Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Немој се ни ти мешат. Ово није мешање већ дискусија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 1 минут, Хаеул рече Ако говоримо о овом конкретном случају, рекао бих да папа и врх РЦ заиста нису умешани, и да је све што смо досад имали прилике да чујемо по овом питању било суздржано и добронамерно. На нижим нивоима ипак има мешања - на пример, дозвољавање украјинским расколницима у Словенији, на канонском простору СПЦ, да одрже службу у једној римокатоличкој цркви. Ne bi trebalo uskratiti službu ...jer bi sam čin uskraćivanja bilo miješanje i zauzimanje stava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 5 минута, kopitar рече Ne bi trebalo uskratiti službu ...jer bi sam čin uskraćivanja bilo miješanje i zauzimanje stava. Ако ћемо баш мудровати, и незаизимање става је заизимање става. Човек је, иначе, ретко у стању да заиста не заузме став. Да су дотични икада пре одржали једну такву службу, то што говорите би можда имало смисла. Овако, управо је дозвољавање одржавање службе представљало мешање. Како год, у очима СПЦ, то је један велики минус, и вама, и Фанару, чији бахати пример украјинска парацрква и следи. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 19 минута, Хаеул рече Ако ћемо баш мудровати, и незаизимање става је заизимање става. Човек је, иначе, ретко у стању да заиста не заузме став. Да су дотични икада пре одржали једну такву службу, то што говорите би можда имало смисла. Овако, управо је дозвољавање одржавање службе представљало мешање. Како год, у очима СПЦ, то је један велики минус, и вама, и Фанару, чији бахати пример украјинска парацрква и следи. Ne treba miješati ove stvari sa pravom na liturgiju...jer uskratiti nekome pravo ko je ovlašten kao svećenik radi nekih političkih razloga nebi se smjelo, tako da je sam župnik mogao donijeti takvu odluku ko ju kasnije mogu komentirati svi kako hoće. Nemaš pravo nekome nešto zabraniti samo iz razloga što ti se sviđa ili ne sviđa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 3 минута, kopitar рече Ne treba miješati ove stvari sa pravom na liturgiju...jer uskratiti nekome pravo ko je ovlašten kao svećenik radi nekih političkih razloga nebi se smjelo, tako da je sam župnik mogao donijeti takvu odluku ko ju kasnije mogu komentirati svi kako hoće. Nemaš pravo nekome nešto zabraniti samo iz razloga što ti se sviđa ili ne sviđa. Жупник нема право да инославнима ускрати "право" да одрже службу у његовој жупној цркви? Не знам да ли је ово неки вид комунизма, анархизма или пак "хипизма". Како год, ратимо се теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 1 сат, kopitar рече Mislim da on ima određenu vlast kao vasaljenski patrijarh, pa to treba uzeti u obzir. Problem je u načinu koji tu vlast provodi jer evanđelje zahtjeva suprotnost. Има власт само у својој епархији а у патријаршији има власт Сабор (мада како видимо тамо он вози сам, Сабор је формалан) као и у осталим помесним Црквама а тако и над целим православљем. Барт (покушава да) присваја себи власт не само у својој епархији него и патријаршији и целој Цркви. То неће моћи. kopitar, Ведран*, Аполоније and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 1 минут, Хаеул рече Жупник нема право да инославнима ускрати "право" да одрже службу у његовој жупној цркви? Не знам да ли је ово комунизам, или "хипизам". Вратимо се теми. Mislim da je takav stav katoličke crkve, slobodni može pravoslavni svećenik služiti liturgiju u katoličkoj crkvi....govorim o pravima i zakonima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 3 минута, kopitar рече Mislim da je takav stav katoličke crkve, slobodni može pravoslavni svećenik služiti liturgiju u katoličkoj crkvi....govorim o pravima i zakonima. Добро, како год. У очима СПЦ, преступ су направили ЦП и њене креације, а не жупник, РЦ или ко већ. Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 2 часа, kopitar рече Mislim da on ima određenu vlast kao vasaljenski patrijarh, pa to treba uzeti u obzir. Problem je u načinu koji tu vlast provodi jer evanđelje zahtjeva suprotnost. Ми тачно знамо "колико је сати" кад и ти као римокатолик ово кажеш. arhangeli, Zoran Đurović, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 1 сат, kopitar рече To u vezi heretika je tvoje osobno mišljenje i nije stav PC. Činjenica je da u praksi bolje funkcionira naš sistem a razlog nije u tome što je bolji i pravedniji nego što na ovoj nesavršenoj zemlji bolje funkcionira, uzimajući u obzir da je crkva i ljudski element te podložna svim mogućim ljudskim elementima. А ово је твоје особно мишљење. kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 20 минута, Ведран* рече А ово је твоје особно мишљење. Što je pogrešno u nj ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Управо сада, kopitar рече Što je pogrešno u nj ? то што није точно TSCHeTSCHen and Аполоније је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 3 минута, kopitar рече Što je pogrešno u nj ? Све. Унитаризам можда има одређене практичне предности, али је стран вековном канонском поретку Цркве, и као такав неприхватљив. Уосталом, изнад сам Вам већ све рекао. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Управо сада, Ведран* рече то што није точно Da ti vjerujem na riječ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Управо сада, Хаеул рече сигуран сам да ће Вам их Ведран дати. Неће. Није заинтересован. Занимљивије му је да слуша плави оркестар "ако су то биле лажи". Аполоније and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука