Jump to content

Како помоћи нашем народу на Косову и Метохији?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Теми вероватно није место овде, али се надам да ће паметнији смислити идеје, које ће нам помоћи да се организујемо, па да у некој теми говоримо о конкретним акцијама. 

У целом овом безумљу и препуцавању, тражењу криваца итд. скреће се пажња са најбитнијег, а то је како помоћи нашем народу који упркос свему и даље живи и ради на Косову и Метохији. Лако је бити Србин са ове друге стране административне линије, бусати се у јуначке груди итд. 

Чињеница је да им залихе хране полако понестају, политичари и наши и њихови ће да се препуцавају, а народ ће да трпи. Ово лудило ко зна колико дуго може да траје.

Имам једну луду идеју, али не бих сад о њој, а и питање је да ли би могла да се реализује и колико би времена требало за њу. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milica Bajic рече

Прво да нам кажеш где је @gothic88nika шта си учинио са њом? 

И сам се питам где је. Видео сам да није активна неко време. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Него да се вратим на тему, док се не уозбиљимо комплетно, јер то тема и тражи. 

У оном царинском рату Русије и ЕУ препакивало се и радило свашта. Треба тако доакати и онима доле, који ионако не мисле својом главом. 

• Свиђа ми се 1

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

S' obzirom da pametnih ideja nema ostaju nam te lude na razmatranje, a jedno je sigurno da moramo pomoci narodu dolje, pa koliko toliko...mozda neko intenzivnije prikupljanje donacija na nivou parohija pa slanje istih manastirima na KiM, a oni opet da taj novac prosljeđuju ljudima kojima je potreban...ili kako vec...ne znam...

Подели на овим сајтовима

Па, сем што су луде, и глупе су, али можда неко паметан реши да каже коју. 

Паре могу да се скупљају, али овде остаје проблем намирница. Народ и да има паре, питање је шта да купи.  

Један начин је помагати фирмама које продају робу на Космету да покривају трошкове тако да им цена буде дупло нижа, па би са царином цена била отприлике слична садашњој. И то можда боље са лако кварљивим намирницама, типа млеко, млечни производи итд. 

За ону робу која је дуготрајнија, могли би да се врши препакивање у некој пријатељској земљи. То значи отварање неких погона по иностранству, што ко зна колико кошта. 

Мада, мене занима шта мисле Шиптари кад им нестане наших намирница. Да видимо где ће да јуре, кад буду морали скупље да плате. Можда проговоре и њихови стомаци. 

Ми да се молимо да ово безумље траје што мање. До тада, можда она прва идеја није лоша, и сви да помогнемо колико можемо. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

А нека интернет пропаганда намењена Шиптарима где рекламирамо наше производе? Зазубице да им правимо. :D

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta bih rekla...u sustini ne razumem tu sacicu srba koji zive na Kosovu...to kazem jer ja ne bih zivela ni dva dana negde gde je oko mene neprijateljski raspolozen narod prema meni i mojoj deci pa neka je " moja zemlja " po hiljadu puta. Otisla bih ne osvrcuci se. Nista u sustini nije moje...ni zemlja ni kuca ni okucnica, nista mi to nece vredeti ako ne smem cerku tinejdzerku da pustim napolje iz kuce, ako ne smem sina tinejdzera da pustim u kafic, ako moram da zivim u konstantnom strahu od prvog komsije, ako autobus (u kome su moji rodjaci koji mi iz straha od albanaca jednom godisnje dolaze u posetu) gadjaju kamenjem ili ne pustaju preko " granice" 

Ja stvarno ne bih zivela u takvim uslovima, i zaista ne znam kako bih onima koji ostaju u takvom okruzenju, pomogla. Jedino mogu nekome da ponudim smestaj, ako se osvesti i ode odatle, drugo sve, sa moje tacke gledista, je cist produzetak agonije.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Moje neko misljenje je da prvo kontaktiramo nekog od ljudi dole ili neku organizacinu, i da ih pitamo kako bi smo mogli da im pomognemo. Ako su namirnice u pitanju, na koji nacin bi mogli da ih transportujemo, ako je novac, postoji li neki racun na koji moze da se uplati novac. I manastiri imaju svoje racune. Itd, itd. Ne bih radio nista na svoju ruku dok se ne konsultujem sa nekim dole iz unutrasnjosti Kosova.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Liga Džentlmena рече

i da ih pitamo kako bi smo mogli da im pomognemo. Ako su namirnice u pitanju, na koji nacin bi mogli da ih transportujemo, ako je novac, postoji li neki racun na koji moze da se uplati novac.

Mozemo im ustupiti seoske kuce i imanja koja su napustena sa nase strane, sirom Srbije i na taj nacin im sacuvati zivote, zdravlje i dostojanstvo. 0703_read

To bih ja uradila. 

A ne da ih po svaku cenu, iz cisto politickih razloga, lazemo da ce sve biti u redu, jer je jasno kao dan da nece. 

Sto se tice manastira, njima bih jedino slala pomoc u hrani i novcu, jer oni svakako nece otici sa Kosova po svojoj volji, i to postujem. :naklon:

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Adelaida рече

Mozemo im ustupiti seoske kuce i imanja koja su napustena sa nase strane, sirom Srbije i na taj nacin im sacuvati zivote, zdravlje i dostojanstvo. 0703_read

To bih ja uradila. 

A ne da ih po svaku cenu, iz cisto politickih razloga, lazemo da ce sve biti u redu, jer je jasno kao dan da nece. 

Sto se tice manastira, njima bih jedino slala pomoc u hrani i novcu, jer oni svakako nece otici sa Kosova po svojoj volji, i to postujem. :naklon:

Da napunimo sela pa de znam koliko je to dobro. Treba kontaktirati te manastire prvo pa slati pomoc.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Liga Džentlmena рече

Da napunimo sela pa de znam koliko je to dobro.

Sigurno je bolje nego da zjape prazna.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Adelaida рече

Sigurno je bolje nego da zjape prazna.

Pa jeste bolje, al dal bi oni pristali. Nasi ljudi vole da emigriraju ka gradu. Hm. ?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Liga Džentlmena рече

Pa jeste bolje, al dal bi oni pristali. Nasi ljudi vole da emigriraju ka gradu. Hm. ?

Onda neka ih tamo gde su pod uslovima pod kakvima jesu, ako im je bolje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...