Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, dziljana рече

Јерменска црква одбија да призна одлуку Цариграда о Украјини.

https://strana.ua/news/171866-armjanskaja-tserkov-ne-podderzhala-pomestnuju-tserkov-v-ukraine.html

"Духовный руководитель армянского народа Гарегин II заявил, что Армянская апостольская церковь является сторонницей каноничности."

7896634:bu::0426_feel:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 16.11.2018. at 8:38, Тихон рече

Ово да би г. Иван могао да провери и не каштигује ме.:0212_rolleyes:

Па не знам што бих те каштигао. Ово није неки посебно значајан податак да би могао битније да промени општу слику коју имамо о тим догађајима. Тако да ту нема неке потребе да будеш прецизан. Верујем ти на реч. Ал не мења ништа.

Иначе, ту навику да каштигам кад се битне ствари наводе а да нема могућности кредибилне провере, покупих од попа Ђуровића. Пре тога, мислио сам да је то неопходно само у научним  радовима.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, nikola888 рече

anglo-americko-helenisticki udar

Одузми хеленистички, додај фанариотски. Јеладска Црква има већ довољно проблема са Ципрасом...

пре 22 часа, nikola888 рече

na slovene

Словени су и Пољаци, Чеси, Словаци, Хрвати, Словенци, Бугари, Украјинци...

Заправо нема никакве везе са Словенима већ са Русијом. Сасвим је то нормалан и очекиван развој догађаја. За Свет са његовом хуманодемонистичком или демонохуманистичком агендом сасвим је неприхватљиво да највећа земља света и друга војна сила буде доминантно православна, тј. католичанска хришћанска. Да је уместо Русије то рецимо Кина, уживала би исти третман ко Русија сада. Да је случајно САД, ВБ, Немачка, све би исто било. Баш брига поднебесне архонте, поглаварства, силе и власти јеси ли Словен ил си Папуанац. Ако си католичански то јест православни хришћанин, ломиће те како знају не бирајући средства...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, o. Miroljub рече

"Духовный руководитель армянского народа Гарегин II заявил, что Армянская апостольская церковь является сторонницей каноничности."

7896634:bu::0426_feel:

Лепо од Јерменаца што нас подржавају, ал би Гарегину неко требо да јави шта се десило у маленој варошици Халкидон пре иљаду и по година.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, farisejski.bukvojed рече

To Ukrajinci prenose sa nekakvog njuz neta. Pokusavaju da se sprdaju sa vestima da prvo SPC, pa onda i Poljaci, ne nameravaju da priznaju njihovu autokefaliju.

Па мени је вест била необична...почео сам да очекујем да подршка ускоро стигне и од ајатолаха Хамнеија...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, farisejski.bukvojed рече

To Ukrajinci prenose sa nekakvog njuz neta. Pokusavaju da se sprdaju sa vestima da prvo SPC, pa onda i Poljaci, ne nameravaju da priznaju njihovu autokefaliju.

Са овог сајта који је на украјинском језику https://hromadske.ua/posts/golova-virmenskoyi-apostolskoyi-cerkvi-mi-ne-pidtrimuyemo-pomisnu-cerkvu-v-ukrayini?fbclid=IwAR3DsEXqTdVm2NNx9WU0CxL59-Cw-OUPuChKZGRn57aysS0sTiPEKIn0qEI, преноси сајт који је на руском језику...

Сад, и један и други могу да буду украјински, у смислу антируски. Сад ћу да покушам да видим какви су сајтови у питању...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Па мени је вест била необична...почео сам да очекујем да подршка ускоро стигне и од ајатолаха Хамнеија...

С обзиром да је Иран поднео први удар и да се заједно са Русијом бори у Сирији против оних који су ударили на нашу браћу на Украјини верујем да вођа Иранске исламске револуције Ајатолах Али Хамнеи не само подржава него се и моли за Русију.У војном и политичком смислу Иран је једини савезник Русије.Тако исто и око Јермена.Ово није никакакв канонски обрачун а ни догматски.Бжежински је једном рекао да су Јерменски,Грчки и јеврејски лоби најјачи у Америци.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

С обзиром да је Иран поднео први удар и да се заједно са Русијом бори у Сирији против оних који су ударили на нашу браћу на Украјини верујем да вођа Иранске исламске револуције Ајатолах Али Хамнеи не само подржава

Овде се сасвим слажем са тобом.

пре 2 минута, Августин рече

У војном и политичком смислу Иран јее једини савезник Русије.

И овде.

Али

пре 3 минута, Августин рече

него се и моли за Русију.

Ово је залудна работа...

Иначе би сви одма могли да се загрлимо и запевамо "кумбајјааа"

:choir:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Нико није рекао да заједно служе литургију

Нисам ни ја рекао да је то ико рекао. Муслимани немају ништа слично литургији.

пре 1 минут, Августин рече

али сваки човек може да се моли Богу.

И то је начелно тачно, али је само питање да ли се заиста моли Богу или објекту свог ума, да не кажем пројекцији. Но да не ширимо тему...разумели смо се.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Нисам ни ја рекао да је то ико рекао. Муслимани немају ништа слично литургији.

И то је начелно тачно, али је само питање да ли се заиста моли Богу или објекту свог ума, да не кажем пројекцији. Но да не ширимо тему...разумели смо се.

То за сваког може да се каже:али Бог је добар и прима искрену молитву.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

То за сваког може да се каже:али Бог је добар и прима искрену молитву.

Морам да признам да си ме овога пута разоружао...

Иначе, беху ти добри текстови у Дуги.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Благовесник рече

Koлико су били добри фанариотски попови показује то да нису сачували нити једног  јединог Горанца унутар Цркве. 

:0205_whistling:   

Две нацртaне овце би изгубили :/ 

Zato ovaj pravoslavni pop u Češkoj umjesto ovaca ima krokodile, oni se teško izgube.... :D 

https://tinyurl.com/y92vabgc

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...