Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 44 минута, Благовесник рече

Шта сте се ухватили за руковање,  то политичарима не значи ништа.

Здравио се Путин и са Сакашвилијем па га ја убрзо  претворио у политичког леша!

Сакашвилију није требао Путин. 

Сам се улешио. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не знам ко је други архијереј који није потписао одлуку УПЦ МП, којег помиње м. Иларион. Медији извештавају само о једном. То је м. Симеон (наводни Порошенков друг). Али он је "оправдавао" своје непотписивање само са несагласношћу прекида евхаристијског општења са Цариградом, али не и другим разлозима. :D

Затим су он, Драбинко и још један Филарет отишли код Порошенка "на чашку чаја" :D

Дакле и Драбинко и Филарет су потписали одлуку УПЦ МП заједно са свих 83 епископа (осим Симеона). 

У међувремену је Зора (Денисенков потрчко) изјавио да су гласине о наводном некандидовању од стране Денисенка фејк њуз. Јер се нико неће самокандидовати него ће кандидате предлагати на сабору, а кандидовани ће се затим пред свима изјаснити о томе предлогу, да ли прихватају или не. 

Сад ће бити занимљиво. УПЦ МП прелетачи неће да иду у нову тзв. УПЦ без томоса и гаранција за фотељице. Филарет, неће да испусти жезал док год може да га држи, Порошенко хоће свога кандидата и брзо решење из политичких разога, Барт хоће да прогура свога кандидата и да преузме контролу над канонском територијом УПЦ МП (са или без томоса), а томос не сме да им даје док не преузме контролу. Јер ако не изврши задатак, вероватно оде митра, а можда и оно под њом. 

"Блажен муж иже не идет на совјет нечестивих! ..."

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Изгледа да се Порошенко овако провео са м. Онуфријем. :)) Кажу да је вриштао у телефон. 

IMG-541120a22cac6fde7906f5dcc7a014b8-V.thumb.jpg.ff5472d9ba14e02c8afef60c4ca7c415.jpg

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@Јанко да ли се мени чини или је теби статус обрисан јер си поставио недозвољена питања? 

Или си и ти попио бан? 

П.С. и мој одговор на твој статус је обрисан.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Море како су ствари кренуле ја тешко да ћу дочекати  празник Св Аранђела душовадника на овој пијаци. Али дочекаће св душовадник њија. :)))

Јуче ми ништа нису могли. Руке би им се ошушиле да су ме јуче дирали. А сад, виђећемо.

Зависи.

Авине @Zoran Đurović молитве су ми нешто слабе. За ове силе треба нешто моћије. Нешто вако као св Никита што решава проблеме.

Ето, да се нисам рвао с др архимандритом сад бих био "у његовим молитвама" ко његова дуовна шћер, па би "видљиво" била и већа благодат, ко штит око мене. А вако... шта ћу...

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ведран* рече

Море како су ствари кренуле ја тешко да ћу дочекати  празник Св Аранђела душовадника на овој пијаци. Али дочекаће св душовадник њија. :)))

Јуче ми ништа нису могли. Руке би им се ошушиле да су ме јуче дирали. А сад, виђећемо.

Зависи.

Авине @Zoran Đurović молитве су ми нешто слабе. За ове силе треба нешто моћије. Нешто вако као св Никита што решава проблеме.

Ето, да се нисам рвао с др архимандритом сад бих био "у његовим молитвама" ко његова дуовна шћер, па би "видљиво" била и већа благодат, ко штит око мене. А вако... шта ћу...

Хајде да сви спустимо лопту тако да не прозивамо већ конструктивно деламо. Ја сам ушао у дијалог на пп, то сам и хтео својим статусом. Није ми био циљ само да празно прозивам већ нешто покренем. Зато би и ти требало малкице мање да кукумавчиш као Калимеро. "Потрпех Господа ради"... Види нови статус. :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јанко рече

Хајде да сви спустимо лопту тако да не прозивамо већ конструктивно деламо. Ја сам ушао у дијалог на пп, то сам и хтео својим статусом. Није ми био циљ само да празно прозивам већ нешто покренем. Зато би и ти требало малкице мање да кукумавчиш као Калимеро. "Потрпех Господа ради"... Види нови статус. :)

1. Ведран, 2. Вучић, 3. Калимеро!:))

А ово "потрпех те Господе", немојте да вас МП чује! Каштигао је Тасу због тога. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Јанко рече

Јанко срећо! 

