JESSY Написано Фебруар 7, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2019 пре 11 минута, Milica Bajic рече Мада гледај то са ведрије стране - колико мало времена имамо да им посветимо, таман толико нам људи и треба na zalost, nisam sigurna da je to u pitanju...razbeze se ljudi...cuvaju svoj komfor... Milica Bajic and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 7, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2019 пре 2 минута, Vladan :::. рече ја сам више мислио на опуштеније варијанте razumem...ali svi smo drugaciji i razlicito reagujemo u takvim situacijama... u svakom slucaju sam za to da svako radi ono sto ce mu u tom periodu olaksati situaciju i na bilo koji nacin pomoci... Sanja Т., Vladan :::. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 7, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2019 1 hour ago, Vladan :::. рече ја сам више мислио на опуштеније варијанте дружења као што је форум, разни четови итд. није то наравно право дружење али може да буде прилично близу тога онолико колико таква комуникација дозвољава поготово ако се то пренесе и на приватну комуникацију и дружење... Може стварно и то да буде сасвим супер опција. Мени лично, то је мој мали посебан свет који носим у џепу и заиста ми пуно значи и као такав, а камоли када се из тога изроди право пријатељство. Предивно. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 Чини ми се да Време лечи само тиме што се особа навикне на патњу. То многи мисле и готово сигурно осећају. Интензитет бола, разуме се, опадне с временом али мислим да жариште остаје активно. У некој форми, у неком облику. Лично не верујем да психолози помажу, просто не мислим да је икаква врста трауме трајно излечива без Христа јер онда нема утемељење у крајњем добру, истини, љубави, спознаји. Чак нисам сигуран да је и какав креативан рад довољно дејствен јер и он чини да се заборави, одгурне а не изглечи. То онда значи да Време (и инструменти му) само одлажу а то свакако није исцељење нити решење. Стварно верујем да ту бригу и бол може (и треба) да носи само Христос, да човек испразни себе самог у оној мери да припадне и поверује Господу. Свашта и мене мучи, накупило све свакаквих крахова и у мени и једном само у животу ми се десило, недавно, и заиста је трајало мање од четвртине секунде и било ми је много лакше! Стварно јесте, али је трајало тако кратко! но укус те светлости и избављења ми је остао, зато га и делим овде. Мени, такав какав сам, Време није дало мелем и нема ми другог лека до Господа Исуса Христа. JESSY, Alegzandar, Јелена М. and 6 осталих је реаговао/ла на ово 4 5 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasenka Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 Bog leči sve rane. Јелена М., Milica Bajic and Gogić је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 пре 9 часа, gavrosaurus рече Свашта и мене мучи, накупило све свакаквих крахова и у мени и једном само у животу ми се десило, недавно, и заиста је трајало мање од четвртине секунде и било ми је много лакше! Стварно јесте, али је трајало тако кратко! но укус те светлости и избављења ми је остао, зато га и делим овде. Међу својимаУ мом срцу поноћ. У њој каткад тињаМис'о да још живиш, мој пределе млади.Моја лепа звезда, мајка и робиња,Боже! шта ли данас у Србији ради?Код вас је пролеће. Дошле су вам ласте.Оживеле воде, ђурђевак и руже.И мирише земља која стално растеУ гроб и тишину, мој далеки друже.Једно твоје вече. Идеш кући спороУлицама страха, и душа ти јеца.Твоје гладне очи, моја дивна зоро,Храни љубав мајке: "Нека живе деца".Улазиш у собу. Сузе те већ гуше.А два наша цвета из четири ратаУ твоме су крилу, образе ти суше:"Мама, зашто плачеш? Је л' писао тата?"У велике патње невино питањеДуби дубљу рану: плач ти тресе груди...Напољу је видно, као пред свитање.К'о да ће се дићи гробови и људи.Скупила си сузе у косе детиње.Све вас гледам сада крај гозбе сироте.Лице ти се ведри: то душа светињеЉуби твоје чело, мој сјајни животе. Adelaida, Рапсоди, Јелена М. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 5 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 Мислим да време поједине ране може само да зацели али не и исцели.Једноставно су ту зацељене, али када се најмање надаш (довољан је један тренутак, једна из ведра неба иритација прошлости )и оне поново прокрваре. Alegzandar, Milica Bajic and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 Pa sta znam...u sustini svakom procesu izlecenja i zaceljivanja je potrebno vreme. Tako da ja kada cujem tu frazu " vreme leci sve " to shvatim tako. Naravno da puko prolazenje vremena ukoliko se ne radi na samom " lecenju " nista ne moze da ucini pozitivno, vec naprotiv.... ako se posecemo ispiramo ranu, previjamo i cekamo da zaraste...vremenom zarasta ako se posecemo a ne ispiramo i ne previjamo nego samo cekamo da vreme odradi svoje...rana moze da se inficira...i kako vreme prolazi imamo jos veci problem... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 @Milica Bajic Secam se da smo ucili stihove u osnovnoj. ? ,,Izrasli grobovi sad se jasno vide Ko daleka brda kroz podneblja plava." Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alegzandar Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 пре 13 минута, Adelaida рече Pa sta znam...u sustini svakom procesu izlecenja i zaceljivanja je potrebno vreme. Tako da ja kada cujem tu frazu " vreme leci sve " to shvatim tako. Naravno da puko prolazenje vremena ukoliko se ne radi na samom " lecenju " nista ne moze da ucini pozitivno, vec naprotiv.... ako se posecemo ispiramo ranu, previjamo i cekamo da zaraste...vremenom zarasta ako se posecemo a ne ispiramo i ne previjamo nego samo cekamo da vreme odradi svoje...rana moze da se inficira...i kako vreme prolazi imamo jos veci problem... Mnogo ljudi se, kad ih snađe nevolja uhvati za tu izreku, ne shvatajuci pritom da klize u depresiju/ocaj i tek nakon nekog izvjesnog vremena shvate da ta aksioma ne vrijedi i ne podrazumjeva nastojanja onih ljudi kada je ta izreka nastala, ophođenje prema sopstvenim nevoljama ne gleda se vise sa one tacke koja je u moralu, a ciji centar zaboravljamo gdke je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 8, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 postoje situacije gde ni vreme ni vera ne mogu isceliti samu ranu...znaci mogu samo pomoci da naucis kako da je nosis nezaceljenu i potrudis se kako da na iole normalan nacin provedes ostatak ovog zivota...strpas sve to u svoje dzepove koji su pri tvom telu i ne otvaras ih...svestan si uvek da su tu, ali ne dozvolis sebi da razmisljas o tome...svako otvaranje je kao skidanje krhke kraste i rana opet pocinje da krvari... Sanja Т., Dijana77, Јелена М. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 On 7.2.2019. at 19:17, JESSY рече na zalost, nisam sigurna da je to u pitanju...razbeze se ljudi...cuvaju svoj komfor... Lakše je dati sve drugo do (no) sebe. Najveća utopija. Upravo nam je svima spas deo sebe koji damo, zapravo drugoga , koji nam se da. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука