Paradoksologija Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Не заборави да је фетус, нерођено људско биће, коме је удахнута душа. И да може да се пита....шта мислиш која би његова одлука била? Размисли пре него што напишеш. Hajde da zamislimo i taj scenario. Misliš da bi abortirani fetus koji bi svakako bio abortiran odbio da mu deo ćelija bude iskorišćen da spase mnoge živote? Razmisli pre nego što napišeš. Avocado and Branka62 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Paradoksologija рече Želiš da tražiš pismenu saglasnost Boga za upotrebu svih ćelija, tkiva i organa ljudskih bića svih uzrasta za spasavanje ljudskih života, jer On se valjda pita za sve? Не треба ми писмена сагласност Бога, та сагласност је по зачећу урезана у савест нашу., која је нажалост врло често прекривена дебелим слојем прашине. И не можеш мешати фетусе и давање рецимо крви некоме. Безвезе је поређење. Причамо о фетусима, или сам нешто пропустила. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Ma, ne Snezo, nego, saglasnost fetusa,....u kontekstu,. da niko nema pravo da ubije fetus ( koje ne moze da se brani )....to je ubistvo,.... zbog toga i Rapsodi kaze, da je Bog dao dusu detetu jos dok je u utrobi majke ( kao fetus ).... па за то се обратите родитељима, а не онима који праве вакцине... шта није јасно!?! пре 3 минута, Рапсоди рече Не заборави да је фетус, нерођено људско биће, коме је удахнута душа. И да може да се пита....шта мислиш која би његова одлука била? Размисли пре него што напишеш. код родитеља који желе да га се ослободе сигурно не би отишао, али то није питање, нити је икада ико питан да ли жели да се роди, не можеш са ставом шта би било кад би било да разговараш на ову тему. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Управо сада, Paradoksologija рече Hajde da zamislimo i taj scenario. Misliš da bi abortirani fetus koji bi svakako bio abortiran odbio da mu deo ćelija bude iskorišćen da spase mnoge živote? Razmisli pre nego što napišeš. Ali, i, onda, ubistvo fetusa, ostaje ubistvo. I, onda je ceo slucaj na moralnoj i savesnoj osnovi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Управо сада, Снежана рече пре 7 минута, Bokisd рече Ma, ne Snezo, nego, saglasnost fetusa,....u kontekstu,. da niko nema pravo da ubije fetus ( koje ne moze da se brani )....to je ubistvo,.... zbog toga i Rapsodi kaze, da je Bog dao dusu detetu jos dok je u utrobi majke ( kao fetus ).... па за то се обратите родитељима, а не онима који праве вакцине... шта није јасно!?! Opet je cela prica na moralnoj osnovi, svih koji ucestvuju u toj pricu oko abortusa i fetusa. Licne stvari, su druga prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Odahviing рече Kontamda svaki bi čovek, ako sebe smatra za koliko toliko moralnog, izabrao da njegovo telo nakon smrti spasi makar jedan život, a kamo li milione. Ма слажем се у потпуности, али ја не верујем држави, односно институцијама које би дебело могле да злоупотребе моју одлуку добровољног пристанка. Закон ту ваљда дозвољаава слободу изјашњавања (желим , не желим) или је и по том питању тоталитаран ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 27 минута, Рапсоди рече ММР ( она је најспорнија, зар не ) вакцина се даје у 2 год.живота, после првог рођендана, значи не по рођењу. И одмах после мали милион случајева радикалних промена. Daje se izmedju 12 i 18 meseci... sto je inace period u kojem se primete prvi simptomi autizma kod sve dece... i one koja prime i one koja ne prime vakcinu... osim u izuzetno retkim slucajeva pre 12 meseca ne mozes ni da znas da li je dete autisticno. Цитат ДА ли имаш случајно податак ( статистику) пошто видим бараташ тиме....Колико је оболелих од аутизма било рецимо седамдесетих година , а колико сада....рецимо у земљи Србији ? Шта се дешава, шта је у питању , ако статистика каже да аутизма скоро и да није било или у доста мањем проценту рецимо седамдесетих у односу на данас Bilo je manje... sa jedne strane zato sto se losije i drugacije dijagnostifikovao pa je neko za koga danas daju dijagnozu autizam ranije bio samo "cudak"... sa druge strane, izgleda da se i pored navedenog povecao broj... jos uvek ne znamo tacno zasto ali vakcine gotovo sigurno nisu. Цитат Онда не можемо окретати главу и рећи да проблем не постоји. Можемо да закључимо само да су у питању вакцине лошег и непровереног квалитета....