Maja Pavlovic Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 Мимо Божије воље, постоји и наша. Трудницама одмах тутну витамине, прогестероне, свашта нешто. Мени су дали биле неке витамине, укуцам на нету о њима и фрапирам се. Трудницама са обољењем јетре једино је заједничко било то што су пиле те исте витамине. Ниједну попила нисам. Ударим по воћу и поврћу. Била сам јако мршава, осетила лажне контракције, које су иначе нормалне, они ми дају прогестерон. Ни то нисам пила. Одморим кад осетим да треба. А била сам активна у целој трудноћи. Поента приче је да док је још дете у стомаку добија свакакву хемију. Богу хвала, и без тих хемија ја родила живог и здравог сина. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 Нисам ни прочитала први пост, можда сам и промашила тему али осетих да треба да кажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 27 минута, VaSa110 рече Zašto bi se ljutio. Nisam ni mislio da bude razgovor, postavio sam pitanja ne bi li dobio odgovor. Nekako stičem utisak da izbegavaš odgovor i u tu svrhu koristiš "telesni razum" i "drugačiju stvarnost" šta god da je to.. O tome ti i pricam - svaki pokusaj da nesto odgovorim delovace kao izbegavanje ili prikrivanje ili sta vec. Kako to pritesnjenost, nevolja, bolest, gubitak i ostalo slicno moze da izuzetno dobro utice na coveka (tj. na to nase nevidljivo unutrasnje bice), i kakve to veze ima sa decom i uopste nevinima, ne mogu da ti objasnim dok ti ne bi imao makar neko najtanje poznavanje hriscanske asketike (pazi: ne znanje, nego pozna/va/nje; to dvoje nije isto u Crkvi - pozna/va/nje je znanje koje nije prosto plod ucenja iz knjige, nego pre svega ucesca u Zivotu koji se daje kroz Crkvu...), a ti to nemas niti mozes da imas jer ne ucestvujes u tom svetotajinskom zivljenju, koje je osnova Hriscanstva, i koje ne postoji apsolutno nigde van njega (zato i kazemo - "Crkva je Zivot, ostalo su religije; Crkva NIJE religija). Zato sam i rek`o "nemoj da se ljutis", jer ne izbegavam da odgovorim, nego jednostavno nema sanse da me razumes. Milica Bajic and VaSa110 је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече Necu. Uzmi pa citaj, toga ima na tone. daj ti ipak citat, pošto se ja ne sećam ičeg sličnog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 3 минута, Иван ♪♫ рече daj ti ipak citat, pošto se ja ne sećam ičeg sličnog Ne pada mi na pamet, koga zanima neka zavrne rukave. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 A na prosloj strani sam postavio onaj poznati i uopsteni od apostola Pavla, to moze da bude polazna tacka za istrazivanje svima koji zele da citaju. I to postavljeno si, za divno cudo, nekako uspeo da zaobidjes... ... пре 1 сат, obi-wan рече I uopste, ali uopste ni malo ne volim da se bakcem i bacam citatima, ali ajd`, evo jednog, da podsetim malo zaboravne... ... "...и заборавили сте опомену, која вам као синовима говори: "Сине мој, не презири карања Господњег, нити клони кад те он кара (= кажњава); јер кога Господ љуби, онога и кара (= кажњава), и бије свакога сина којега прима". (Jevr. 12, 5-6) "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Октобар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 11 часа, Иван ♪♫ рече Zanimljivo znači poneće teret onaj koji ima najviše srca da se pokaje, jer neće ponavljati greh predaka, odnosno ako bude grešio kazna će biti surova i primer drugima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Октобар 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 Al je ovaj čovek to duboko izanalizirao svaka čast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече I postavio sam razborito i pismeno pitanje, a ti mi ne odgovori. Na zalost, nisam iznenadjen... nisam bila za kompom a i nema potrebe za daljim komentarisanjem...svako je izneo sta misli...zato je i otvorena tema... samo, stvarno nisam razumela cime" na zalost nisi iznenadjen"... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 7 минута, JESSY рече nisam bila za kompom a i nema potrebe za daljim komentarisanjem...svako je izneo sta misli...zato je i otvorena tema... samo, stvarno nisam razumela cime" na zalost nisi iznenadjen"... Pa pitao sam - sta tacno nije pravoslavno i po ljubavi u bilo cemu sto bi bilo vaspitno kaznjavanje od strane Roditelja? Na to mi niko do sad nije odgovorio ni rec, i zato kazem da nisam iznenadjen, jer takva pitanja se obicno zaobilaze. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 vec imamo na ledjima svi praotacki greh adama i eve, ja, vi i dijeca koja ce se sutra roditi, zato sto za bolje nismo na ovom svijetu, valjda sami znate koliko ne valjate, zato ja najvise volim ove koji su uvredljivi... Tumaralo. and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 @obi-wan aha...ok...nisam teolog tako da nisam strucna da bih odgovarala... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 9 часа, obi-wan рече daje "zadatak" tom detetu, znajuci da je ono kadro da ga iznese do kraja, a na obostranu korist i spasenje - i nepokajanog roditelja, i deteta koje sebi trudom i trpljenjem plete venac ispovednicki. пре 8 часа, obi-wan рече Bog je Roditelj, i ume da bude i strog i zahtevan ponekad. Ali to ne znaci da nas manje voli, nego bas naprotiv tome. Amin! kordun and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 @obi-wan Родитељ из љубави даје, а ми у скучености ума тај дар видимо као казну.. Само што мене више не занима зашто, него као и остали нижем дан по дан. Занимљиво је да ниједан болесник не види себе онако како га други виде и доживљавају. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече Njegova volja je uvek da covek razume Pismo, samo treba covek da pozeli da iskoraci izvan svoje zatvorenosti. Da, ali covek sozrecava do svoje koncine. Prosto, do nekih odgovora dolazimo vremenom. Ja nisam teolog. Sta vise, mnoge teoloske termine ne poznajem. Cesto su mi tekstovi, pisani tim, akademsko-teoloskim jezikom, prilicno nerazumljivi, hladni i daleki, ali znam da Gospoda volim svim svojim bicem, da mu bezrezervno verujem, pa cak i ako neke stvari ne razumem. Spoznaja je proces. Nije to tek tako - pozelis da iskoraci izvan svoje zatvorenosti, i hop!- eto odgovora. Cak su se i apostoli razilazili u nekim stavovima, kao sto i danas imas razlicita gledista podjednako kompetentnih teologa; svestenika; staraca; duhovnika; oko iste stvari. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука