Jump to content

Како помоћи нашем народу на Косову и Метохији?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пише да ће бити и жиро рачун сутра! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 26.11.2018. at 19:37, Adelaida рече

Ne znam sta bih rekla...u sustini ne razumem tu sacicu srba koji zive na Kosovu...to kazem jer ja ne bih zivela ni dva dana negde gde je oko mene neprijateljski raspolozen narod prema meni i mojoj deci pa neka je " moja zemlja " po hiljadu puta. Otisla bih ne osvrcuci se. Nista u sustini nije moje...ni zemlja ni kuca ni okucnica, nista mi to nece vredeti ako ne smem cerku tinejdzerku da pustim napolje iz kuce, ako ne smem sina tinejdzera da pustim u kafic, ako moram da zivim u konstantnom strahu od prvog komsije, ako autobus (u kome su moji rodjaci koji mi iz straha od albanaca jednom godisnje dolaze u posetu) gadjaju kamenjem ili ne pustaju preko " granice" 

Ja stvarno ne bih zivela u takvim uslovima, i zaista ne znam kako bih onima koji ostaju u takvom okruzenju, pomogla. Jedino mogu nekome da ponudim smestaj, ako se osvesti i ode odatle, drugo sve, sa moje tacke gledista, je cist produzetak agonije.

Ја их разумем. Није све тако црно, као што представљаш. И то неће потрајати.

Тамо нема страха, нема депересије, живи се са смислом, са еланом, са благодаћу и радошћу.

Највећи природни прираштај, мислим у Европи, је у српској заједници на КиМ. Била је вест да се годишње у Митровици роди више беба него у Нишу. А то је знак да људи живе без страха, без тескобе, без бриге за будућност.

Био сам доле много пута, и стварно бих волео да живим доле, са тим људима, у тој средини. Ал проблем је економске природе, и то је главни проблем, као и у остатку Србије. Економија, шта човек да ради доле, како да привређује?

Твој проблем, као и многих, је што сопствене страхове, тескобу, песимизам, пројектујеш на људе које не знаш, и који не деле твоје погледе на свет.

И да, кафићи су пуни омладине. "Ту се пева свако вече, као вода вино тече, родни крају ружо мајска, Ораховцу башто рајска".

Подели на овим сајтовима

@Ђорђе Р  Hvala Ti za pozitivne reci! Potpuno se slazem s Tobom! Iste utiske nosim u srcu! Dusa mi je bila ispunjena blagodacu Bozijom tokom posete ovog leta. Ako Bog da bice nas jos na hodocascu dogodine :-)

Подели на овим сајтовима

Svakako donacije i podrska gradjana preko granice..

Mada licno ja sam za to da se i stavi fokus na sustinu koja ce na dugorocno doneti boljitak. Tesko je kako god da okrenes svet ce da nas bije po usima..zato mora da se bije u centar.

Srbija treba da se Obozi pa onda da se slozi. A nekako je uvek prva cinjenica stavljana u zapecak.

Kad vec pomenuste ovu veoma lepu temu i najbitniju za nas Srbe mozda ne bi bilo lose za pocetak da se svi takodje koji su ovde zainteresovani za delanje u bilo kom smislu dogovorimo i za molitvenu pomoc nasoj braci. A ona se nazalost vise odnosi na nasu bracu koja su ravnodusna po pitanju Kosova i Crkve ili koja sto je najgore hoce "da pomognu" pregovaranjem sa EU i SAD..a sa zlom nema sta da se pregovara.

1. Palo mi je na pamet da se molimo molitvom naseg Svetog Vladike Nikolaja..Daj Boze da se Srpski narod, obozi, slozi i umnozi.

2. Moje misljenje je takodje da treba da dodje do ujedinjenja tj poslusanja Drzavnih vlasti nasoj Svetoj Crkvi. Jer ova sada vlast a narod je tako izabrao nas nacisto upropasti a to ne smemo da dozvolimo moramo da budemo krotki glas borbe za Boziju Pravdu. Mismo duzni Crkvenom zapovescu da se molimo za one koji su na vlasti. Pa eto i to. Molitveno pominjanje na Liturgiji ljudi koji nas vode. Ja licno posebnu podrsku dajem i pozivam i ostale da daju podrsku Srpskom pokretu Dveri i lideru Bosku Obradovicu zato sto oni nisu samo opozicija vec glas Crkve..glas krotosti i vapaja za podrskom naroda koji slabo primecuje zbog medijskog mraka. Znaci i opozicione lidere treba pominjati u molitvama kao i nase Crkvene Velikodostojnike na celu sa Partrijarhom i Mitropolitom.

I jos jedna stavka za kojom posebno ceznem to je da trazimo svaku vrstu pomoci od Rusije u posredovanju za podrsku Srpskom narodu u svakom smislu. Molitvenom, politickom, vojno bezbednosnom i materijalnom za ugrozene na Kosovu i Srbiji. Znaju Rusi ali sam ubedjen da je neophodno j traziti hitnu pomoc i to se pozvati na bratstvo u Gospodu. Zapovest Gospodnja kaze da ko se smatra njegovim Slugom duzan je da pomaze braci svojoj. A ja braco smatram da nam oni opravdano ne pomazu videci da koketiramo i dilujemo sa zapadom njih podcenjujuci tako. Oni moraju da vide i znaju da postoji narod koji trazi njihovu podrsku i koji ceka blagoslov Crkve za ofanzivu na nase duhovne zlostavljace.

Misljenja?

Подели на овим сајтовима

Treba da se organizujemo da odemo svi zajedno i moze se reci da ce pomoci i oni nama da ojacamo u Veri u Gospoda.
Zasta je poginuo nas Velikomucenik Car Lazar i ostali..gde su nasi Manastiri i nas narod..to je nasa teritorija. Nema pregovaranja, ultimatum.
Sta si uradio ako gledas kako ti siluju bliznje. Sta si uradio ako tebe siluju. Predaces se, sakrices se, povucices se. Dzabe zlo ne miruje i ponovo ce te silovati ali ne vise kao protivnika nego kao svoje vlasnistvo jer ces ga priznati.

Prica se za buduca vremena u vreme antihrista da ce mnogi izgubiti dusu tako sto ce ih zene nagovoriti da prime zig antihrista zbog straha od nemastine i stradanja koje ce tada vladati. U ratu ili si na strani borbe za dobro ili na zlo..nema izmedju. Kod nas je bio obicaj cak ako si kukavica bar radi nesto bilo sta ali je bilo i strelja ja dezertera. A zlo kada te scepa pocinje pako jos ovde na zemlji.

Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Freedom рече

Treba da se organizujemo da odemo svi zajedno i moze se reci da ce pomoci i oni nama da ojacamo u Veri u Gospoda.

Amin!

пре 14 часа, Freedom рече

Sta si uradio ako gledas kako ti siluju bliznje.

Neka bi dao Bog da se trgnemo iz pasivnosti I okrenemo Bogu I bliznjima, da ih ne prepustimo stihiji neprijateljskih I bahatih Siptara kojima je glavni cilj da nas istrebe iz svete zemlje Nemanjica. Nedajmo nasu bracu I sestre na KiM!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Neka bi dao Bog da se trgnemo iz pasivnosti I okrenemo Bogu I bliznjima, da ih ne prepustimo stihiji neprijateljskih I bahatih Siptara kojima je glavni cilj da nas istrebe iz svete zemlje Nemanjica. Nedajmo nasu bracu I sestre na KiM!
Da brate..
Dao sam neke predloge u prethodnoj objavi za pomoc nasem narodu.
Ja sam uvek raspolozen za terensko delanje nije problem zima..Kosovo, Decani paketici..Ostrog. Jedan sastanak u Bgu..pa pravac Kosovo :) vozom naravno :)

Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, grigorije22 рече

Jedino da upadnu specijalne snage i da opkole snage KFOR-a i da ih drze u blokadi kao sto je Hrvatska TO drzala pod opsadom JNA.

I?Tj., ako bi tvoj strip "uspeo"? Šta dalje?

Подели на овим сајтовима

Dakle potpisali smo kapitulaciju,

povukli vojsku i policiju,

prepustili narod i teritoriju terorističkom režimu,

potpisali smo Briselski sporazum kojim smo priznali teroristički režim,

i sada bismo.. šta?

Mi bismo da:

P R E G O V A R A M O

confused1

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, grigorije22 рече

Jedino da upadnu specijalne snage i da opkole snage KFOR-a i da ih drze u blokadi kao sto je Hrvatska TO drzala pod opsadom JNA.

Што наравно неће резултирати новим бомбардовањем од стране НАТО...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече

Што наравно неће резултирати новим бомбардовањем од стране НАТО...

A sta je to uopste NATO i gde on intervenise u svetu? NATO je izmedju ostalog Rumunija,Grcka,Ceska,Slovacka,Spanija i da ne nabrajam dalje. Jel ti stvarno mislis da ce te i mnoge druge zemlje da intervenisu kao 99? Od citavog NATO da bombarduju mogu samo SAD, Britanija i mozda Francuska. Naravno i to moze sa adekvatnom PVO da bude eliminisao, tako sto ili pljunes lovu i platis ili napavis dil sa Rusima da imaju A2AD u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...