Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Ivan Marković рече

Sta ako on ipak da autokefalnost bez obzira sto nijedna Crkva to ne podrzava?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Благовесник рече

Нешто ми васељенски избегава поглед са Његовом Светошћу??  

To znači da je već odlučio, neće ga poslušati, uradiće po svojem!

Подели на овим сајтовима

Да, очигледно :( 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, grigorije22 рече

Daće, nema vraćanja, ako ne da optužiće ga da je opet kriv za nerede i krvoproliće koje će svejedno nastati u bilo kojem slučaju, i ako da zato što je dao i ako neda zato što nije dao, gadna pat pozicija. Sasvim svejedno šta god da odluči, nažalost. Molit se Bogu samo da bude što manje žrtava, kola su se otkačila i idu nizbrdo a bez kočnica.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Благовесник рече

Да, очигледно :( 

Imaš gore objašnjenje, on nema šta da bira, šta god da izabere ne valja. Onda će barem izabrati to tako da izgleda kao da je on to sam izabrao a ne da su ga drugi na nešto prinudili ili nagovorili.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, grigorije22 рече

Ништа. Добиће ногу из Цркве, а има нас довољно компетентних да можемо да му натоваримо бар две херезе:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ништа. Добиће ногу из Цркве, а има нас довољно компетентних да можемо да му натоваримо бар две херезе:ani_biggrin:

Da, ali on ce onda da prizna i Mirasa u Crnoj Gori, pa onda ovi mogu da krenu u nasilno otimanje crkava i manastira. Drugo, kada se jednom da autokefalnost onda to ne moze da se ponisti. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Da, ali on ce onda da prizna i Mirasa u Crnoj Gori, pa onda ovi mogu da krenu u nasilno otimanje crkava i manastira. Drugo, kada se jednom da autokefalnost onda to ne moze da se ponisti. 

Аутокефалност може да се да само канонској Цркви. А Мираш је под анатемом самог Вартоломеја. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ivan Marković рече

Аутокефалност може да се да само канонској Цркви. А Мираш је под анатемом самог Вартоломеја. 

Али зато имају Лава Лајовића... Њега ће поставити, живи били па видели. Мило ће пензионисати Мираша. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Али зато имају Лава Лајовића... Њега ће поставити, живи били па видели. Мило ће пензионисати Мираша. 

То је могућ сценарио, но ипак мало вероватан. Не верујем да би се Вероломеј толико ниско спуштао, ма колико да је прсо. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

То је могућ сценарио, но ипак мало вероватан. Не верујем да би се Вероломеј толико ниско спуштао, ма колико да је прсо. 

Јављам ти кад ме сад позову византинци на одговорност за ову изјаву. Бишоп Максим ће ме одмах пријавити Фанару. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Јављам ти кад ме сад позову византинци на одговорност за ову изјаву. Бишоп Максим ће ме одмах пријавити Фанару. 

Na kraju će ispast da su jedva dočekali što ste im dali dobru ideju, zahvalit bi se još samo trebali na tom, ko hoće kamo, pomozme mu tamo! :D 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zayron рече

Na kraju će ispast da su jedva dočekali što ste im dali dobru ideju, zahvalit bi se još samo trebali na tom, ko hoće kamo, pomozme mu tamo! :D 

Брате, веруј ми, овима не треба давати идеје. Сами би се сетили. Пријавили су ме били Патријарху за исту ствар за коју су се они залагали на Криту!:)) То су гмазови. 

Подели на овим сајтовима

https://rs.sputniknews.com/vesti/201809301117349612-irinej-vartolomej-zejtinlik/

Патријарх српски Иринеј и васељенски патријарх Вартоломеј служили су данас у Солуну литургију и парастос поводом обележавања стоте годишњице пробоја Солунског фронта.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...