Драгана Милошевић Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 @Плаво Небо А мени себичлук и оно класично - сви имају неког. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 11 минута, Татјана H рече Буквално само на тебе нисам мислила :-) :-) Извините млада дамо на сметњи. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 15 минута, Аристарх рече Не воле жене кад им неко претерано отвара да га повреде. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Управо сада, Flojd рече Извините млада дамо на сметњи. Ма на каквој сметњи. Ти си супер отворен и баш ми је увек мило да прочитам неки твој коментар. Почела сам да пишем своје искуство и схватила колико је то заправо тешко укратко објаснити Тако да се овим путем извињавам свима од којих то затражих :-) Milica Bajic, Sapientia and Flojd је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 31 минута, Flojd рече Шта си сад написао. Како девојка може својом појавом да да лажну наду? Па јел ти кад си слободан прилазиш девојкама, које те привуку. Мени кад се свиди девојка, ја загризем добро.. углавном сам код свих девојака са којима сам био у вези, био одбијен на прву лопту. Па тако су им и други прилазили са надом. Али би се испоставило да је нада лажна. Ако нема бурму девојка, одакле неко зна да ли је нека заузета или није. Sapientia је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Voleo sam jednu Rajku sa kutlave noge. Al mi se obi od ovu moju glavu. Ana B., Предраг М, Sapientia and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Ne vredi, i ovo moram da postavim opet, iako smo ga negde imali i ranije. Prosto esencijalno slovo o pravoj ljubavi. Podvlacenja/naglasavanja su moja. ... пре 45 минута, Sapientia рече Љубав, она искрена, је заиста мач са две оштрице - не може се волети а да се уједно не да моћ ономе вољеном да те и повреди. “Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, premda vam glas njen može uništiti snove, k’o što severac opustoši vrt.Jer, baš kao što vas kruniše, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas podstice da rastete, isto tako će vas i okresati. Kao što se upinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, tako će se spustiti i do vašeg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja pšenicnog, sakupiće vas u narucje svoje.Omlatiće vas, da bi vas ogolila.Prosејaće vas, da bi vas otrebila od kukolja.Samleće vas, do beline.Umesiće vas, dok ne postanete gipki. A onda će vas izložiti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Božju svetkovinu. Sve će vam to ljubav učiniti, ne biste li spoznali tajne svog srca i u spoznaji toj postali dеo srca života. Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa guvna ljubavi, u svet koji ne poznaje godišnja doba, gdje ćete se smеjati, al’ ne punoćom smeha svog, i plakati, al’ ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje ništa osim sebe, i ništa ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopušta da je poseduju; jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kažete: ‘Bog mi je u srcu’, vec: ‘Ja sam u srcu Božjem.’ I nemojte misliti da možete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrednima, usmeriće vaše puteve. Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite, a morate još i da želite, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete kao potok razigrani što peva svoj milozvuk noći. Da spoznate bol prevelike nežnosti. Da vas rani sоpstveno poimanje ljubavi; i da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi; da otpočnete u poslepodnevnom času i razmišljate o ljubavnom zanosu; da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, a potom da usnite sa molitvom za voljeno u srcu i pesmom slavljeničkom na usnama." (Halil Dzubran, "Prorok") Sanja Т., Ana B., "Tamo daleko" and 5 осталих је реаговао/ла на ово 4 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleks D. Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Ja mislim da prekid (razvod) nije greh ako se samo jedna strana trudi da brak opstane. Postoje granice, od požrtvovanosti do mazohizma. Drugo je ako je jedan partner bolestan, naravno da bi bio greh napustiti ga...ali ako je potpuno zdrav i sposoban, a ne želi da uloži ni delić sebe a naprotiv, ugrožava zdravlje svog partnera, smatram da nije greh otići (ukoliko smo dali sve najbolje od sebe da veza opstane). Ako je ovo već neko rekao, izvinjavam se . Nisam pročitala sve odgovore, ali sam imala potrebu da napišem komentar. Milica Bajic, stevan911, Татјана H and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 1 hour ago, Драгана Милошевић рече @Плаво Небо А мени себичлук и оно класично - сви имају неког. Бог зна зашто нам је то добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 пре 36 минута, Aleks D. рече Ja mislim da prekid (razvod) nije greh ako se samo jedna strana trudi da brak opstane. Да, није грех за онога ко се труди да брак опстане. Грех је на ономе ко не жели да брачна заједница опстане. Свако има слободну вољу да чини како мисли да треба и ничију слободну вољу не треба спутавати. Широко му поље ако жели развод. Бог ће на крају судити. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sapientia Написано Мај 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Хаха, то је када човек жели некоме да докаже да га воли, јер сам не верује у то. Производи се само контра ефекат, јер женама треба стамен човек... Не воле жене кад им неко претерано отвара да га повреде. Обично онда врте неке конце. Кад човек падне (не мсм. духовно), онда је он рањив и ту се види жена. Исто је обрнуто. Тако сам ја то себи објасниоСвакако да не воле, па зар и мушки воле некакве лабилне жене? Поента је да ако се воли, има простора за поверђивањем. Нисам неискусан са женама, само говорим отворено, то је општи принцип. Можеш ли волети дете а да ти буде свеједно шта оно ради? Једно искључује друго, или ти је стало или не мариш. Лако је са 'партнерима' где је ово друго. Хајд' ово прво. Послато са NEM-L21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Татјана H Написано Мај 16, 2019 Пријави Подели Написано Мај 16, 2019 Удаљили смо се од теме и мало је изгубила смисао, или сам ја збуњена Предраг М and Sapientia је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 17, 2019 Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 пре 8 часа, obi-wan рече Ne vredi, i ovo moram da postavim opet, iako smo ga negde imali i ranije. Prosto esencijalno slovo o pravoj ljubavi. Podvlacenja/naglasavanja su moja. ... “Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, premda vam glas njen može uništiti snove, k’o što severac opustoši vrt.Jer, baš kao što vas kruniše, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas podstice da rastete, isto tako će vas i okresati. Kao što se upinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, tako će se spustiti i do vašeg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja pšenicnog, sakupiće vas u narucje svoje.Omlatiće vas, da bi vas ogolila.Prosејaće vas, da bi vas otrebila od kukolja.Samleće vas, do beline.Umesiće vas, dok ne postanete gipki. A onda će vas izložiti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Božju svetkovinu. Sve će vam to ljubav učiniti, ne biste li spoznali tajne svog srca i u spoznaji toj postali dеo srca života. Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa guvna ljubavi, u svet koji ne poznaje godišnja doba, gdje ćete se smеjati, al’ ne punoćom smeha svog, i plakati, al’ ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje ništa osim sebe, i ništa ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopušta da je poseduju; jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kažete: ‘Bog mi je u srcu’, vec: ‘Ja sam u srcu Božjem.’ I nemojte misliti da možete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrednima, usmeriće vaše puteve. Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite, a morate još i da želite, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete kao potok razigrani što peva svoj milozvuk noći. Da spoznate bol prevelike nežnosti. Da vas rani sоpstveno poimanje ljubavi; i da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi; da otpočnete u poslepodnevnom času i razmišljate o ljubavnom zanosu; da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, a potom da usnite sa molitvom za voljeno u srcu i pesmom slavljeničkom na usnama." (Halil Dzubran, "Prorok") Pitanje je koliko je neko sposoban da voli ukoliko nije rastao u takvom okruženju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 17, 2019 Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 пре 9 часа, obi-wan рече I npr. desilo se da su ljudi stupili u brak da stupe u brak, nije bilo ili je bilo malo ljubavi, i sve posle nekog vremena pocinje da bude obicno mucenje, a u najboljem slucaju prezivljavanje. I onda, recimo, zena naidje na nekog ko je prosto odusevi i ukapira da je to ono za cim je trebalo da ide od pocetka, a nije. Sta onda? Sta bi ti savetovala takvom bracnom paru? Ono, kapiras, desi se da ljudi omase nezlonamerno, iz nezrelosti ili nekog drugog razloga - mi ljudi smo, za razliku od vas Marsovaca, ipak gresni i slabi. Jednom za ceo zivot je sjajan ideal, jedini ideal u ovoj vrsti price, ali ne bas lako dostizan, a narocito u ovo danasnje vreme raslabljenih. Gde lako dostižan, ako znam tri primera... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 17, 2019 Пријави Подели Написано Мај 17, 2019 пре 8 часа, Аристарх рече Па јел ти кад си слободан прилазиш девојкама, које те привуку. Мени кад се свиди девојка, ја загризем добро.. углавном сам код свих девојака са којима сам био у вези, био одбијен на прву лопту. Па тако су им и други прилазили са надом. Али би се испоставило да је нада лажна. Ако нема бурму девојка, одакле неко зна да ли је нека заузета или није. Овде је поента била, када ти неко да наду, заиста ти да наду а после те изради. То што причаш, то није нада, свако има право да проба ако му је неко физички привлачан, а нада је већ ако ти директно да до знања да хоће нешто а после те откачи или те свесно завлачи. Одбије те и шта после ти упоран - досадан и она пристане? А за оно се слажем што кажеш да жена кад осети или види твоје слабости окрене се и оде. Sapientia је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука