Jump to content

Размишљање на одговор Епископа западноамеричког Максима Епископу бачком Иринеју

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 9.5.2019. at 12:45, Александар Милојков рече

Брате, тај свој "утисак" је он у читавој аргументацији која следи поистоветио са владиком Максимом. Кроз свој "утисак" напада Максима. И већина оних који то читају доживљавају фамозни "утисак" као сушту пројаву владике Максима - све речено као разобличавање ставова владике Максиме, а не тек само нечијег "утиска". Ја њега нисам дискредитовао, већ сам указао на некоректонст мишљења као таквог .Он је после помињао неке "сомове" и "кретене", показујући са каквим "блаженством" у својој "подсвести" располаже. Али добро, мене то не дотиче. Нису могли да ме испровоцирају ни разни антитеисти у програмима уживо и округлим столовима, па неће ни брат чтец. :)

Ne on ne napada STAVOVE Maksima nikakvim utiscima već dobro izloženim argumentima. Da si tu poruku uputio meni itekako bih smatrao diskreditacijom. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Trifke рече

Ne on ne napada STAVOVE Maksima nikakvim utiscima već dobro izloženim argumentima.

Аргументима, који представљају разраду његоих утисака. Премисе су утисци, у томе је поента. 

Подели на овим сајтовима

@Александар Милојков

Ведранов први текст је изашао на сајт СПЦ. Зашто си њега занемарио? Позван си тада да даш мишљење, а ниси се јавио. Сада си се закачио за Ведранов ,,утисак" из другог текста, а први текст је кључан, ког си заобишао, што је јако дрско.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Milan Nikolic рече

@Александар Милојков

... Позван си тада да даш мишљење, а ниси се јавио. Сада си се закачио за ... ,,утисак"... а првo ... си заобишао, што је ...

.

Milane, jednostavno je. Kod nas ima izraz za takve ljude. Amerikanci imaju svoj izraz za njih takodje, a definisu ga sa: a gentle, mild-mannered, or easy-going person. Zapravo postoje dosta jednostavni izrazi za mnoge te očigledne osobine nekih ljudi, ali se ti izrazi slabo koriste ovde, iako najbolje i najednostavnije objašnjavaju neku takvu datu osobinu.    

.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...