Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, Ведран* рече

и под утицајем неке супстанце, то не знам.

Како је пао берлински зид, ни плзенско пиво није што је било. Ко зна шта у то пиво трпају. Наш Заирон воли да пије пиво...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Обједињујући сабор за стварање једне помесне украјинске цркве требало би да промени назив Украјинске православне цркве Московске патријаршије (УПЦ МП) у назив Руска православна црква у Украјини.

Овде се не зна ко је луђи. Да ли Денисенко ако је ово изјавио, или новинари који тако преносе.

Тај сабор не може да промени име УПЦ. То може држава насиљем и злоупотребом закона, а не Денисенков сабор. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Кратос рече

A zastupnici ekumenizma su...šta?Svepravoslavni....neće da bidne...

Дубљи је ава него што га ти тумачиш. Уосталом, у оним записима о екуменизму у неким деловима говори и позитивно о екуменизму.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Не негира већ пише да није бесмртна сама по себи већ по благодати.

Ne nego baš negira da je besmrtna i da ne može da postoji bez tela...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zayron рече

Turci su krivi za sve! Da nije Konstantinopolj pao 1453.g. ne bi se danas morali zabivati posljedicama svega toga!

А ко је уцењивао кога и чиме 150 година пре тога (и јаче) да пошаље војну помоћ? Џаба је после Енеја Силвије ронио сузе, кадје схватио шта се десило...похлепа и глупост су свакако знак духовне оболелости.

Подели на овим сајтовима

12:30, данас

Филарет верује да ће његова црква бити у могућности да заштити друге храмове од заплене од стране радикала

Радикално настројени грађани слушају мишљење цркве и неће запленити цркве у Украјини, каже поглавар УПЦ КП Филарет на конференцији за новинаре, пише "Укринформ".

"Мислим да је на њих утицала сама црква и наша украјинска полиција, јер су након Маидана радикалне снаге желеле да заузму Кијевско-Печерску лавру. Рекли смо им да то не треба да радимо, ми смо против тога и они су се повукли и нису је запосели, то јест послушали су нас. Мислим да ће бити послушни и убудуће", рекао је Филарет.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ја мислим да не може да постоји без тела мада сам код Зизјуласа читао то што сам написао да ставља акценат на бесмртности по благодати.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zayron рече

Kakav Vedran, taj tek u tom slučaju ne bi smio ni beknut, ni pisnut! Za ovakvo pisanje protiv EP bi se danas u Srbiji lijepo išlo u zatvor da je Vizantija ostala tamo gdje bila i sa Carigradom, za svako slovo po jedna godina! :D 

Јел? А да је Византија остала тамо где је била, да ли бисте ви могли да унијатите по Славонији и Далмацији?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

И ти негираш да се треба исповедати. 

Зато, пст! Покриј се.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

Дубљи је ава него што га ти тумачиш. Уосталом, у оним записима о екуменизму у неким деловима говори и позитивно о екуменизму.

Da se ne pravim ja pametan,Justin sve lepo reče...

Екуменизам је заједничко име за псевдохрићанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. А сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес. Зашто? Зато што су у току историје разне јереси негирале или унакажавале поједине особине Богочовека, Господа Христа, а ове европске јереси одстрањују васцелог Богочовека и на Његово место стављају европског човека. Ту нема битне разлике између папизма, протестантизма, екуменизма, и осталих секти, чије је име легеон. Православни догмат, уствари сведогмат о Цркви је одбачен и замењен латинскимјеретичким сведогматом о првенству и непогрешивости папе, човека. А изте свејереси изројиле су се, и непрестано се роје друге јереси: Filioque, избацивање „епиклезе“, увођење тварне благодати, азима, чистилиште, благајна сувишних дела, механизовано учење о спасењу, и тиме механизовано учење о животу, папоцентризам, „света“ инквизиција, индулгенција, убијање грешника због греха, језуистика, схоластика, казуистика, монархистика, социјални хуманизам… Протестантизам? Најрођеније и верно чедо папизма, својом рационалистичком схоластиком срља из јереси ујерес, стално се дави у разним отровима својих јеретичких заблуда. Притом, папистичко гордоумље и „непогрешиво“ безумље апсолутистички царује и пустоши душе његових верника. У начелу, сваки је протестант независни папа, непогрешиви папа у свима стварима вере. А то увек води из једне духовне смрти у другу. И никад краја томе умирању, јер је број духовних смрти човекових – безброј. При таквом стању ствари, папистичко-протестанстки екуменизам са својом псевдоцрквом и својим псевдохришћанством нема излаза из својих смрти и мука без свесрдног покајања пред Богочовеком Господом Христом и Његовом Православном Црквом. Покајање је лек за сваки грех, лек дат боголиком бићу људском од Јединог Човекољупца. Без покајања и ступања у Истиниту Цркву Христову неприродно је и бесмислено је говорити о неком уједињењу „цркава„, о дијалогу љубави, о intercommunio. Главније и од најглавнијег јесте: постати сутелесник Богочовечанског тела Цркве Христове, и тиме заједничар у души Цркве – Духу Светом, и наследник свих бесмртних блага Богочовечанских.

Tako da batali me da si ti kao mnogo dubok pa da razumeš a ja šatro kao ne razumem....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Зато, пст! Покриј се.

Ne ja sam rekao da se ja ne ispovedam...pobrko si neke lončiće...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Зато, пст! Покриј се.

Не конта Кратос ове ствари. Није читао Зизјуласову преписку са једним професором где објашњава своје ставове по овом питању. И тај професор је неке његове ставове схватио погрешно па му Зизјулас разјашњава.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Али пропагандистима то не смета, јер образа немају. 

Ко што рекох, мали Гебелс у нашем сокаку. Ватикански инфо-оперативци као интегрални део НАТО пакта у свеопштем нападу на Русију. Као и пре четрес година, када је Жан Пол (није Белмондо:ani_biggrin:) као мали партнер НАТО-а помогао да се распири ужас и смрт у бившој Југи...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жика рече

Ја мислим да не може да постоји без тела мада сам код Зизјуласа читао то што сам написао да ставља акценат на бесмртности по благодати.

Ђе то свих ми кенгурских шницли?

Зизиулас бежи од речи благодат као да му живот у опасности.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...