Да би се водио дијалог треба друга страна. Ведран није ударио одмах да кукумавчи. Ведран је давао, пре више месеци, конструктивне предлоге, покушавао да разговара, објашњавао логику својих аргумената и руководио се управо оном п. Павловом реченицом коју си поставио на статус. И шта се десило? Ти предлози су махом брисани, људи су бановани, најзад и ја. И кад сам се вратио, покушао сам опет да лепо укажем на проблем и дам неке сугестије и повукао се. И шта се десило? Исто. Односно ништа добро. Сада када ја "кукумавчим" ти си добар и конструкиван и постављаш иста питања, и радиш што и ја пре пар месеци. А да није било мога кукумавчења ти можда не би ни знао шта сада дешавало.

Али добро. 

Ти сад не "прозиваш на празно", водиш конструктиван дијалог, и трпиш Господа ради, за разлику од мене.

Добре резултате ти желим у дијалогу.

Само ћу још рећи да Ведран ни сада не кукумавчи себе ради. Него се овако експонира, па и понжава, из неког другог разлога. Ономе ко то не види не вреди ни објашњавати. А ово рекох због оних за које има наде. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Јанко срећо! 

Да би се водио дијалог треба друга страна. Ведран није ударио одмах да кукумавчи. Ведран је давао, пре више месеци, конструктивне предлоге, покушавао да разговара, објашњавао логику својих аргумената и руководио се управо оном п. Павловом реченицом коју си поставио на статус. И шта се десило? Ти предлози су махом брисани, људи су бановани, најзад и ја. И кад сам се вратио, покушао сам опет да лепо укажем на проблем и дам неке сугестије и повукао се. И шта се десило? Исто. Односно ништа добро. Сада када ја "кукумавчим" ти си добар и конструкиван и постављаш иста питања, и радиш што и ја пре пар месеци. А да није било мога кукумавлења ти можда не би ни знао шта се десило.

Али добро. 

Ти сад не "прозиваш на празно", водиш конструктиван дијалог, и трпиш Господа ради, за разлику од мене.

Добре резултате ти желим у дијалогу.

Само ћу још рећи да Ведран ни сада не кукумавчи себе ради. Него се овако експонира, па и понжава, из неког другог разлога. Ономе ко то не види не вреди ни објашњавати. А ово рекох због оних за које има наде. 

Наравно, на твојим темељима зидам.

Само бирам друга средства, ова не показују жељене резултате.

Ето, помози ми тако да не изазовеш бан. Требаш ми конструктивно.

Љуби брат, а није Бели. ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ведран* рече

Сакашвилију није требао Путин. 

Сам се улешио. 

To je zato sto su sinteticke kravate vrlo lose za varenje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Аво! Не дирај ми в. Милутина! Он је био мој владика, према томе, моје је моје! :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Аво! Не дирај ми в. Милутина! Он је био мој владика, према томе, моје је моје! :D

Ја се придружујем Никодиму, јер Цар је пред вратима! Одричем се Милутина!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја се придружујем Никодиму, јер Цар је пред вратима! Одричем се Милутина!12:smeha:

Не може.

Кад сакупиш кспс - 'коло српских прозорљивих сестара' да ти сања снове, онда тек можеш с Никодимом.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Сад се нешто пребројах. Скоро пола Сабора на челу с Патријархом (укључујући и њега) ти је off limits по основу тога што су били моји владике. :)) :))

Нема задиркивања!

Дирај Амфилохија, Тасу и Игњатија. Море, не може ни Игњатија! Моја мама и његова мама ишли заједно у Цркву. :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...