Jump to content

Фарисеј

Теолог
  • Број садржаја

    643
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Фарисеј

  • Рођендан Јануар 1

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Фарисеј's Achievements

  1. Ма хајте молим Вас... шта ми напричасте. Баталите тај мазохизам у коме уживате, Опасан је и православни гуруизам.
  2. Зашто си ми украо профил слику и идеју ?! Тужићу те међун. суду правде за отимање интелектуалистичких праваца !

    1. Andre Williams

      Andre Williams

      Баш је глупо кад ти неко мазне "оригиналну" идеју. :)

  3. Ne mogu da nadjem ovu fotomonatzu sa macevima iz Rata Zvezda ...
  4. Треба ми информација у вези црквенословенског језика. Када је тачно настао, где (руска редакција?), да ли је био икада говорни језик (руса?). Пожељне су и фус-ноте ако су доступне. Хвала!

  5. Пре свега има слободе и слободног изражавања мишљења на форумима ( не свим!).
  6. Од самог почетка се на Светосавље.орг форсира протестански дух неповерења према јерархији и хушкања народа против исте. Бог нека нас сачува секташког менталитета и паметовања у празно "о.Љубе" и екипе. На њиховм сајту се управо гаје и штанцају артемијевци. Они тамо пливају, много има је лепо када им ова екипа чеша уши конспирацијама. Тамо се брчкају. Овај "отац" и слични њему оваквим паштвилама упумпавају зилотску псеудо-духовност код обичне светине која нема озбиљан критички приступ и уместо да је одмори и да духа мира ови вајни духовници обремењују светињу жељну научне фантастике и теорије конспирације које се на крају завршавају са личним хорорима.
  7. Па кад се већина овде пронашла у наслову теме. И ја сам до сада упознао много свештеника који чешће размишљају о новцу него о Христу. Мислим да је у питању проблем саме (личне) духовности.... Такви свештеници (професионалци,жречеви ...) мисле да потпуно извршавају своју службу тиме што обављају опела, парастосе, венчања и крштења... и њих ништа друго не интересује. Тамо где је money тамо су први. Једноставно, у нашој Цркви, као што једном рече еп. Ракита, ПОСТОЈЕ ДВЕ ГРУПЕ СВЕШТЕНИКА. СВЕШТЕНИЦИ КОЈИ ЖИВЕ З А ЦРКВУ И СВЕШТЕНИЦИ КОЈИ ЖИВЕ О Д ЦРКВЕ!
  8. Не свиђају ми се ови манифести "пост-теолога"... Јер некако има лош осећај да ће ти "пост-теолози" кроз десет година постати и "пост-хришћани". П.С. Пост-теолози (читај, они који су се овердозирали теологијом и животм, и све им је постало једна велика-мала ништина).
  9. Ne, najsmešniji su takvi popovi kao što si ti koji ne vide nikakav problem u Crkvi ... Sve im je super i kul, a teologija ima dodje kao nešto potpuno suvišno i nepotrebno u Crkvi.
  10. А без Светога Саве ништа ... 301 Можда када би бише помињали Христа не би били расколници и расколничког менталитеа ?! (Празнославље.орг)
  11. Па, да то је тај патетични стил по коме је познат о Љубо, пун расколничког духа и као што исправно рече о. Иван "квази-теологије" ... а није ни чудно, ако знамо да је русо-носталгично обојена сва та идеологија. Много језуистко-схоластичке (-шупље) аргументације у његовом писању. Типа : "ја сам много паметан, зато што нисам, јер ме они нападају, а екуменски дух влада у Београдској патријаршији"... Трус-трас-труц...
×
×
  • Креирај ново...