Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

Ова тема је отворена са намером да се обавештавају форумаши, који желе да нађу свог животног сапутника, на молебанима које организује наша црква. 

Обавештаваћу вас о датумима молебана и окупљања када се служи акатист Блаженој Ксенији. И обавештавати вас о посећености.

Лепо се обуците. Не очекујте чудо, да ћете се тај дан одмах скрасити већ причајте, размените контакте и оставите себи и тој особи неко време да се упознате. Свештеници ће разговарати са заизересованима у црквеној сали. После службе нам се обавезно придружите. Ако не нађете тај дан животног сапутника не одустајте већ наставите са доласцима.

Ако се и у неком другом граду служи молебан, овде нас можете обавестити о томе.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Добро дошли! После свете Литургије, у нашој црквеној сали, момци и девојке који желе да ступе у брак ће разговарати са свештеницима. Девојке могу да понесу неко слано-слатко послужење и момци пиће, па да се мало дружимо после молитве. (Инфо на вибер/тел +381646164918)

Црква Свете троице у Мудраковцу.

https://m.facebook.com/profile.php?id=1608139166

44924191_10215160966370014_8251025607505215488_n.jpg

4 новембра се слави и:

КАЗАНСКА ИКОНА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ. Овом иконом Руси благосиљају брак.

Нек је благословено.

20181027_080847.jpg

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

браво ...нека Господ благослови ваш труд...коначно нека конкретна акција цркве,добро би било да свака парохија широм васељене  крене вашим примером...ово је идеално,молитва,упознавање,дружење,па и не мора се свако пријатељство пренети на виши ниво (брак)...људи се плаше неуспеха,немају веру у Бога,а још мање у себе,зато је неопходна помоћ са стране (свештеника и свих осталих који су већ у браку)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, шпиља рече

браво ...нека Господ благослови ваш труд...коначно нека конкретна акција цркве,добро би било да свака парохија широм васељене  крене вашим примером...ово је идеално,молитва,упознавање,дружење,па и не мора се свако пријатељство пренети на виши ниво (брак)...људи се плаше неуспеха,немају веру у Бога,а још мање у себе,зато је неопходна помоћ са стране (свештеника и свих осталих који су већ у браку)

Хвала. Највише треба захвалити о  Ивану на његовом залагању и труду.

Процедура је таква да свештеници одвоје у пријемну просторију оне који желе брак и , како би "пробили лед" када је упознавање у питању, анимирају присутне да започну разговор.

Најбитније је од свега да они који долазе не схвате буквално да ће одмах се и тог дана узети већ да требају бити упорни када је долазак у питању. 

Наравно, мушкарци форсирајте џентлменски приступ према присутним женама, жене трудите се  да поступате према присутнима као даме према присутним мушкарцима.

Подели на овим сајтовима

Акатост Светој Блаженој Ксенији ће се служити у суботу од 17 сати у цркви Свете Троице у Мудраковцу.

После акатиста, можете нам се придружити у црквеној сали и разговарати са свештеницима о браку и породици, као и многим другим духовним темама.

45320338_10215191397250767_76708635597602816_o.jpg

Подели на овим сајтовима

Акатист с. Ксенији.

44377754_10215100439496880_2230303502368768_o.jpg

Подели на овим сајтовима

Помоз Бог! Из Русије, СВЕТЕ МОШТИ РОСТОВСКО-ЈАРОСЛАВСКИХ СВЕТИХ у цркви Лазарици: од сутра (у 17ч је свечани дочек) до среде, 7.новембра. Више информација на сајту: eparhijakrusevacka.com

Подели на овим сајтовима

Уз благослов С.Ксеније прође и овај молебан. Одзив је био одличан а такође је и уродио плодом. 

Склопила су се нова познанства. ?

А за даље, како Бог да. ?

40558044_10214741946814787_2650246541075283968_o.jpg

38612591_10214545082813310_4427334511570714624_o.jpg

received_114972982761188.jpeg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Прошле суботе је био одржан молебан за брак и породицу у манастиру Рукумија.

А у  суботу је одржан акатист с.блажрној Ксенији у нашој цркви у Мудраковцу.

20181114_135752.jpg

20181114_135809.jpg

Подели на овим сајтовима

Radost je sve ono sto me cini srecnim. Neki to nazivaju strascu a ja radoscu. Radujte se i uzivajte. Radujte se i cinite da se drugi raduju. Neka srce bude radosno, a oprostaj neka zaraduje tvoje srce. Raduj se dok je sveta i veka. Raduj se duso moja. Neka te radost obasja i neka oprost i smirenje zavladaju njome. Raduj se duso moja. Raduj se svemu sto te uzivotu zadesi. Moj usud je moja borba, moja snaga, moj krst. Raduj se i prastaj, uvrede, nedela, obmane, prastaj svima i prastaj sve. Ali prvo oprosti sebi. Kada oprostis sebi, obasjace te radost. Raduj se jer se sve desava na tvoje spasenje i smirenje. Raduj se duso moja na mnoga ja ljeta. Amin.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...