Jump to content

Nema više nekažnjenog skidanja slika, kačenja muzike, citata sa interneta...

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, obi-wan рече

Konacno! Sad ce ljudi valjda da ukapiraju da je napolju lepo vreme, zelenilo, svez vazduh, pa ce malo da izgasu ekrane i udae prc korporativnim krpeljima (u daljem tekstu KK). Osim toga, mnogi - i na istoku, i na zapadu - iz cistog vitestva ce tek sad da udare u piraterije raznih vrsta, sto opet ima da donese niz odlicnih posledica po ceo svet.

Nova svezina na pomolu...

eh, kad bi to tako bilo, onda bilo super. Biće samo da će internet postati najobičnije smeće..

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Поуке.орг инфо рече

eh, kad bi to tako bilo, onda bilo super. Biće samo da će internet postati najobičnije smeće..

I to je dobro, idemo nazad u prirodi. Ono - druzenje, rostilj, pecanje, i tako to... :ladan:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Osim toga, sasvim je moguce da u takvoj atmosferi blindiranog ludila nastane i neki novi internet 2.0, koji ce da ima centar i poreklo na nekim drugim stranama sveta, i koji ce da sacuva najbolje od postojeceg, em da udahne u njega jos novog zivota. To niko ne moze da osujeti i zabrani, samo ako ima ko zeli da se time pozabavi i napravi sve to, a verujem da ima.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

.

… koji si ti utopista. sve najavljeno je samo logični nastavak .. . čega? … treba biti baš slep! … ja sam '70. i radi toga (već je dovoljno) nemam razloga da brinem za sebe, ali brinem za one (naše) koji sada imaju cca 18 g. i njihovu (našu od naših) buduću decu, zbog onoga sto ih svde čeka u ne tako dalekoj budućnosti, naprotiv, a za šta nisu (na žalost) pripremani, takođe naprotiv ,,, matematika socioloških nauka zlih je neumoljiva, ostaje nada u čuda …

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Поуке.орг инфо рече

Biće samo da će internet postati najobičnije smeće..

rmx2e.jpg

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Lobijizam takozvane kontent-mafije (content mafia). To su udruženja poput SOKO koji gledaju da naplate što više i pri tome se pozivaju na neka autorska prava i da su ovima ugrožena ta prava. A setimo se pre pet godina kada su SOKO agenti jurili po radionicama i lokalima i onda tužili ako bi pustali muziku "njihovih autora" i tako, poput frizeraja koja pusti radio i SOKO tuži i sad traži veliki novac jer koristi muziku njihovih autora (Mozart^^) za svoj biznis. To je kontent mafija. Reketari.

A do pomenutih autorskih prava drže uvek neuspešni stvoritelji. Samo što ne vide dalje od svog nosa, misleći da su oni jedini na internetu i da će samo njima da se plaća. Kovač napiše "ja te volim" i stavi autorsko pravo - ja sam kreativan i napišem isto "ja te volim", ali to ne smem, jer Kovač drži autorsko pravo. I sad budi kreativan, sa jedne strane, a sa druge strane vidimo lepo kome je to potrebno, onima koji nisu uspešni i gledaju da prigrabe što više koliko ide.

Pazi: Što više moram da platim, ja ću manje da koristim! Što ću manje da koristim, biću manje poznat. Što sam manje poznat, manje zarađujem! Ovi poput ove Kovač sami sebi pucaju u nogu jer ne shvataju sistem interneta, a ono je što više se "šeruje" to se više zarađuje. Ili zašto Amerikanci nemaju ove zakone? A znate li koliko su Amerikanci nama u prednost u vezi interneta? Pa mi u Evropi smo pravi seljaci za njih. I to Amerika gde se za sve i svašta tuži!! Ali oni znaju sistem internet. Oni su ga i stvorili^^

Nego ovi naši seliberi koji bi sve da naplate, koji su ostali u 20. veku kada su se još kupovali CD i kasete...

I nisu pogođene velike kompanije jer one već imaju pomenute filtere. A onda oni nisu u EU i njih ne pogađaju EU-zakoni! Aha.... Pa koga onda pogađaju ovi EU-zakoni koji trebaju da štite prava jedne Kovač?

Manja preduzeća ili moraju da kupuju licensu od velikih kompanija (npr. google) ili moraće totalnu blokadu i cenzuru ako nemaju novac, sa zadnjem internet bi se bacio dvadesetak godina unazad.

A velike kompanije ako moraju više da plate, od koga uzimaju, naravno od korisnika. I kod njih važi slobodno tržište, a to znači da ako za svoj proizvod ili uslugu moram više da platim, taj višak ću da okačim konzumentu. Sve u svemu, korisnik, dakle mi bi ispaštali jer ili ćemo morati da platimo više ili nećemo da imamo mogućnosti da nešto koristimo i okačimo.

Ovaj Perkov je mutav... I Kovač koja je to njena muzika da više ne slušam na njene laži i manipulacije (strana muzika, Srbija bla bla - ako si ti patriota ja jedem metlu!).

---

Plus: EU-skupština je savetodavna! Odluke EU-skupštine nisu obavezajuće. Samo da znate. To ako ovi ponu da se pravdaju odlukama EU-skupštine, kao ona je odredila - Ne! EU-skuptina nije ništa odredila! Ona samo predlaže. Nacionalne skupštine, dakle zemlje članice EU, odlučuju i donose odgovarajući zakon. Srbija npr. nije u EU, a i da je u EU, narodna skupština u Beogradu odlučuje.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Tristatri рече

.… koji si ti utopista. sve najavljeno je samo logični nastavak .. . čega? … treba biti baš slep! … ja sam '70. i radi toga (već je dovoljno) nemam razloga da brinem za sebe, ali brinem za one (naše) koji sada imaju cca 18 g. i njihovu (našu od naših) buduću decu, zbog onoga sto ih svde čeka u ne tako dalekoj budućnosti, naprotiv, a za šta nisu (na žalost) pripremani, takođe naprotiv ,,, matematika socioloških nauka zlih je neumoljiva, ostaje nada u čuda …

Mi `riscani smo po prirodi "utopisti". Ne znam kojim ti pripadas, al` cim te od neceg `vata prpa, to nimalo nije dobro. :D

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, obi-wan рече

Konacno! Sad ce ljudi valjda da ukapiraju da je napolju lepo vreme, zelenilo, svez vazduh,

awr975R_700b.jpg

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Branka62 рече

У чему је тачно разлика у поређењу с овим што имамо сада?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Nemam pojma. Nisam se nešto ni udubljivala. Stavila sam samo da ljudi vide kako nije baš ne smeš da citiraš, ne smeš mim.... ne smeš ništa.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

Do sada si mogao da imaš komercijalni sajt i da uopšte ne proveravaš da li korisnici krše nečija autorska prava, nego da reaguješ samo kad autor prijavi... sad to ne možeš nego moraš aktivno da proveravaš... znači da imaš neke automatske pretrage i provere... s tim da postoji gomila izuzetaka (mimovi, gifovi, nekomercijalni sajtovi, startup-ovi, itd.)

Vesti više neće smeti da se kopi-pejstuju, već samo da se stavi link i kraći opis (snippet)... što je pokušaj da se informativni mediji spasu od propadanja...

I tako neke stvari... ništa dramatično... na prvi pogled...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

.

пре 21 часа, Dragi рече

… A znate li koliko su Amerikanci nama u prednost u vezi interneta? Pa mi u Evropi smo pravi seljaci za njih. I to Amerika gde se za sve i svašta tuži!! Ali oni znaju sistem internet. Oni su ga i stvorili^^

Grešiš … misliš da seliberi iz evrope su glupi … možda malo kasne  za amerima, ali nisu sigurno glupi, niti deluju stihijski, niti (bitno) odvojeno od amera … njihov pojedini cilj (kao i ovih drugih) nikada nije ono što na prvi pogled izgleda i nikada, nikada nemaju samo jednu dobit sa nameravanim ciljem … 

пре 22 часа, Dragi рече

I nisu pogođene velike kompanije jer one već imaju pomenute filtere ...

Manja preduzeća ili moraju da kupuju licensu od velikih kompanija  ... ako nemaju novac ...

Ovde pogađaš!! Mali napolje … bili ste dobra scenografija do sada, a od sada ... od sada , što reče kolega gore: novi internet 2.0 … samo mu u ostatku rečenice nema baze u realnom  extermilieu
.

пре 21 часа, Dragi рече

…  internet bi se bacio dvadesetak godina unazad.

… isto kao što je B92 (uspešno) odradio svoj prvobitni posao, prešao u 0(.)2,  tj. u novi zadatak ... slično ni sa internetom (tek) nema vraćanja unazad, naprotiv … 2.0 …

пре 22 часа, Dragi рече

Plus: EU-skupština je savetodavna! Odluke EU-skupštine nisu obavezajuće. ... Nacionalne skupštine, dakle zemlje članice EU, odlučuju i donose odgovarajući zakon.

Da, da … EU-skupština je savetodavna … nikada nije ono što na prvi pogled izgleda (i nikada, nikada 'ne šutiraju iz prve'). Onvim šta čine, videće se tek nakon još tri kola, ali se tada ovoga više niko neće sećati, zapravo skoro niko ...

пре 22 часа, Dragi рече

... Srbija npr. nije u EU, a i da je u EU, narodna skupština u Beogradu odlučuje.

Oboje je tačno, ali uz opasku da i sada odlučije kao da je u EU. (Nažalost). 

Over the course of her nearly 50-year career, she achieved fame as both a pin-up model and a dramatic actress as well as for her highly publicized personal life. … How was I supposed to know? … Sure, boss.  Sure you can.

.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...