зарад чега и кога, не морам посебно објашњавати. Ne mozemo da zakljucimo da su vakcine jer je to temeljno provereno a uopste nije tesko proveriti. Милан Ракић, Veliki Marko, Branka62 and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Управо сада, Рапсоди рече Ма слажем се у потпуности, али ја не верујем држави, односно институцијама које би дебело могле да злоупотребе моју одлуку добровољног пристанка. Закон ту ваљда дозвољаава слободу изјашњавања (желим , не желим) или је и по том питању тоталитаран ? Pa da ti imaš dozvolu da daješ tvoje organe ili ne. A za maloletne osobe tu dozvolu daje roditelj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 Управо сада, Bokisd рече Opet je cela prica na moralnoj osnovi, svih koji ucestvuju u toj pricu oko abortusa i fetusa. Licne stvari, su druga prica. не разумем, абортус је једна лична одлука, није одлука државе. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 6 минута, Avocado рече gotovo sigurno nisu. То готово мења ствар. Значи да ниси 100 посто сигуран да нису, а пишеш и браниш став као да 100 посто нису, без то готово. Гледано адвокатски( правнички ), добила сам спор....боље припреми тужбу, одбрана те је закуцала..... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 2 минута, Рапсоди рече Не треба ми писмена сагласност Бога, та сагласност је по зачећу урезана у савест нашу., која је нажалост врло често прекривена дебелим слојем прашине. И не можеш мешати фетусе и давање рецимо крви некоме. Безвезе је поређење. Причамо о фетусима, или сам нешто пропустила. Ja sam zaista koristila paralele u potpunosti saglasne sa idejom da je abortus najkrvoločnije moguće ubistvo, da me se ne bi moglo optužiti za ovo - znači, žrtva ubistva koja postaje donor organa i spase živote nekoliko ljudi naspram abortiranog embriona/fetusa (nisam proverila o kom se stadijumu radi u konkretnom slučaju, ali deluje logičnije da je u pitanju embrion) čije se matične ćelije koriste da spasu ogroman broj ljudskih života. I u jednom i u drugom slučaju ne možemo valjda očekivati pismenu saglasnost Boga da ćelije/tkiva/organe koristimo, što ne znači da je dotična upotreba u cilju spasavanja života pogrešna, ili sam nešto propustila? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 1 минут, Снежана рече не разумем, абортус је једна лична одлука, није одлука државе. ( prica je izmedju Avocada, Rapsodi i mene, pa, tu je negde i odgovor ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 2 минута, Odahviing рече Pa da ti imaš dozvolu da daješ tvoje organe ili ne. A za maloletne osobe tu dozvolu daje roditelj. Коме да се обратим да не желим донорску картицу ( јер не верујем држави, односно верујем у огромну могућност злоупотребе, из више разлога) питала сам, мало парадоксално звучи Авокада прави се Тоша . Ево опет питам, где могу да одем и да захтевам да не желим донорску картицу ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 2 минута, Рапсоди рече Коме да се обратим да не желим донорску картицу ( јер не верујем држави, односно верујем у огромну могућност злоупотребе, из више разлога) питала сам, мало парадоксално звучи Авокада прави се Тоша . Ево опет питам, где могу да одем и да захтевам да не желим донорску картицу ? Upravi za biomedicinu, tako pise. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 20, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2018 пре 5 минута, Рапсоди рече Ма слажем се у потпуности, али ја не верујем држави, односно институцијама које би дебело могле да злоупотребе моју одлуку добровољног пристанка. Закон ту ваљда дозвољаава слободу изјашњавања (желим , не желим) или је и по том питању тоталитаран ? Inače ni ja ne verujem državi ništa, za mene je idealna država ono što se zove "Night-watchman state". Međutim u nekim situacijama u nekim državam neophodno je da se deca zaštite od nesavisnih roditelja, kroz razne zabrane i primoravanja, a kod nas u slučaju vakcinisanja je svakako slučaj. Do skoro nisam verovao da je tako, ali zbog izbijanja edpidemije boginja. A kako smatram da je obaveza države da brani štiti svoje građane, smatram i da vakcinisanje mora da bude obavezno dok se stanje ne promeni. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука