Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 29 минута, Августин рече

Има на оној првој вести о владици Гедеону па где је подвучено Facebook kad se klikne na to vidi se izjava njegovog đakona od jedan minut.

Замолио је да се молимо за владику

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Бојим се да Русија нема државника који би одговорио на ово.Победили су готово сами Хитлера али Америка је била на страни Русије.Али после грађанског рата цео свет је био против њих па су се друкчије понашали.У књизи Рој Медведева Стаљин која је најпре изашла у Америци и преведена је код нас наводи се следећи пример.После завршетка Грађанског рата морало је то бити вероватно 1921.Украинско руководство одлучи да се одцепи.Позивајући се на Лењиново начело о праву самоопределења народа до одцеплења.Лењин им одговори(као председник владе) обратите се наркому(министру) за националне мањине немам ја времена да се бавим тиме.И обрате се они надлежном министру.Као Грузин то је био Стаљин и све му образложише.,а он одговори"Чујем да се играте политике.Немојте више да се играте политике" И нису се више одцепљивали.Нити су било шта тражили.Шта рећи данас када је један пајац Порошенко објавио и рат Русији да они ни на шта не реагују.Ужас.Плашим се за наше на Украјини.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Августин рече

Шта рећи данас када је један пајац Порошенко објавио и рат Русији да они ни на шта не реагују.Ужас.

Руси знају шта раде, нема сумње. Од олимпијских игара у Пекингу и грузијске кризе они су имали мали милион разлога да зарате. Али нису. С разлогом.

Као што је с разлогом и то што су их за све ове године доводили у мали милион таквих ситуација.

Ово све јесте болно и трагично, али неке претеране реакције би биле контрапродуктивне.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Руси знају шта раде, нема сумње. Од олимпијских игара у Пекингу и грузијске кризе они су имали мали милион разлога да зарате. Али нису. С разлогом.

Као што је с разлогом и то што су их за све ове године доводили у мали милион таквих ситуација.

Ово све јесте болно и трагично, али неке претеране реакције би биле контрапродуктивне.

Ко каже да морају да зарате.Али има ваљда нешто између СВЕ и НИШТА.Чини ми се да не разумеш шта су урадили овом епископу.Они су му избрисали идентитет.Он правно не посттоји више.То је као неко убиство.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

Ко каже да морају да зарате.Али има ваљда нешто између СВЕ и НИШТА.Чини ми се да не разумеш шта су урадили овом епископу.Они су му избрисали идентитет.Он правно не посттоји више.То је као неко убиство.

Врло добро разумем.

Ја мислим да је ово врло добро исценирано и испланирано. С тим што, уколико, како и изгледа, он нема ни једно друго држављанство поред украјинског. Где ће га депортовати? Коме? Ко ће га примити? Немају никаквог правног основа за то што су урадили. Ја не знам Украјински закон. Али знам да су неке земље донеле законе о одузимању држављанства терористима уколико имају двојоно држављанство. Али претпостављам да нигде не постоји држава која одузима једно и једино држављанство и уз то још такве депортује. Коме депортује? У коју државу ће га упутити без пасоша?

Ово је мучење, малтретирање и шиканирање, са циљем да се унизе и застраше верујући да се не чује ни слово о терору који спроводе.

Ја претпостављам да ће ова одлука бити промењена након што се циљ постигне.

Шта предлажеш да Русија уради, а да не уведе тај народ тамо у још веће страдање?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@Ведран* Па например да признају Доњецку и Луганску републику.ИЛи могли су да изврше падобрански десант и отму овог епископа.Мислиш да би се Украјина снашла.Или да затворе Порошенкове фабрике у Русији.Али не могу јер је у сваком капитализму капитал изнад свега.И Стаљин је куповао време пред Други светски рат али је ипак послао 300000 војника у Кину да се боре протива јапанаца,склопио пакт са Хитлером и одложио напад,узео пола Пољске.

А сада шта је ови бандити тачно испипавају докле могу да иду и дотле ће ићи.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Августин рече

@Ведран* Па например да признају Доњецку и Луганску републику.ИЛи могли су да изврше падобрански десант и отму овог епископа.Мислиш да би се Украјина снашла.Или да затворе Порошенкове фабрике у Русији.Али не могу јер је у сваком капитализму капитал изнад свега.И Стаљин је куповао време пред Други светски рат али је ипак послао 300000 војника у Кину да се боре протива јапанаца,склопио пакт са Хитлером и одложио напад,узео пола Пољске.

А сада шта је ови бандити тачно испипавају докле могу да иду и дотле ће ићи.

Капитал у Русији није само ради капитала, колико могу да видим они интензивно раде на томе да капитал буде у корист народа. То се непрестано потенцира, стимулишу одласке фабрика, граде научне институције, итд итд., у регионалним деловима Русије. Од курилских острва до крајњег запада, и од сибира до Сочија. А Путин у свакој могућој прилици истиче то да капитал мора да буде друштвено користан. И пре пар дана на додели награда младим научницима, исту поруку је имао.

Доњецк и Луганск није исто што и Крим. Руси су легалисти. А да би их признали морали би да прекрше међународне уговоре.

Нисам знао да Порошенко има фабрике у Русији.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

среда, 13. фебруар 2019.

Завршено путешествије "ПЦУ" по Атону

51421339_2142929599063789_2504488927440666624_n.jpg

Ни једна посета Светој Гори у новије време, није изазвала толико пажње али и контроверзе као посета делегације "Православне Цркве Украјине". Писало се, коментарисало, очекивало, а највише нагађало. Једни су очекивали да ће делегацију "ПЦУ", због благослова Патријарха Вартоломеја, свуда дочекати и примити у рангу титуле коју су недавно добили, те да ће и несметано служити у свим манастирима. Други су претпостављали сушту супротност: да их нико неће примити, да нигде неће служити, уствари пре свега да неће ни успети да ступе на тло Свете Горе. Ни једни ни други нису били у праву.

Успех

Делегација "ПЦУ" је боравила на Светој Гори, посетивши неколико манастира, а у два су и служили Литургију (Пантократор и Ватопед). Срели су се са пар игумана (пантократорски, ксенофонтски, есфигменски, могу да рачунају и пантелејмоновског кога су видели док им је саопштавао да нису добродошли). Успели су да уђу у зграду светогорске управе у Кареји,  али то може свако ко дође у Кареју. Свако може и да се слика са Протом, али они очигледно нису могли. Видели су изблиза неколико манастира, Илински скит, скит Св. Андреја и келију Буразери. Неким чудом су успели да уђу у храм Старог Русика. У Ивирону су прочитали акатист испред иконе Богородице Вратарнице.

IMG_01-13-1.jpg
Литургија у Пантократору, са леве стране игуман Гаврило
IMG_01-39-1.jpg
са игуманом канонског Есфигмена
DSC_001-102.jpg
Литургија у Ватопеду (параклис)
DSC_001-110.jpg
пријем у Ватопеду
DSC_001-29.jpg
са игуманом Ксенофонта
IMG_01-61.jpg
у Илинском скиту
DSC_001-15.jpg
у Старом Русику
IMG_01-24.jpg
у Ивирону испред Портаитисе

Неуспех

Обзиром на звучност свог имена: "делегација помесне Цркве" и то предвођена "епископом", посета не да није успела него је и испод минимума светогорског гостопримства (осим Ватопеда и Пантократора).
IMG_01-3.jpg
"владикин" диамонитирион

Најпре је неозбиљно да делегација једне помесне Цркве, која први пут у историји улази на Свету Гору, то чини са дозволом чији гарант нису ни манастири у којима ће служити већ обична келија са једним житељом у њој. Иако су ушли у зграду Свештене општине, нису се срели са Протом. Епистат који је учинио куртоазни пријем гостију (на који иначе има право свако ко уђе у Општину) одбио је да се фотографише. Протоколарно се све високе делегације фотографишу са Протом на степеништу свештене општине. Овде то није случај. Слично је и са манастирима који су их примили као обичне госте, нема ни једне фотографије на којима се види неко од братије а камоли игуман или неко од чланова манастирске управе.

У Протату без Прота
IMG_01-36-1.jpg

Туристичка фотографија у порти Андрејевског скита, без трага од домаћина
IMG_01-14.jpg

Исто и у келији Буразери, украјински туристи сами шетају
IMG_01-59.jpg

Опет без домаћина, туристички у Ставроникити
IMG_01-54.jpg

Јесте Симонопетра, али у даљини
DSC_001-12.jpg

Прошетали су сами и Кутлумушом
IMG_01-30.jpg

Испред капије Пантелејмона, чак се и види затворена капија 
DSC_001-21.jpg

И у Дохијару испред капије, тачније иза манастира ка гробљанској цркви
DSC_001-58%2B%25281%2529.jpg

фото: www.pomisna.info

https://svetogorskestaze.blogspot.com/2019/02/blog-post_67.html?m=1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Августин рече

Или да затворе Порошенкове фабрике у Русији

Па како господин Порошенко није гадљив на фабрике? Врло интересантно, вамо све чисто украјинско али новци могу бити и руски. 

Подели на овим сајтовима

Епископа Гедеона су украјинске "власти" депортовали у САД!!!

Шта ће сад САД да ради? Ако га приме, како ће да га приме без пасоша? Како уопште може да седне на авион и да лети за САД без да има визу за САД и пасош? Или ће САД да му да азил? На основу чега? На основу тога што је прогнан од украјинских "власти" због изражавања става? И то од "власти" које САД активно подржавају? Или ће САД да допусти да им га довезу тамо, а онда ће да се пренемажу и да "ургирају" код украјинских власти да "помилују" Епископа Гедеона, с тим наравно да он заћути и да му више не пада на памет да било шта каже о прогону верних на Украјини? А наравно и сви други да заћуте да их не задеси слична судбина, јер ће то бити само "изниман" случај помиловања. А порука ће бити да за "ситније" нико се неће заузимати. Ко ће од "ситнијих" на тај начин застрашених, под таквим околностима, размишљати да ово што "власти" раде јесте не само противправна него и немогућа ствар. Јер кад би све државе почеле да у неку државу депортују своје грађане који се не свиђају власти на шта би овај свет личио?

Ово је најнижа грана на коју су спали. Али далеко је дно онима који су се поистоветили са исконским злом.

Епископа Гедеона (Харона) депортировали в США

5F4ExZ_5c650b2a4c9304_92890081-tmb-750x4 Епископ Макаровский Гедеон (Харон).

Настоятеля Десятинного монастыря УПЦ провели к самолету в сопровождении автоматчиков. 

Рано утром 14 февраля 2019 года епископа Макаровского Гедеона (Харона) депортировали в США. Накануне вечером в аэропорту «Борисполь» его без всякого объяснения причин задержали сотрудники СБУ, а сотрудники Госпогранслужбы отобрали заграничный паспорт. 

Пресс-секретарь председателя Госпогранслужбы Олег Слободян заявил, что «пограничники выполнили поручение одного из правоохранительных органов» (СБУ, – ред.). При этом чиновник сообщил причину таких экспрессивных действий правоохранителей. По его словам, епископ Гедеон «занимается антиукраинской пропагандой и является активным адептом "русского мира"».

%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%

Владыка попытался связаться с адвокатами, однако ни их, ни народных депутатов к епископу не пропустили. Владыке стало плохо, была вызвана бригада скорой помощи «Борис».

«Меня не пустили в Украину, мотивируя тем, что гражданство отменено, недействительно, хотя 15 дней назад я вылетал и никаких проблем и никаких решений судов не было», – сообщил епископ Гедеон в своем видеообращении.

Священнослужитель подчеркнул, что его задержание мотивировалось «просто тем, что паспорт якобы был потерян», хотя никаких заявлений от него о потере документов не было.

«Просто такое вот религиозно-политическое давление», – констатировал владыка Гедеон.

«Нет, вы только вдумайтесь! Глава погранслужбы Украины признает, что епископ Гедеон (Харон) является гражданином Украины. Но на том основании, что тот является "адептом Русского мира", епископа депортируют с Украины! Повторюсь: гражданина Украины не допускают в свою страну на основании его взглядов! Закон? Конституция? Не, не слышали...» – прокомментировал журналист Владимир Корнилов объяснения Олега Слободяна по поводу задержания епископа УПЦ.

Как сообщили в центре информации УПЦ, задержание настоятеля Десятинного монастыря произошло накануне заседания Верховного Суда по иску о признании недействительным обращения парламента к патриарху Варфоломею о получении Томоса. Информация о назначенном на 14 февраля заседании размещена на сайте Верховного Суда Украины. 

«В октябре 2018 в Верховный Суд Украины было подано несколько исков о признании противоправным и отмене постановления по Томосу, в том числе от Викария Киевской митрополии УПЦ Гедеона, Городницкого монастыря УПЦ и общины Бердянского храма Святителя Николая УПЦ, – пишет ресурс. – В ноябре же Верховный Суд объединил в одно производство дела по иску епископа Гедеона и общины Бердянского храма. Таким образом, епископ Гедеон, задержанный в среду в Бориспольском аэропорту, должен сегодня выступать в качестве истца в Верховном Суде по делу о непризнании постановления Верховной Рады по Томосу».

Ðа данном изобÑажении Ð¼Ð¾Ð¶ÐµÑ Ð½Ð°ÑодиÑÑÑÑ: ÑекÑÑ Скриншот судебного документа

Вследствие депортации, епископ Гедеон принимать участие в судебном заседании 14 февраля не сможет. В каком формате оно состоится и состоится ли вообще – неизвестно.

«Дорогие братия и сестры! Благодарю всех за поддержку! Прошу ваших молитв, чтобы Господь укрепил всех нас на дальнейшие труды во славу Господа нашего и Украинской Православной Церкви», – написал сегодня владыка Гедеон, депортированный в США.

%D0%93%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BD.jpg

Напомним, в среду вечером в Борисполе задержали наместника Десятинного монастыря, епископа Макаровского Гедеона после его визита в США, где он провел рабочую встречу с конгрессменами правительства. На встрече епископ Гедеон широко осветил ситуацию, связанную с нарушением международных прав верующих, а также рассказал о радикальных нападениях на храмы Украинской Православной Церкви, избиениях верующих, притеснениях священнослужителей со стороны радикальных организаций.

https://spzh.news/ru/news/60120-jepiskopa-gedeona-kharona-deportirovali-v-ssha

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Milan Nikolic рече

Нисам Јеврејин осим што јесам (желим бити) ,,истински Јеврејин'' по хришћанској вери. Отац је имао другу жену, Јеврејку, тако да сам и ја повезан са њима, био сам код њих, чак сам и хтео постати Јеврејин и да живим тамо, у Израелу. Имам сестру која је ишла две године у војску, јако сам поносан на њу.

Док сам кратко време био тамо и док нисам постао хришћанин, иако сам крштен као беба, говорим о правој и живој вери у Христа, хтео сам бити верник као Јевреји. Једног дана вршен је обред нада мном у кући, имао сам изненадну вртоглавицу и јако чудно искуство.

Те ноћи сам уснуо врло необичан сан: стајао сам насред арене и осећао сам изузетно велики страх. У земљи је био забоден мач. Зграбио сам мач, извукао га и потрчао уз степенице. Како сам одмицао све више, страх је све више нестајао док нисам осетио неисказану слободу и олакшање.

Убзо се пуно тога издешавало што ме је довело до покајања и вере у Бога. Онда је почела права борба која траје до данашњих дана и трајаће до краја живота. Желим једном рећи попут Павла, ,,добар рат ратовах, веру сачувах''.

Pa tako kazi brate, da je Lotic u pitanje, a ne to da sam srbomrzac i shiptar u dushi. Nisam ja ni jevreomrzac, al kak to tebe dokazati kad sve ti je bljutavo. 

Al shta znas Bogu je sve moguce, ako nam Hristos oprosti, mozda se sretnemo u raju:D

A najdraze ce mi biti da vidim tamo Jadrana zajedno za Epimafija i Denisenka))))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Епископа Гедеона су украјинске "власти" депортовали у САД!!!

Епископа су украјинске "власти" спровели на авион за депортацију у пратњи, са аутоматским пушкама!!

А гласноговорник ових сподоба на власти јавља да је Владика сам добровољно отишао!

MaxthonSnap20190214214718.png.3c80dd32d8166d987131b65a4c2d2000.png

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...