александар живаљев Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 SCIENTIST објављује налазе истраживања по којима однос броја животиња у кући и ризика за развој алергија код деце стоје у обрнутој сразмери: што више животиња то мање алергија, и обратно, мање животиња више алергијских реакција код деце. До сада није била установљена ова правилност и добијани су противуречни налази који су указивали да нпр. астма стоји у једном односу са бројем животиња у кући, а у сасвим другом са бројем животиња у насељу. Number of Pets in Infancy Tied to Lower Allergy Risk https://www.the-scientist.com/news-opinion/number-of-pets-in-infancy-tied-to-lower-allergy-risk-65243?utm_campaign=TS_DAILY%20NEWSLETTER_2018&utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_content=68509731&_hsenc=p2ANqtz--LcNPI2dbhIE99gJo7nmf7Wy1RAAUThl80UW9gOLfUWGF0Kf1c03dy5llGoaYN_T55AYlA2wh3wbqeeBU9OKbXqWQFFg&_hsmi=68509731 A study finds the effect is dose-dependent, with each additional pet further lowering the odds of developing allergies. Dec 19, 2018 SHAWNA WILLIAMS, THE SCIENTIST AddThis Sharing Buttons Share Past studies have suggested that living with pets during the first year of life lowers the risk that a child will develop allergies. A paper published in PLOS One today (December 19) now finds that this effect is dose-dependent—that is, the more pets in a baby’s house, the lower the risk that the child will go on to develop allergies years later. “This is the hygiene hypothesis at work,” coauthor Bill Hesselmar, an associate professor at the University of Gothenburg in Sweden, tells The New York Times, referring to the longstanding idea that a lack of exposure to infectious diseases, microbes, or parasites in developed countries has led to climbing rates of allergies and other autoimmune conditions. Hesselmar and his coauthors analyzed data from two previous Swedish studies, one that distributed a questionnaire to 7- and 8-year-olds, and another that followed children from [yes?] birth and then clinically tested them for allergies at age 8 or 9. The risk of allergies among the children decreased steadily with the number of pets they’d lived with as infants. Those with four pets had half the risk of the children who’d had none. “What’s fascinating to me [about the new Swedish study] is the more pets you have, the more protection you have,” Mimi Tang, an immunologist at the Murdoch Children’s Research Institute in Melbourne who was not involved in the research, tells the ABC. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 Баш тако. Рано детињство сам провела више у селу него у граду. Окружена животињама: од пса и мачака преко коза до крава. Једина алергија је била осип од јагода. Које би дете сад дало руку телету да га лиже, или би се обарало с јарићима по путу? А да једе са земље? Траже ме по дворишту, ја скупљам опале шљиве. obi-wan, Adelaida, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 12:31, Драгана Милошевић рече Које би дете сад дало руку телету да га лиже, или би се обарало с јарићима по путу? А да једе са земље? Траже ме по дворишту, ја скупљам опале шљиве. Expand Ja to i dan-danas radim. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 Ja sam odrastala i na selu i u gradu, od krava, ovaca, do ovih kucnih ljubimaca sve zivo imala i Bogu hvala nikakvu alergiju. Ne mogu preko mobilnog da postavljam slike, moje dete grli koze. Jede voce sa drveta, ispod drveta, spava sa psom, mackom... Imao je alergiju na prasinu dok smo bili u gradu, ali cini mi se da se sada smanjila... SerbCro, Adelaida and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 Isto ovo važi i za pretjeranu higijenu, kad se djeca kupaju svaki dan 365 dana, kode nekih roditelja i više, te ne moj se isprljati vam nemoj tamo, ne diraj to prljavo, ne diraj ono prljavo, pretjerano čisto okruženje u kome se živi isto tako može dovesti do slabijeg imuniteta i podložnosti ne samo alergijama već i drugim virusnim i bakterijskim bolestima. obi-wan, Sanja Т., Драгана Милошевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lenka88 Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 17:21, Justin Waters рече Isto ovo važi i za pretjeranu higijenu, kad se djeca kupaju svaki dan 365 dana, kode nekih roditelja i više, te ne moj se isprljati vam nemoj tamo, ne diraj to prljavo, ne diraj ono prljavo, pretjerano čisto okruženje u kome se živi isto tako može dovesti do slabijeg imuniteta i podložnosti ne samo alergijama već i drugim virusnim i bakterijskim bolestima. Expand Istina. Moju drugaricu mama kupala u kamilici kad je bila beba. E posle se ona borila sa koznim alergijama citav pubertet. Tek posle su se malo smanjile, al i dalje ih ima. Doktorica joj rekla da je to od preterano cistog okruzenja. Драгана Милошевић and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 а опет знам људе који живе на селу окружени животињама па опет разне алергије па чак и астма... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 19:45, Vladan :::. рече а опет знам људе који живе на селу окружени животињама па опет разне алергије па чак и астма... Expand Pa najvjerovatnije se radi o nekom koje rođen sa genetskom predispozicijom da bude alergičan. Savjeti za okruživanje životinjama su za zdrave ljude. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 20:02, Justin Waters рече Pa najvjerovatnije se radi o nekom koje rođen sa genetskom predispozicijom da bude alergičan. Savjeti za okruživanje životinjama su za zdrave ljude. Expand значи ако немамо више људи у фамилији да има алергију или астму онда да би знали на чему смо морамо да урадимо днк тестове (ако постоје за то) пре него у кућу убацимо 4-5 различитих љубимаца поред тек рођене бебе иначе ризикујемо да се поред бебе замајавамо са још 5 животиња а због генетике смо свеједно већ пукли, ништа не вреди... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 20:08, Vladan :::. рече значи ако немамо више људи у фамилији да има алергију или астму онда да би знали на чему смо морамо да урадимо днк тестове (ако постоје за то) пре него у кућу убацимо 4-5 различитих љубимаца поред тек рођене бебе Expand Možeš i to uraditi, iskeširaš par hiljada eura, uspust ti još i provjere genetsko porijeklo. U suprotnom uneseš životinje bez ikakvih pretpostavki, jer nije svakidašnje da se baš toliko opterećujemo zdravljem, i ako se pak pojave neke alergijske reakcije koje se dokažu da su od životinja i da su jakog intenziteta onda ih ukloniš. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 20:54, Justin Waters рече Možeš i to uraditi, iskeširaš par hiljada eura, uspust ti još i provjere genetsko porijeklo. U suprotnom uneseš životinje bez ikakvih pretpostavki, jer nije svakidašnje da se baš toliko opterećujemo zdravljem, i ako se pak pojave neke alergijske reakcije koje se dokažu da su od životinja i da su jakog intenziteta onda ih ukloniš. Expand koga? Vladan :::. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 Сви мислимо на алергију, а заборавили смо да се деца боље развијају у игри са животињама, социјални аспекат. Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 20:58, drvce рече koga? Expand Pa životinje od kojih se dobija alergija. drvce је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 20:54, Justin Waters рече U suprotnom uneseš životinje bez ikakvih pretpostavki, jer nije svakidašnje da se baš toliko opterećujemo zdravljem, i ako se pak pojave neke alergijske reakcije koje se dokažu da su od životinja i da su jakog intenziteta onda ih ukloniš. Expand да експериментишем са сопственом децом и животињама? занимљиво нема шта Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2018 On 22. 12. 2018. at 22:18, Vladan :::. рече да експериментишем са сопственом децом и животињама? занимљиво нема шта Expand Ajd sad ne znam da li se zezaš ili si ozbiljan, nije ni bitno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука