Jump to content

Како помоћи нашем народу на Косову и Метохији?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Уме ли неко стручан да ми објасни ово слање на жиро рачун. Колико схватам, не може из Србије да се уплати на овај текући рачун. 
Како иде ово са девизним рачуном? Шта треба да се има?

Ма треба мало потражити. Има сигурно и код нас да се скупља помоћ у динарима рачун. Погледаћу по сајтовима СПЦ па ћу јавити ако нађем нешто.

С’ вером у Бога!
За крст часни и слободу златну!
  • Волим 1

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

On ‎11‎/‎28‎/‎2018 at 10:59, Милан Ракић рече

Dakle; ništa vojska, ništa snaga, ništa sveCke zavere... Krene 'gore' od Sombora i Sabadke, pa preko Petrovgrada i NS; priključe se Vrščani i Pančevci; SMitrovčani i Mačvani i Jadrani pospeše sa zapada; naravno Beograd prihvati, pa po frontu proširiš na Požarevac i Kladovo, ergo Negotin; pa šiiirom Srbije, mirno, peške, bez dijabola obraznih, molitvenio i saborno, barem nas miliJon-pa na Kosmet ravni... 

Kao sto postoje, razni maratoni u razlicite svrhe, tako bi mogla I mirna, molitvena setnja (litija) da se obrazuje po vecim gradovima sa ciljem da se stigne do K.Mitrovice ili gde god se odluci. Nasi se okupljaju svakodnevno na KiM povodom ovih zadnjih nemilih dogadjaja, sigurno da bismo mogli I mi da pokazemo solidarnost I zajedno podrzimo njihovo nemo odstojavanje (cak I sa flasterima preko usta). Koji je najbolji nacin da se ovo sprovede? Nase je da se pokrenemo/potrudimo , a Gospod daje mahove pregaocima. 

Подели на овим сајтовима

Ne vredi braco mi moramo nase neke snage da ulozimo zajednicke. Ne mozemo se mnogo za pocetak osloniti na narod..vec mi ovde jedni na druge.
Mozda smo mogli sa nekim nasim predlozima da izadjemo pred neke Crkvene velikodostojnike i njih licno da pitamo za predlog i blagoslov. Ne bi bilo lose otici na Kosovo i upoznati se malo uzivo sa situacijom ili na Ostrog pa razgovarati sa Mitropolitom ili mi da organizujemo jedan sastanak i zajedno se pomolimo u Crkvi i tako? Sta mislite?

Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Znaci da probamo mozda sa Litijom kao sto pomenu brat sa nekim lepim porukama nasem narodu i molitvenom delanju. I polako onda..napraviti prvi korak sa blagoslovom i revnosnim rasudjivanjem

Подели на овим сајтовима

Ево на пример

http://narodnekuhinjekim.com/

С’ вером у Бога!

• Волим 1

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

Страшно је то што у ово доба мафије ниједан телефон нити жиро рачун не гарантује да ће помоћ стићи до оних којима је потребна.

Код нас излази да је једини начин да се "дигне кука и мотика", багери и остало, да се покаже да нас још нису убили у појам, да још има живота у нама. А то ће се тешко десити без неког крупног инцидента, учмали смо у проблемима како да изађемо на крај са свакодневницом па нам ништа око нас није толико страшно, довољно нам је ово наше.

Не кажем да не треба покушати, ово је наше време, друго добити нећемо, само мора много да се ради на томе...

пре 13 часа, Freedom рече

Znaci da probamo mozda sa Litijom kao sto pomenu brat sa nekim lepim porukama nasem narodu i molitvenom delanju. I polako onda..napraviti prvi korak sa blagoslovom i revnosnim rasudjivanjem

Ово је једина реална могућност и порука која ће сигурно доћи до срца оних којима је подршка потребна. С' тим што бих ја, да се питам, додала и Србе у Црној Гори за помињање. Тако ће макар знати да молитвено нису сами.

Подели на овим сајтовима

Svakako ta prica.
Mada nikako nasilje. I ja se cesto gnevim i svadjam i kritikujem al to je velika greska. To zlo i hoce od nas. Gospodnji je gnev.
Moj je predlog da se okupi verni narod sa sajta ko hoce..i da zajedno odemo u Crkvu i pomolimo se i da vidimo sta jos mozemo da ucinimo lepo i zivonosno jedni za druge.
A povodom linka koji je poslao brat Nikola smatram da treba svako u svom gradu da istampa par postera njihovog sadrzaja i da ih navise u Crkvenim zajednicama i drugim nekim polepimo. To moze da profumkcionise vec ovde sa sajta kroz neki dogovor.
Ima li zainteresovanih?

Подели на овим сајтовима

Umesto da odma zatraze sednicu SB zbog carina i upada FIT u Mitrovicu, vlast se obratila Cefti koja treba da odlucuje u roku od 90 dana. :krstix: Juce na protestu onaj celavi sa naocarima reko ako siptari budu upali na sver ni cemo mirno da stojimo i to da posmatramo..:krstix: Ko koga ovde............ nije mi jasno?

Подели на овим сајтовима

Brate procitaj malo sta i drugi pisu. Informacija ce biti svagda..gde su prvi koraci pomoci o kojoj si pokrenuo temu?. Oni se ne zasnivaju na pukim predlozima nego na njihovoj realizaciji.

Подели на овим сајтовима

Ево на пример

http://narodnekuhinjekim.com/

С’ вером у Бога!
Brate vidi, ovaj sajt od bukvalno juce, danas vise ne postoji? Pise da je suspendovan. Prekljuce sam ulazio na njega i video tvoju poruku a sad ga nema vise.

Подели на овим сајтовима

Brate vidi, ovaj sajt od bukvalno juce, danas vise ne postoji? Pise da je suspendovan. Prekljuce sam ulazio na njega i video tvoju poruku a sad ga nema vise.

Могуће да је домен истекао, дешавају се такве ствари. Битније је дати гладнима, него домен плаћати реално

С’ вером у Бога!
  • Волим 1

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Freedom рече

пре 33 минута, Никола Крушић рече

Могуће да је домен истекао, дешавају се такве ствари. Битније је дати гладнима, него домен плаћати реално

С’ вером у Бога!

Сајт ради потпуно нормално, сад сам баш ушао на њега.

Подели на овим сајтовима

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији најлакше се може донирати слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор. Слањем једне смс поруке донира се 100 динара. Поред хуманитарних смс порука, може се помоћи и директним уплатама преко жиро рачуна број: 205-243659-06, на име „Епархија рашко-призренска“, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: „Помоћ за Народне кухиње“. Посебан апел за помоћ упућујемо произвођачима и дистрибутерима хране.

Тренутно најпотребније

Тренутно најпотребније ствари за рад народних кухиња и народа на Косову и Метохији: брашно, јестиво уље, шећер, со, конзерве, огрев, топла обућа и одећа.

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Iz Pristine najavljuju pakt sa Podgoricom, Zagrebom i Skopljem protiv Srbije? Sta bi to konkretno moglo da znaci i da li Crna Gora, Makedonija i Hrvatska takodje mogu da podignu takse na srpsku robu?

Брате, видиш име теме. О теоријама завере можеш на некој другој теми. Хвала! Живели! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...