Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Аристарх рече

само у Херцег новску општину је било преко 30 џамија. све смо то почистили и вратили натраг град.

12:smeha::))12:smeha:

пре 5 часа, Аристарх рече

Ту су сви мушкарци погинули из моје лозе убрзо у разне сукобе, али је једна жена (од које ја потичем) остала трудна са мојим претком и пошла са старима, у Рас, код презимењака и рођака.

Видиш шта бива кад нешто прескочиш?:))) 

Да допуним. Мој ђед Лука Мила Радова Вуксановић био је свестран чоек: зидао, намештао руке, ноге, шишао, вадио зубе... Спуштао се из Созине, а пео се један мештанин и кукао. 

- Што ти је Јоксиме?

- Ништа, мој Лука, оћу да умрем од зуба, излуђех од болова.

- Отвори уста да га видим. Јели овај? 

- Јесте. 

- Дај да га боље видим и не мрдај се! - Извуче Лука из задњег џепа клешта (свашта је он са собом носио) и извади му зуб. Човек се препороди и оде захвалан.

Италијани направили рацију и почели да товаре људе у камионе да их одведу на страљање, а ту био и мој ђед. Комшија, фала Богу, био домаћи издајник и шапне команданту за Луку, и овај нареди да га скаче са камиона. Да не би овог издајника, не би било ни моје мајке која се родила 1946, а не би се могло у свијет наћи нека друга добровољка да роди Аву!:))   

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Zoran Đurović

Први стоматолог у Црну Гору био Ђуровић. 

@Аристарх

Боље да, уз вас двојицу, не кренем и ја о мојима и Турцима. Само колико су их Ваши, Зоранови и моји побили, чуди ме да постоје и даље. ?

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

@Вукашин E alal ti cufte za ovo! 

Mislila sam da po starom dobrom obicaju necu izdrzati Rafu al uspeh ... Koji car! Odusevio me je, bas sam i ja kockasta vise nego sto sam mislila. 

Hvala od srca! 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Јелена011 рече

@Вукашин E alal ti cufte za ovo! 

Mislila sam da po starom dobrom obicaju necu izdrzati Rafu al uspeh ... Koji car! Odusevio me je, bas sam i ja kockasta vise nego sto sam mislila. 

Hvala od srca! 

Gledao ja ovo odavno. А иначе сам Николаја као пушача качио на мом фб, па ми продимио!:)) Направио сам и овај православни мотивациони постер. Каћио сам га и да не носи мантију! Који је то тек грешник био! 12:smeha:

Ово је била та објава: 

Zoran Djurovic је са корисником Jelena Marinkovic и још 27 особа.

01. новембар 2016. · 

Sidarta Nostra ме са нотом да је и св. Нектарије Егински пушио подсети да је и Неша Ненад Илић успео једном да каже нешто паметно:))))

"Рецимо – патријарх Павле, иначе диван сведок јеванђељске скромности, био је склон јуридичком посматрању ствари. Кад је први пут постављен предлог да Сабор разматра канонизацију Владике Николаја, патријарх Павле се успротивио томе, са образложењем: „још увек има људи који се сећају да је он пушио“.
С друге стране – недавно сам опет био у ситуацији да се објашњавам са једним зилотски настројеним верником који је инсистирао на томе да не може бити да је владика Николај имао посла са цигарама и цигаретама. Толико је то жучно бранио, и он као и патријарх Павле – као да се на тој тачци решава питање Николајеве светости.

А Николај је, по људима „који га се сећају“ или који су понешто записали, заиста пушио... Има записана и дивна анегдота са једним протом који је у разговору са Николајем рекао „Е, владико код тебе је све добро, само ти једна ствар не ваља.“ Кад га је владика упитао о којој ствари се ради, прота му је одговорио: „То што пушиш, владико“. Николај, духовити Ваљевац, питао је онда проту да ли и он пуши. Прота је достојанствено одговорио – не. А Николај му је рекао: „Е, видиш прото – код тебе је једино то добро.“ Такорећи – велика ствар! Дај боље да окренемо ово на шалу.
Могу само да се забављам смишљајући шта би рекао Николај рекао патријарху Павлу или оном мом зилоту".

Код мене жена и ћерка, козе, пуше, док ја и 2 сина не пушимо. Можда ће и оне да се спасу ако Бог не гледа на пушење, али ако гледа како ми једу душу, онда неће!:::))))

14915210_1296873230357141_10585686129104

Подели на овим сајтовима

Postoji anegdita za o.Joila. Posto nije hteo da pricescuje pusace. Medjutim vido' Djedo da je prevrsio svaku meru, pa mu naredi da mora. I ovaj sta ce, mora da poslusa Djedu - i kada pricescuje pusaca kaze : " Pricescuje se se...sluga Boziji ( taj i taj ) pusac - NA DUSU MITROPOLITA!
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, The Godfather рече

Pricescuje se se...sluga Boziji ( taj i taj ) pusac - NA DUSU MITROPOLITA!

На исповести: Гријех твој на главу митрополита Амфилохија и оца Лазара!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Музички интермецо. Овај не само што боље пева од мене, него шије и владику Максима! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Овај не само што боље пева од мене, него шије и владику Максима! 

Сећам га се с певнице на ПБФ - најснажнији глас.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Лазар Нешић рече

Сећам га се с певнице на ПБФ - најснажнији глас.

Да виш(чујеш) тек како је пев`о код мене на свадби

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Ma avo nisam ja na pusenje mislila... Znate da ja divanim nije to frka. 

Nego sam imala gard prema ocu Rafailu, njegov glas mi isao na zivce, nisam mogla da ga slusam. A onda me ovo sto posla Vukasin bas onako razgalilo. Kockasta sam i ja. Znate kad se nesto upotno odbija od vas a vi mislite da je zbog neceg njegovog, a u stvari problem je u vama. Jednostavno niste prijemcivi, nece pa nece. I onda mi jutros leze Rafa ko budali samar. Nije do njega bilo, do mene je bilo. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лазар Нешић рече

Опа! :aplauz:

Пда. :))) Иста смо генерација. Заједно смо студирали. Он је сада свећеник у Источноамеричанској. А био је у Западноамеричанској

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...