Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Ivan Marković рече

Та теологија.нет има везе са свиме сем са теологијом. За њих је и патер чист ортодоксни православни отачаствољубац.

Омрзну им душа на мене!:)) Тамо сам персона нон грата. Познајем то удружење, све је то нека фенси теологија без икакве намере да служи цркви, како добро показа Дејан Мачковић, него сопственим промоцијама... Они ће данас бити еволуционисти а сутра креационисти, зависно од тога колико могу да монетизују коју тезу. 

Чуди ме како Ђого може да русофилује, а Максим им тамо... Да не буде русовање на Амфилохијев начин...   

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Чуди ме како Ђого може да русофилује,

Немре свако. 

Ђого има везе :D

Није шта се пише него ко пише. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Омрзну им душа на мене!:)) Тамо сам персона нон грата. Познајем то удружење, све је то нека фенси теологија без икакве намере да служи цркви, како добро показа Дејан Мачковић, него сопственим промоцијама... Они ће данас бити еволуционисти а сутра креационисти, зависно од тога колико могу да монетизују коју тезу. 

Чуди ме како Ђого може да русофилује, а Максим им тамо... Да не буде русовање на Амфилохијев начин...   

Није то фенси теологија него како сељачићи замишљају фенси теологију.А исто тако не бих ја веровао Ђогу по менталном склопу он је исти као сви они.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Трпећи, не потрпеше те тамо, и не обратише пажњу на те!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, o. Miroljub рече

Трпећи, не потрпеше те тамо, и не обратише пажњу на те!

Има то у Максима, није Таса забраздио. Само што мора да се објасни раји. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Августин рече

Није то фенси теологија него како сељачићи замишљају фенси теологију.А исто тако не бих ја веровао Ђогу по менталном склопу он је исти као сви они.

Плашим се да си у праву, и то ме растужује... Са човеком сам био пријатељ, сада неће ни да се јави. Није то добро. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Има то у Максима, није Таса забраздио. Само што мора да се објасни раји. 

Знам, бата Зоко. Зато и кажем, брез лошу премислу наспрам Тасу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, o. Miroljub рече

Знам, бата Зоко. Зато и кажем, брез лошу премислу наспрам Тасу.

Поменух јер је онај МП вадио душу Таси за тај превод. То је опсесија. Јер никад један превод не може да се дисквалификује са једном "погрешно" преведеном речју. Наши су опсесивци. Нерадници, а кад неко нешто објави, онда узимају да га хорски пљују. 

Ја пак Таси замерам за неке друге ствари, а то је ин примис његово навијачко превођење, али што не значи да не зна језик. И о тим стварима пишем увек са освртом која је мотивација била иза да би настао такав превод.   

Подели на овим сајтовима

Украјински јерарх послао Порошенку Служебник на увид да се не моли за Путина

30. Новембар 2018

Митрополит тулчински и братславски Јонатан уручио је један примерак Служебника саветницима украјинског Председника Порошенка да га разгледају, пошто је он грубо оптужио да се канонска Украјинска Црква моли за председника РФ Путина. Наиме, разговарајући са сељанима Козелеца у Черниговској области у среду, Порошенко је изјавио да Украјина има „право да има своју Цркву“ и да су Украјинци „стекли право да им Црквом не руководи Москва“. Али је председник даље рекао, према изворима његових људи које доносе ове речи на енглеском језику: „Како човек може ићи у цркву ако тамо служба почиње молитвом за Кирила, за Путина, за руску војску? Какве везе они имају са Украјином?“

Митрополит Јонатан и други истичу да свако ко присуствује богослужењима зна да се молитве читају за председника државе и војску земље у начелу коју год се то богослужење врши. Уопште се не спомиње неко посебно име. У одговору на такву оптужбу митрополит Јонатан је уручио Служебник како би председник и његови саветници могли лично видети како нема молитава за руског председника Владимира Путина и руску војску.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

http://www.spc.rs/sr/ukrajinski_jerarh_poslao_poroshenku_sluzhebnik_na_uvid_da_se_ne_moli_za_putina

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Са човеком сам био пријатељ, сада неће ни да се јави.  

Само је он, наравно, крив због тога? Опрости, не видиш неки разлог томе и у себи, у свом понашању, опхођењу... ? 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Благовесник рече

Само је он, наравно, крив због тога? Опрости, не видиш неки разлог томе и у себи, у свом понашању, опхођењу... ? 

Не лапрдај. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...