Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Vedrane,sine,zašto se Isus obratio Petru riječima "Petre ti si stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju..."?

Магаренце, није то рекао Господин. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Nego tko?

То нитко није рекао. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@Isusovo magare Matt 16:18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovome kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.
 OVO NIJE TEMA O KATOLICIZMU I RIMOKATOLICKIM UCENJIMA  VEC O RASKOLU KOJI JE MOGUC U PRAVOSLANOJ CRKVI . AKO HOCETE O TOME DA RAZGOVARATE ONDA OTVORITE POSEBNU TEMU . HVALA NA RAZUMEVANJU SVIM RIMOKATOLICIMA OVDE UKLJUCUJUCI I ZAJRONA. DOSTA VISE SA SPAMOVANJEM TEME!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Trifke рече

@Isusovo magare Matt 16:18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovome kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.
 OVO NIJE TEMA O KATOLICIZMU I RIMOKATOLICKIM UCENJIMA  VEC O RASKOLU KOJI JE MOGUC U PRAVOSLANOJ CRKVI . AKO HOCETE O TOME DA RAZGOVARATE ONDA OTVORITE POSEBNU TEMU . HVALA NA RAZUMEVANJU SVIM RIMOKATOLICIMA OVDE UKLJUCUJUCI I ZAJRONA. DOSTA VISE SA SPAMOVANJEM TEME!

Obrati se uspavanoj ljepotici koja se probudila iz tisućljetnog sna i spamovala ti temu..dakle?!!

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Само да кажем, православље је чувар католичанства, православље није вера без конкретне улоге.

Православци су истински католици. Зато се питам колико људи уопште зна шта значи католик.

Пазите, ово је јако занимљиво питање. Милијарде људи се називају католицима а немају појма шта је то.

Замислите да вам је животна парола крамбамбули, а да немате појма шта је то. 

• Хахаха 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Isusovo magare рече

Obrati se uspavanoj ljepotici koja se probudila iz tisućljetnog sna i spamovala ti temu..dakle?!!

Pratio sam temu i da vi niste na celu sa Zayronom napadali nebi ni Vedran odgovarao. U sustini nije bitno k je poceo. Evo jos jednom:

ovo je tema o mogucem raskolu u pravoslavnoj crkvi i molim sve one koji pisu  ovde da se drze te teme! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@Trifke прости ми, mea culpa, идем се сад самобичевати три пута, али кад ово прво пошаљем 

:)))

Screenshot_20180925-171444_Chrome.jpg.8023832ab157d2d5fcf803807da7298a.jpg

@Isusovo magareнце, 

young_pope_gifs_-_Google_Search.gif.876b78d82bad27986cee715a25c68bcf.gif

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

@Trifke прости ми, mea culpa, идем се сад самобичевати три пута, али кад ово прво пошаљем 

@Isusovo magareнце, 

Nema potreb da se samokaznjavas ti svi vec kaznjen time sto si morao da odgovaras ovoj rk navali na ovoj temi. U stvari mogao bih te ubrojati u svece. :kupanje:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

U stvari mogao bih te ubrojati u svece. :kupanje:

Ајде, види шта можеш да учиниш, ионако нико неће, а баш би ми значило. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Сад сам укапирао да немам бич. joooj

Имам оне бројанице од 150, може с њима?

• Оплаках :)) 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

@Isusovo magareнце, 

Neću ti više pisati o toj temi jer spamujemo..ali...

Samo ću ti još ovo reći,bilo bi dobro da imate jednog glavnog patrijarha bilo bi vam puno lakše jer kao sto vidiš tema je raskol u "vašoj" Crkvi a koliko vidim kod nas to sve nekako funkcionira na što ste vi očigledno ljubomorni..:))

Čak i da nije nasljednik Petra koga briga,mi imamo jednog "patrijarha" kojeg slušamo a vi imate tisuću pa nijednog ne slušate..nije ni to dobro..

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Хакуна Матата знаш шта је то, а не знаш шта значи католик. Стварно немам речи, папа вас је скроз залудео.

• Хахаха 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Isusovo magare рече

kod nas to sve nekako funkcionira na što ste vi očigledno ljubomorni..:))

Нисмо љубоморни, душо, далеко било. Али ако ти мислиш да код вас све функционише, подложна си сујеверју. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...