Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 45 минута, Ведран* рече

Благовесник као неки старомодни поп. Да науче? Па они по новом већ научили како се разликује Црква од секте. Црква је оно што има Бартов благослов. А оно што нема је секта. То је најсавременије. Свеже. Још ни катихизис није изашао, а они већ то знају.

Ц.ц.ц. Благовесниче, ц.ц.ц

Екшли, вако. Црква:Ватикан+Цариград+Денисенко+Мираш. Остали треба да се прикључе. Ко се не прикључи он је артемита. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Ведран* рече

А шта ћеш. Зар би ти рекао другачије да си на његовом месту? 

Па не знам. Разумем његову позицију. Можда би, можда и не би...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Екшли, вако. Црква:Ватикан+Цариград+Денисенко+Мираш. Остали треба да се прикључе. Ко се не прикључи он је артемита. :ani_biggrin:

Није тако!

Не могу сами да се прикључе. Треба Барт да их прикључи. Каква је то самовоља, чуј, да се прикључе! То што они оће или неће нешто сами је неканонско. Ако Он благоизволи, хтели не хтели, то се само рачуна. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Можда би, можда и не би...

Па чим ми овако одговараш, и ти би баш тако одговорио као он. :))

Јер је и ово дипломатски одговор, као и онај његов. 

Сродне душе ти и он. :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Није тако!

Не могу сами да се прикључе. Треба Барт да их прикључи. Каква је то самовоља, чуј, да се прикључе! То што они оће или неће нешто сами је неканонско. Ако Он благоизволи, хтели не хтели, то се само рачуна. 

Па и 99.9% од православних житеља (Македонци, Срби, Власи(Цинцари), Бугари, Албанци и Роми) у Македонију хоќе аутокефалну Цркву, па им неко не да. Чекамо да то благоизволи неки Иринеј и да нас прикључи у јединство са Цркве... 
Док су РПЦ-МП и СПЦ били у улогу јачих и изживљавали се са слабијих, то је било у реду. Канонски поредак. Сада кад је ту улогу преузела Константиноградска Патријаршија, то не ваља и није канонско.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Orthophill рече

Па и 99.9% од православних житеља (Македонци, Срби, Власи(Цинцари), Бугари, Албанци и Роми) у Македонију хоќе аутокефалну Цркву, па им неко не да. Чекамо да то благоизволи неки Иринеј и да нас прикључи у јединство са Цркве... 
Док су РПЦ-МП и СПЦ били у улогу јачих и изживљавали се са слабијих, то је било у реду. Канонски поредак. Сада кад је ту улогу преузела Константиноградска Патријаршија, то не ваља и није канонско.

Не мудруј. Кад престанете дивљати против арх. Јована, онда се јави. Па ће вас и Бог погледати. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Orthophill рече

Док су РПЦ-МП и СПЦ били у улогу јачих и изживљавали се са слабијих,

Не разумеш. Ми смо и даље јачи, а ви слабији. А ваш деда Вероломеј ће да се прикључи Денисенку и Мирашу у броју анатемисаних ако вако настави. Колико вас има? Шака јада. Нас и Руса? Две трећине или чак три четвртине православног света. Уз нас су све словенске Цркве (осим можда Бугари), већ се јављају грчки епископи који су уз нас, Јерусалим, Света Гора, Антиохија...сад ми рекоше и америчка Црква...тако да немој да булазниш и лупеташ, него се смири и размисли шта може да вам се деси ако се нађете у друштву анатемисаних. Срам те било!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Не мудруј. Кад престанете дивљати против арх. Јована, онда се јави. Па ће вас и Бог погледати. 

Престали смо веќ 3 године... 
Ја лично никада нисам био да се гони вл. Јован. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orthophill рече

Место да будете захвални СПЦ што вас није бацила под анатему, ви се још и буните. Направила вас комунистичка партија (ко Мираша пандурска станица на Цетињу). Ви сте једна обична етнофилетистичка секта према којој је Црква показала огромно и надљудско стрпљење. Пази да се сада то не промени.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Orthophill рече

Лепо, мада сам недавно чуо другачије.

Нисте овде тема, мада можете да постанете „колатерална штета". Зато би било добро да вам се архијереји дозову памети и мисле о Цркви, а не да слугарају политици. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Не разумеш. Ми смо и даље јачи, а ви слабији. А ваш деда Вероломеј ће да се прикључи Денисенку и Мирашу у броју анатемисаних ако вако настави. Колико вас има? Шака јада. Нас и Руса? Две трећине или чак три четвртине православног света. Уз нас су све словенске Цркве (осим можда Бугари), већ се јављају грчки епископи који су уз нас, Јерусалим, Света Гора, Антиохија...сад ми рекоше и америчка Црква...тако да немој да булазниш и лупеташ, него се смири и размисли шта може да вам се деси ако се нађете у друштву анатемисаних. Срам те било!

Због чега би анатемисали патријарха Вартоломеја? 
Због папизма? :) Патријарх Кирилл помињу на сваку богослужбу и чинодејаније у Руској Цркви, а Његова Божанска Свесветост, не помињу на литургију ни митрополити аутономних Црква који се налазе под Васеленску Патријаршију. 
ПС: У своја предавања вл. Јован архиепископ Охридски (СПЦ) наглашава, да је Црква тамо где је Васеленски Патријарх, па чак и сви остали помесни Цркви прекинули општење са њим. Све док га Васеленски Сабор не осуди за јерес.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orthophill рече

Патријарх Кирилл помињу на сваку богослужбу и чинодејаније у Руској Цркви

То си у праву. Ни ја се с тим не слажем. 

Али ово су ситне ствари у односу на оно што је овде у питању. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Лепо, мада сам недавно чуо другачије.

Нисте овде тема, мада можете да постанете „колатерална штета". Зато би било добро да вам се архијереји дозову памети и мисле о Цркви, а не да слугарају политици

И да почну да бране Косово? Као ваши епископи? :D

Много сте лицемерни. :) Али немојте си играти са светог Климента и све свете охридске архиепископе. :) Веќа су они светила пред Христов престол него ли неки властелини који су примењивали мухамедов закон. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Orthophill рече

Његова Божанска Свесветост

joooj

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...