Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, MKD13 рече

Nisu samo oni, najnizi je Patrijarh Teofil Jerusalimski

Да, не знам да ли је и он члан Реда а не би ме зачудило да су га нахватали за сликање ;) Оће расколници тако мало уз трикове да се прошверцују. Летос их је искулирао и откачио то си заборавио.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, MKD13 рече

Nisu samo oni, najnizi je Patrijarh Teofil Jerusalimski:)

Да, према наводима српске Епархије западноамеричке, Руси се причестили заједно са "фанариотима" и то под омофором св. Мардарија српског, у склопу припрема за прославу 800 год аутокефалности СПЦ у епархији в. Максима  

https://westsrbdio.org/sabor-2019-day-two-st-sava-monastery-libertyville-illinois/

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vladan :::. рече

Да, не знам да ли је и он члан Реда а не би ме зачудило да су га нахватали за сликање ;) Оће расколници тако мало уз трикове да се прошверцују. Летос их је искулирао и откачио то си заборавио.

Sad sam malo bolje procitao, to je bio....  взяли участь у конференції з питань релігійної свободи, організованої Державним департаментом США.... neka konferencija o religijskim slobodama pa je mozda i p.Teofil bio tamo pozvan.

I, jos, stoji.... Під час прийняття владики Євстратій та Климент мали нагоду привітатися з Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ.... i to bio neki prijem i logicno da moze i neka slika da se napravi,.... ne moze sad Teofil da bezi i trci od ovih iz "UPC" i diplomata...... ovako star preko stolova i stolica....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Jl bi se ti slikao sa "ukro-nacistima"? Meni je sve jasno, i ja sam prorokovao ovde dosta toga kao otac Zoran, samo shto moja prorostva su "raskolnicka":) a njegova iznutra. Ustvari dan se po jutro poznaje...

I nije Amerika kriva shto ste joj vi sa dolaskom komunistima okrenuli ka SSSR. Do drugog rata vi ste i te kako bili filoamerikanci, cak su srbi slali vladiku Nikolaja da ih priljubi... i njih i engleza. Nemaju svi skleroza..

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Панарет рече

Да, према наводима српске Епархије западноамеричке, Руси се причестили заједно са "фанариотима" и то под омофором св. Мардарија српског, у склопу припрема за прославу 800 год аутокефалности СПЦ у епархији в. Максима  

https://westsrbdio.org/sabor-2019-day-two-st-sava-monastery-libertyville-illinois/

Ботујеш опет, један Рус је био и то из Заграничне а они имају нешто другачију црквену политику од РПЦ ради икономије, не пише нити сам нашао слику да су се фанариоти причестили него само да су присуствовали, један је у пензији а други је Калист Вер који је одржао говор.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, MKD13 рече

Jl bi se ti slikao sa "ukro-nacistima"? Meni je sve jasno, i ja sam prorokovao ovde dosta toga kao otac Zoran, samo shto moja prorostva su "raskolnicka":) a njegova iznutra. Ustvari dan se po jutro poznaje...

I nije Amerika kriva shto ste joj vi sa dolaskom komunistima okrenuli ka SSSR. Do drugog rata vi ste i te kako bili filoamerikanci, cak su srbi slali vladiku Nikolaja da ih priljubi... i njih i engleza. Nemaju svi skleroza..

Ma, to sto prorokujes sve nesto bez kanonske osnove i ne moze to vremenom da postane kanonsko i sve sto nema dobru osnovu ne moze da bude ni dobro.

Nikolaj iso' tamo da se bori za Srpsku stvar i narod i dzavu jer su to bile velike sile u 1.Ratu koje su mogle da nam pomognu u ratu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Ma, to sto prorokujes sve nesto bez kanonske osnove i ne moze to vremenom da postane kanonsko i sve sto nema dobru osnovu ne moze da bude ni dobro.

Nikolaj iso' tamo da se bori za Srpsku stvar i narod i dzavu jer su to bile velike sile u 1.Ratu koje su mogle da nam pomognu u ratu.

Al sve se to odrazilo i na crkvu i kanone. Stvorena je nova Drzava, i zbog toga Carigrad vam je izdao Tomos i na osnovu novostvorene Drzave ustupio vam  eparhije u Makedoniji, koje nikad srpska crkva nije imala.

Подели на овим сајтовима

А на званичној фб страници Епархије западноамеричке СПЦ, може се видети и цео снимак божанске Литургије на којој се збио овај чудесни догађај

The miracle of St Mardarije: from the same Holy Table hierarchs from Constantinople and Moscow received Communion together with Serbian bishops.
The role of the Serbian Church - St. Mardarije teaches us - is to unite and mediate!

https://sr-rs.facebook.com/americanwesterndiocese , објава од 14. јула 2019 лета Господњег 

С обзиром да нас чекају епархијски дани, којом приликом ће бити прослављено 8. векова српске аутокефалије, не сумњам да ће св. Мардарије поново привести евхаристијском заједништву јерархе првопрестолне и највеће Цркве православне. 

То је "медијаторска" улога Српске Цркве која је њена особита мисија, а коју је у контексту исцељења "раскола" истакао и в. Максим. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

цео снимак божанске Литургије

Дај позицију на снимку, тачан минут, када се фанариоти причешћују.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, MKD13 рече

Jl bi se ti slikao sa "ukro-nacistima"?

Поентирао си! Па патријарх је један од стубова наше Цркве и овим фотографијама шаље јасну поруку! 

Фотографија говори више од хиљаду речи...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Панарет рече

шаље јасну поруку! 

Да, да је пристојан човек и не свађа се у гостима са неистомишљеницима.

Исто тако је био пристојан и када их је летос откачио, наводно због болести, а сутра се састао са русима :) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vladan :::. рече

Да, да је пристојан човек и не свађа се у гостима са неистомишљеницима.

Исто тако је био пристојан и када их је летос откачио, наводно због болести, а сутра се састао са русима :) 

Jeste pristojan, nemoze da otkaci Novinskog koji je davao novac za potrebe jerusalimske crkve. Al isto je u eku posle priznavanja PCU otiso po sveto miro kod Vselenskog . Za sve ima svoje vreme i postupke Patriarha Teofila su razumliva. Govorili ste da i grcka crkva nece priznati PCU, al sad znaci su drugaciji... Jedino Antiohija nece moci da prizna PCU, ne zato sto ne hoce, jer zavisi od Rusiji zbog Sirije.... Al ok. vreme ce da nam pokaze sve...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, MKD13 рече

Al sve se to odrazilo i na crkvu i kanone. Stvorena je nova Drzava, i zbog toga Carigrad vam je izdao Tomos i na osnovu novostvorene Drzave ustupio vam  eparhije u Makedoniji, koje nikad srpska crkva nije imala.

Ne, vec postoje kanoni koji prate politicke i drzavne promene i na osnovu toga smo dobili sve te eparhije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...