Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, kopitar рече

Dobro da si došel predajem ti Trifkija a ja idem odmarati..dok se ti ne umoriš.12:smeha:

Ја већ одмарам само што нисам заклопио, осим ако за два мин не пошаљете нешто занимљиво :)

Ето га Теби. И пази да не поједе сав мед. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Isusovo magare рече

Kao prvi među jednakima, Carigradska patrijaršija i njegov patrijarh imaju osobiti položaj u pravoslavlju. Kao prvi po časti među pravoslavnim episkopima (primus inter pares), carigradski patrijarh Bartolomej I. predsjeda osobno ili putem izaslanika svakim saborom pravoslavnih crkvenih poglavara, te ima ulogu glasnogovornika pravoslavlja, posebice u ekumenskim susretima s drugim kršćanskim crkvama. Osim što je duhovni vođa oko 300 milijuna pravoslavnih kršćana u cijelom svijetu, on je i izravni poglavar pravoslavnih episkopija u Sjevernoj i Južnoj Americi, zapadnoj Europi, Australiji i Novom Zelandu, Hong Kongu, jugoistočnoj Aziji, Koreji i dijelovima današnje Grčke.

Pnaj koji je to pisao je prilicno promasio u tome da je on duhovni vodja. Nije! Svaki je Episkop duhvni vodja svoje eparhije! ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Ја већ одмарам само што нисам заклопио, осим ако за два мин не пошаљете нешто занимљиво :)

Dobro žrtvovati popodnevnu siestu radi tako važne stvari..:))

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

Говори о спец операцији са два егзарха уместо једног што је обично (због рукополагања), али и о потешкоћама које ће их снаћи тамо.

У једну од тих потешкоћа се и ја надам, а зове се Денисенко.

Да га Бог управи, сачува у добром здрављу и сили, да ствар разбуца начисто,  рцем вси од всеја души и од всего помишљенија нашего рцем. :pop:

Ma ima jos jedan raskol pored Denisenkovog. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, kopitar рече

Dobro da si došel predajem ti Trifkija a ja idem odmarati..dok se ti ne umoriš.12:smeha:

Pa i vreme je da popijes casu melak odgledas crtani i malo odmoris kao i sva druga deca. :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Ma mi piace...

Lo Spirito Santo parla attraverso l'asino,a modo suo..

Тe entiendo pefectamente Burro de Jesus! 

Hasta manana!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ведран* рече

:tongue:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Pnaj koji je to pisao je prilicno promasio u tome da je on duhovni vodja. Nije! Svaki je Episkop duhvni vodja svoje eparhije! ;) 

пре 6 минута, Trifke рече

Wikipedija

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Снежана рече

ништа, то  не слушам, али проблем је што његово учествовање на овом форуму има сасим другачији мотив и то не добронамеран, али полако већ је он своје право лице показивао овде, показаће га опет.

Moje pravo lice i uvijek to pravo lice je da ću uvijek svakom ko laže kao da štampa iz tiskarne i bjesomučno iskrivljava istorijske fakte odgovoriti istinom a ti možeš onda da si misliš o mojim motivima što god ti volja jer istorijska istina je jedna stvar a sa mojim ni ne znam čijim motivima to nema nikakve veze, vaš je problem što istinu ne priznajete, ne podnosite kad vam se kaže i nastojite je te na svaki način preokrenuti i obesmisliti, mila Snježana, toliko o mojim motivima. U sljedećim postovima se vratim na Vedranove bjesomučne istorijske laži, izmišljotine i bajke o Ukrajini jer s tim još nismo završšili, tamo je izvalio nekoliko istorijskih besmislica koje je potrebno uvesti na pravu mjeru. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

Ma ima jos jedan raskol pored Denisenkovog. 

Знам то, али Денисенко је Денисенко.

Него слагах нехотично малопре. Није ми имењак Алфејев фејворит. Он ми је други по реду у РПЦ. Први ми је загранични Иларион.

Шта да радиш кад су сви Илариони добри, па се лако забуниш. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zayron рече

Moje pravo lice i uvijek to pravo lice je da ću uvijek svakom ko laže ko da štampa i bjesomučno iskrivljava istorijske fakte odgovoriti istinom a ti možeš onda da si misliš o mojim motivima što god ti volja jer istorijska istina je jedna stvar a sa mojim ni ne znam čijim motivima to nema nikakve veze, vaš je problem što istinu ne priznajete, ne podnosite kad vam se kaže i nastojite je te na svaki način preokrenutui i obesmisliti, mila Snježana, toliko o mojim motivima. U sljedećim postovima se vratim na Vedranove bjesomučne istorijske laži, izmišljotine i bajke o Ukrajini jer s tim još nismo završšili, tamo je izvalio nekoliko istorijskih besmislica koje je potrebno uvesti na pravu mjeru. :D 

neka te srce (da ne kažem, dušo:smeh1:), znamo se ;)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...