Цркву називате

Светом као и Синод и Сабор СПЦ.

Имао би ја још 4000 питања, танак сам са временом јер радим припрему за обнову три

веома стара Манастира, рушио их је и Стари Рим и Турци и многи други а пошто Ми држимо до

себе и наше вјере Ми их увијек обновимо.

Са једног од њих су скинута улазна врата која су била од злата и од тог злата је неправљена

,,Алајбегова џамија,, у Сареајеву.

У одбрани тих манастира од турака погинуло је на хиљаде монаха, у славу њима као и другима

они ће поново да угледају свјетло дана, на простору који ја називам ,,Три Свете Горе,,.

Свако добро!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ко год да си, имаш право на своје виђење ствари... заправо, првом поруком си показао шта мислиш итд...

зато ово "свако добро" није ни потребно, некако је вештачки накалемљено.

У сваком случају, имаш прву опомену због коришћења непримерних израза за члана форума. То ти се овде неће дозволити. Ако желиш да одеш пре него што си и мислио, нећемо те спречавати у томе. Тако си показао да ниси човек за разговор и наравно, то је твоје легитимно право.

Подели на овим сајтовима

On 28. 6. 2012. at 23:04, Petar II рече

Такође сам запазио да су Вам Католици и Муслимани браћа, не сконтах којом логиком сте се

руководили па наведене монструме крстисте у браћу, можда Вама јесу но мени Србину и

.

Јевреји су убили Бога Христа, па се св. Петар и Павле нису фарисејски саблажњавали као ти, него су и даље ишли цео први век, од синагоге до синагоге, молили се са кеврејима, палили Хануке, и проповедали им Христа.... Доживљавали су прогоне, батине и на крају страдање како би својим сумародницима објаснили суштину Новог Завета. То све пише у Посланицама и Делима апостолским.... Да ли си то икада узео у руке да прочиташ?

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

On 28. 6. 2012. at 23:10, Иван Цветковић рече

Ко год да си, имаш право на своје виђење ствари... заправо, првом поруком си показао шта мислиш итд...

У сваком случају, имаш прву опомену због коришћења непримерних израза за члана форума. То ти се овде неће дозволити. Ако желиш да одеш пре него што си и мислио, нећемо те спречавати у томе. Тако си показао да ниси човек за разговор и наравно, то је твоје легитимно право.

Ма немојте оче да га банујет. Видите да човек појма нема са животм. Нека га мало овде да се научи истинском православљу а не гуруизму артемита.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

On 28. 6. 2012. at 23:04, Petar II рече

Помаже Бог, dobar dan, добро вече, добро јутро... да некога не прескочим!

Шта мислим о форуму?:...прегледао сам индекс страницу и да кажем поштено шта мислим.

Видим ту онога љигавца са форума Видовдан.орг ,,Жељко,, , па ако је он неки уредник

на овом форуму мене одмах бришите са истог.

И прије но што ме банујете да кажем да Ви можда јесте свештениици, на папиру, но у

пракси најблаже речено далеко сте Ви од добрих свештеника, један нормалан и паметан

свештеник неће себи дозволити да користи клошарску терминологију типа ,,Артемити,, и

слично.

Срби у Босни са којим сам разговарао везано за проблеме око чланова Синода Српске

Православне Цркве и противзаконито рашчињеног епископа Артемија, а разговарао сам

са пуно људи, никад нигдје нико од њих није употријебио термин ,,Артемијевци,, или

,,Синодалци,, , користе терминологију која приличи.

Припадници народа који нису завршили Богословију, боље и одговорније чувају своју

Цркву од Вас, таквом непримјереном терминологијом Ви покушавате да дијелите Цркву.

па ако тога нисте били свјесни ево сад наставите да гријешите, свјесно.

Да не отварам нову тему јер ми форум смрди на ,,Жељка,, , овдје ћу онако укратко

да скренем пажњу на једну јако незгодну аномалију и поставим неколико питања.

Ви нашу Црпску православну Цркву називате Светом, као и Синод Српске Православне

Цркве, па и Сабор СПЦ...питања су једноставна.

Колико година треба да прође од упокојења једног Богоугодника да би се он кандидовао

или предложио да га одговарајуће тијело Цркве преко Сабора СПЦ прогласи светитељем.

Кад се неко прогласи светитељем , након што се испуне сви услови, а основни је да се жив човјек

не може прогласити светитељем, ми њега називамо Свети или Светац.

Занима ме кад су испуњени сви услови да Ви нашу Српску Православну Цркву називате

Светом као и Синод и Сабор СПЦ.

Имао би ја још 4000 питања, танак сам са временом јер радим припрему за обнову три

веома стара Манастира, рушио их је и Стари Рим и Турци и многи други а пошто Ми држимо до

себе и наше вјере Ми их увијек обновимо.

Са једног од њих су скинута улазна врата која су била од злата и од тог злата је неправљена

,,Алајбегова џамија,, у Сареајеву.

У одбрани тих манастира од турака погинуло је на хиљаде монаха, у славу њима као и другима

они ће поново да угледају свјетло дана, на простору који ја називам ,,Три Свете Горе,,.

Свако добро!

Петре 2 твој религијски концепт је микс неке философије и скоро па окултизма, нема везе са православљем нити са Црквом. Ако сам због тога што ти то кажем љига, нека сам.

Посебно је твој рад на теми о Сребреници који је за сваку похвалу.

Свако добро.

Подели на овим сајтовима

On 28. 6. 2012. at 23:22, Dragi рече

Naš Željko je cool..

Nije nimalo kul, ali ko ga dirne... ima da mu urežem 3 šestice na čelo, pa da se puši.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

,,Иван Цветковић,, цитат:

Цитат

Твоје 2+2 је мало конфузно.

Да сам на твом мјесту ја бих одмах удијелио 100 опомена, да је округао број, пошто сам се изјаснио

да сам Србин и Православац.

Ово у цитату написано црвеним словима не нађох на шта може да се односи, јер ја нисам коментарисао

ни једног члана овог форума, но јесам као члана форума ,,Видовдан.орг,, , члана тог форума који носи надимак ,,Жељко,,.

Умјесто да ми неко од уредника одговори да ли је дотични члан форума ,,Жељко,, исти онај са

сајта ,,Видовдан.орг,, и питао сам да ли је он овдје уредник, ако јесте бришите ме из евиденције,

тај не трпи Србе и Православце на сајтовима гдје он уређује.

Трпи само оне који мисле као Он и дијеле његова убјеђења.

Нисам ја ништа показао и није ми била намјера, ако си на бази неколико реченица, које колико

видим ниси ни прочитао како треба, извукао неки закључак нек ти буде ти си администратор

ти си у прави и кад ниси.

Кажеш да нисам за разговор, очигледно је да ниси сагледао суштину мог питања везано за

члана форума ,,Жељко,,, тамо гдје је он уредник није могућ никакав нормалан разговор, кад би причали о цестама и кривинама он би одмах поставио питање: јесу ли те кривине у складу са Православљем.

Он Православљем брише подове као неком крпом.

У мом крају се према Православљу односи са видним респектом, и не трпа се тамо гдје му није мјесто,

односно гдје не приличи.

,,Фарисеј,, цитат:

Цитат
Ма немојте оче да га банујет. Видите да човек појма нема са животм. Нека га мало овде да се научи истинском православљу а не гуруизму артемита.

Од тебе да научим нешто, добар виц.

,,Фарисеј,, цитат:

Цитат
Јевреји су убили Бога Христа, па се св. Петар и Павле нису фарисејски саблажњавали као ти, него су и даље ишли цео први век, од синагоге до синагоге, молили се са кеврејима, палили Хануке, и проповедали им Христа.... Доживљавали су прогоне, батине и на крају страдање како би својим сумародницима објаснили суштину Новог Завета. То све пише у Посланицама и Делима апостолским.... Да ли си то икада узео у руке да прочиташ?

Да искористим прилику да те мало подучим.

Кажеш ,, Јевреји су убили Бога Христа...,, ...видим да ти је зање основних појмова импозантно, као прво

Јевреји нису убили Господа Исуса Христа већ Римљани, само су то подметнули Јеврејима и оно што је

Важније да знаш Исус Христ није Бог.

Господ Бог, Врховно Божанско Биће је Један, он Господ Бог даје, твори, силу(свјетло) од кога богови

Створитељи стварају свјетове.

Мало боље проучи прву од десет Божијих заповиједи.

И на крају питаш да ли сам прочитао:

Цитат
То све пише у Посланицама и Делима апостолским.... Да ли си то икада узео у руке да прочиташ?

И твоје 2+2 нешто клима, јер су та дјела на која се позиваш написана у Ватикану између шестог

И осмог вијека, оригинална дјела апостолска нису ушла у састав данашње Библије.

Срби посједују оригиналне текстове кнјига ,,Торе,, од којих је састављен Стари завјет, посједују и

доста дјела која се називају дјела Новог завјета.

Текстове оригиналне Торе и текстови Сртарог завјета у Билији се не слажу.

Ја ћу да те уведем како можеш да провјериш моје наводе.

Прва реченица у Библији, Стари завјет, Прва књига Мојсијева:

,,У почетку створи Бог небо и земљу,,

Нађи исту реченицу да је на Старохебрејском и преведи је на наш језик.

Обрати пажњу на ријеч ,,елохим,, (elohim), ако пише елохим онда је то множина.

Па би тачан превод те реченице био: ,,У почетку створише богови небо и земљу,,

(Само Бог се пише великим словом, богови се пишу малим, да се представи евидентна разлика.)

Питаш да ли сам прочитао...па ја сам неписмен, не умијем да читам, добро је да си ти писмен.

Тиме је моје гостовање на овом форуму завршено, избјегавајте питања и коментаре у виду

питања јер нећу више да долазим овдје имам 100 опомена једна од админа и 99 од мене,

довољно.

Подели на овим сајтовима

\ рече:
' date=',maji,, citat:
  Цитат
Интересује ме где су људи први пут почели да користе кристале и је ли коришћење кристала тј. кристалотерапија у складу са Православљем?

,,željko,, citat:

Цитат
Е то и мене интересује

,,maji,, ,,željko,,

Prema mom saznanju kristale su proučavali I koristili pripadnici civilizacije Lemirija od prije 240.000 godina.

Vidan napredak I vidno znanje su, prema onome što sam uspio da nađem, dostigli u vremenu negdje prije 35.000 godina tada su Lemurijanci (Mu) putovali našom

galaksijom bez problema.

Nakon njih Atlantida je je u periodu prije nekih 15.000 godina dostigla vrhunac u spoznaji kristala.

Oni su gradili piramide I u njih postavljali programirane kristale.

Na našoj planeti je urađen system od 12 piramida specifično raspoređenih oko planete, u kojima su bili kristali, taj sitem je prikupljao energiju I održavao balans planete.

Pošto je planeta zemlja u prošlosti imala buran period, nekoliko nuklearnih ratova, uništenje Lemurije od strane Atlantide prije oko 24.000 godina, zarobljavanje u naš system Venere, ona je ušla u naš system prije oko približno

5.000 godina.

Atlantida je izgradila system vještačkog održavanja atmosphere, pomoću džinovskih kristala.

Ta atmosfera je bila kristalisana voda, u dva odvojena sloja, to je onemogućilo stvaranje vjetrova, klima je bila ugodna.

U vrijeme velikog potopa, prije oko 11.500 godina, kada je uništana Atlantida, uništen je I system kristala koji je održavao atmosferu, kristalisana voda u atmosferi se vratila u prvobitno stanje, u tekuću vodu, što je dovelo do

opšteg potopa.

Tada je na planeti živjelo oko 6.5 milijardi stanovnika, potop je preživjelo oko 65 miliona.

Jedan od tih džinovskih kristala se nalazi u području Bermudskog trougla, u nekoliko navrata je snimljen iz aviona, on je kako stvari stoje I dalje u funkciji samo nekontrolisano. nestale avione u brodove prevodi u drugu dimenziju.

Taj efekat je dokazao I Nikola Tesla u projektu ,,Filadelfijski eksperiment,, gdje je brod sa posadom nestao u sistemu generisanog specifičnog magnetnog polja.

On je brod poslao u drugu dimenziju, praktično dokazao efekat transdimenzionalne remolekularizacije.

---

Pitanja, gdje I kada su se koristili kristali.

Koristili su se uvijek I u sve svrhe, baš sve.

Ljudsko biće, čovjek, je Kristal.

Samo što to neki neće moći da apsolviraju za 250.000 godina.

Učenja o kristalima su starija od Pravoislavlja, ne bih da mi

došle u carstvo kristala diktiraju šta treba I šta ne treba.

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?p=214505#p214505

Такође на овом другом линку има пар речи о сукобу Петра 2 и Аце Милојкова коме је Петар оспоравао нека од церковних учења. Види Перо , ја овде нисам уредник, али Аца Милојков јесте :) , никако да побегнеш од тије ученијех теолога...

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?p=154822#p154822

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...