Jump to content

О гунђању које разара свакодневни живот породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Juanito рече

Зато православље слаби у народу. Кад су се наше сестре форумске овако гордо уздигле и не слушају свете старце, но терају по својим мислима и својој вољи, шта онда очекивати од обичних белосветских жена које нису обасјане светлошћу вере? Није изненађујуће да већина мушкараца данас не могу да нађу нормалну и стрпљиву жену пуну разумевања. Феминизам је све уништио!

Ne,neeee...milo  moje...  No je najzad i zena pocela da podrzava zenu. Dosta je sve na vasu vodenicu islo. :smeh1:

Mada....ja bi rado glavu na otavu i prepustila se Bozjoj volji, dok zbori kroz Coveka.Samo...samo...treba imati Coveka pored sebe. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 157
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 47 минута, JESSY рече

ma šta da vam pričam kada sve od žene zavisi....:945729:

niste ni znale koja moć leži u vama...:nene:

Neverovatna moć. Gotovo natprirodna. Odgovorna je i za svoje, i dečije, i muževljeve postupke. Da li gledaš kroz vudu tipa zračiš-privlačiš ili ovakve tekstove, ispadne isto: da se samo bolje postavila/više molila/bila jača/bila umilnija, sve bi bilo sjajno.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Neverovatna moć. Gotovo natprirodna. Odgovorna je i za svoje, i dečije, i muževljeve postupke. Da li gledaš kroz vudu tipa zračiš-privlačiš ili ovakve tekstove, ispadne isto: da se samo bolje postavila/više molila/bila jača/bila umilnija, sve bi bilo sjajno.

Mila majko...Koliko ovde dolazi do izrazaja: Nisam ja, Eva je...:0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Paradoksologija рече

пре 34 минута, Сања Т. рече

Mila majko...Koliko ovde dolazi do izrazaja: Nisam ja, Eva je...:0222_shocked:

Па то вам је православље, људи моји, тј. жене моје. Дословно су сви свети писали нешто слично као у овом тексту. Исчитао сам све штo постоји у својој неофитској фази и нигде нисам нашао ни на шта суштински другачије. Нико ово није измислио јуче, нити је пало с неба. Тако је одувек било. Е сад што бисте ви истовремено да будете и православне и да контрирате изворним православним учењима у улогама жена и мушкараца, о спасавању својих и туђих душа трпљењем, то је ваша ствар. Мени то делује као кад бих хтео да играм фудбал, а да се истовремено буним што ми кажу да не смем да играм руком. Једноставно не иде. Ако ми се не свиђа фудбал, нећу га играти. 

Подели на овим сајтовима

Druga stvar je hrišćanska dugotrpeljivost, koja se lepo realno preporučuje za oba pola i nikako ne garantuje da će sve magično u porodici usled njene primene kod supruge da bude sjajno na puf! 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Druga stvar je hrišćanska dugotrpeljivost, koja se lepo realno preporučuje za oba pola i nikako ne garantuje da će sve magično u porodici usled njene primene kod supruge da bude sjajno na puf! 

Али нема те ”оба пола” симетрије код светих отаца. Једноставно, нема. Нигде и никад је није имало. Сви сматрају да жена треба да буде благоразумнија, трпељивија јер је то 1) у женској природи; 2) у складу са улогом која им је додељена у домостроју спасења, а која је опет због природе. Мушкарцима се опет савтују неке друге ствари. Свако има своје улоге и свој крст. Ту ”оба пола” симетрију ти учитаваш јер покушаваш да помириш у себи црквеност са осталим. Да се разумемо, ја овде не противуречим теби, нити сматрам да жена треба да трпи годинама алкоса који не излази из кафане. Само уопште не контам како не видите да то јесте изворно православно учење и пракса од кад је Цркве. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Па то вам је православље, људи моји, тј. жене моје. Дословно су сви свети писали нешто слично као у овом тексту. Исчитао сам све штo постоји у својој неофитској фази и нигде нисам нашао ни на шта суштински другачије. Нико ово није измислио јуче, нити је пало с неба. Тако је одувек било. Е сад што бисте ви истовремено да будете и православне и да контрирате изворним православним учењима у улогама жена и мушкараца, о спасавању својих и туђих душа трпљењем, то је ваша ствар. Мени то делује као кад бих хтео да играм фудбал, а да се истовремено буним што ми кажу да не смем да играм руком. Једноставно не иде. Ако ми се не свиђа фудбал, нећу га играти. 

Vidi, meni niko u pravoslavlju nije rekao da sledim svete oce, uz svo postovanje, vec da sledim Hrista.

Osnovne boje postoje...sve ostalo su nijanse. Te nijanse su nas zivot u pravoslavlju, ali ih pravim uz Hrista i sa Hristom. I to me razlikuje od stare ja, koja je bez Hrista trpela i sve se rusilo. Sada sa Hristom  dzangrizam, i prima mi se ;) 

Naravno, bez zloupotrebe.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

Vidi, meni niko u pravoslavlju nije rekao da sledim svete oce, uz svo postovanje, vec da sledim Hrista.

Osnovne boje postoje...sve ostalo su nijanse. Te nijanse su nas zivot u pravoslavlju, ali ih pravim uz Hrista i sa Hristom. I to me razlikuje od stare ja, koja je bez Hrista trpela i sve se rusilo. Sada sa Hristom  dzangrizam, i prima mi se ;) 

Naravno, bez zloupotrebe.

Ех, колико ја тебе разумем...

Ал то није Црква. Никад није било. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Ех, колико ја тебе разумем...

Ал то није Црква. Никад није било. 

U tom slucaju, meni je zao Crkve.

Samo sto je i ona data na zapovest, pa je neophodna.

I tu moze sa merom. Znam zasto sam dosla-i koliko treba da ostanem. Kad odem, odem sa Hristom i ponovo dodjem sa Hristom.

Svi ( sve ) ostalo, sto ubija dusu,  me ne interesuje. Necu zbog par ljudi Boga da izgubim...a ni onu vecinu ;)  

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Juanito рече

Sranje :(.

O m-ž odnosima su pisali likovi koji nikad nisu interagovali u m-ž odnosima. Monasi treba da se bave monaštvom, šta se petljaju u naše stvari ne_shvata.  To nije njihov put.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Liga Džentlmena рече

"Kakav ce muskarac biti prema zeni zavisi iskljucivo od nje. "

Od zene najpre zavisi hoce li muskarac uopste i imati priliku da bude ma kakav....Tolika je zenina moc.;)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Adelaida рече

Od zene najpre zavisi hoce li muskarac uopste i imati priliku da bude ma kakav....Tolika je zenina moc.;)

Prosto i jednostavno, sazeto u jednoj recenici. :)))

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...