Jump to content

Размишљање на одговор Епископа западноамеричког Максима Епископу бачком Иринеју

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Bokisd рече

a, da se ne analizira konketna stvar , kako je Vedran dosao do takvog utiska, jer Vedran koliko vidim daje' konkretne stvari kako je dosao do takvog utiska,.

Шта да анализирам кад човек у целом тексту "туче" само свој "утисак"!? И он сам рече да то није аргумент већ "утисак". О утисцима нема смисла дискутовати. Не занимају ме.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Александар Милојков рече

Нисам ја критиковао његов "утисак" као утисак. То ме не занима. Критиковао сам што је тај "утисак", кроз даљу полемику у тексту, заправо straw man - што је субјективни доживљај, прјекција или шта већ, у полемици претворена у полемику са ставовима владике Максима. Значи, "утисак" је претворен у став владике Максима - тај метод сам критиковао као straw man. 

Pa, upravo na to sam i mislio,.... polemiku sa stavovima vladike Maksima.

Mislim da je utisak skroz i nebitan, ako gledamo objektivno, zasto se prica vise o utisku,....  nego o toj polemici i argumentima koje je Vedran izneo u vezi stavova v.Maksima ?

Ako se 'obore' argumenti, onda utisak moze da dodje na kraju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, farisejski.bukvojed рече

Зато што би морао осим страњмана да потегне и баба Јелицу.

Знаш ко је баба Јелица? Бог да јој душу прости, била је то једна симпатична, дивна и побожна старица у храму Светог Саве на Врачару. Али, волела да се тиска за појницом, у све се живо разумевала, мешала, коментарисала па је често зарађивала и критику од свештеника. Једном је свештеник због ње хтео да прекине вечерњу службу, јер није хтела да се окане појнице. :) Иначе, била је много добра бака. Остала ми је у драгој успомени.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Pa, upravo na to sam i mislio,.... polemiku sa stavovima vladike Maksima.

Mislim da je utisak skroz i nebitan, ako gledamo objektivno, zasto se prica vise o utisku,....  nego o toj polemici i argumentima koje je Vedran izneo u vezi stavova v.Maksima ?

Ako se 'obore' argumenti, onda utisak moze da dodje na kraju.

Не разумемо се, очигледно ја и ти. Полемику је водио са својим прокектованим ставовима владике Максима - те своје утиске о ставовима владике Максима је поистоветио са самим Максимовим ставовима, те је са њима (својим пројекцијама) водио полемику. Зато сам рекао да је употребио straw man.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Александар Милојков рече

Не разумемо се, очигледно ја и ти. Полемику је водио са својим прокектованим ставовима владике Максима - те своје утиске о ставовима владике Максима је поистоветио са самим Максимовим ставовима, те је са њима (својим пројекцијама) водио полемику. Зато сам рекао да је употребио straw man.

Moguce.

Ali, evo, obrati se direktno Vedranu (ja sam na osnovu tvojih i njegovih poruka doneo ovakav zakljucak,.... da neobjektivno optuzujes Vedrana za pogresan utisak i straw man u odnosu na e.Maksima) i izlozi tacno svoja zapazanja o njegovom straw man kojim napada e.Maksima kroz ceo njegov tekst i da Vedran odgovori i da vidimo da li je to tacno.

Ne znam sta vise od ovoga da kazem.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Broken рече

Из оваквих речи се не рађа мир. Небитно ко је написао или рекао. Овде само можеш да се надаш да друга страна има више смирења и љубави.

П.С. Не знам шта се дешавало између два епископа, не занима ме. Прочитао сам пола једног писма. И овај Ведранов текст нећу читати, много је. Само сам приметио оно горе, мада, можда и грешим

Па то тако буде када нешто не пратиш, а свеједно о томе имаш мишљење. Јер прича има свој историјат и није започета с последњом поруком. 

Не замери. 

П.С. Подвиг ти препоручујм, :smeh1: да све прочиташ

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Bokisd рече

Како не капираш Боки, :D мора да се прича о утиску ДА СЕ НЕ БИ ПРИЧАЛО НИ О ЧЕМУ ДРУГОМ. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Како не капираш Боки, :D мора да се прича о утиску ДА СЕ НЕ БИ ПРИЧАЛО НИ О ЧЕМУ ДРУГОМ. 

(to ja onako, retoricki......:D)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

eno ih slike, pogledaj na Saboru, Maksim i Grigorije jedan pored drugog :tv: ko bi to ocekivao...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Sofija_ рече

eno ih slike, pogleda na Saboru, Maksim i Grigorije jedan pored drugog :tv: ko bi to ocekivao...

Ћаскају необавезно. Не учитавај свашта :D по хиротонији су поредани. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Александар Милојков рече

Нисам ја критиковао његов "утисак" као утисак. То ме не занима. Критиковао сам што је тај "утисак", кроз даљу полемику у тексту, заправо straw man - што је субјективни доживљај, прјекција или шта већ, у полемици претворена у полемику са ставовима владике Максима. Значи, "утисак" је претворен у став владике Максима - тај метод сам критиковао као straw man. 

Јел то истина само владика Максим?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Јел то истина само владика Максим?

Истина је само једна :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Александар Милојков рече

Полемику је водио са својим прокектованим ставовима владике Максима - те своје утиске о ставовима владике Максима је поистоветио са самим Максимовим ставовима, те је са њима (својим пројекцијама) водио полемику.

Какв треба да буде човек који ово каже о моме тексту који је писан "форумском " методом где се проблематични одговор Еп Максима цитира део по део, и исти разматра у светлу управо цитираног и претходно реченог, а не на основу утиска који није формиран пре него после разматрања одговора? Нека о томе какав треба да је тај човек свако формира свој утисак. 

1 hour ago, Александар Милојков рече

Зато сам рекао да је употребио straw man.

Правећи сам сламнатог, оптужује мене за истог (просто измисли да је цео текст моја предрасуда и онда млати по својој измишљотини). То је као када Максим каже Иринеју да Иринеј тек сада схвата да украјински расколници постоје у САД! А Иринеј исправљао Максимову негацију њиховог постојања.

Али ништа. Замениш тезе, кажеш тако, правиш се Тоша, и тераш даље.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

методом где се проблематични одговор Еп Максима цитира део по део, и исти разматра у светлу управо цитираног и претходно реченог, а не на основу утиска који није формиран пре него после разматрања одговора? 

:laie_14:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

правиш се Тоша

Тај Тоша... ми је нешто сумњив... да ли он седи или не седи испред продавнице... како да га схватимо сад? :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...