Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Толико си ограничен да ниси разумео аргумент. Никодим није мислио што и ти иако је измислио икономију. Наведен ти је текст где он тврди да су на саборима новацијани валидно рашчињени. Жао ми је што то се не уклапа у твоју демагогију, тако да ископај Никодима да га поучиш. То је био аргумент,                                                                                                                                                                   

Не вреди њему објашњавати. Он је зацртао свој став и никакви аргументи ту не вреде.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Жика рече

Ти си рекао да у расколу нема Тајни. Немој сад као по обичају да се извлачиш. Од оног инцидента у Нишу, ако се не варам, забрањено је да се наш верник причести у њиховом храму. Није ти добро то врдање.

Молим те, не изврћи и не измишљај. Ако неко врда и пише неповезано, то си ти.

Македонци нису рашчињени, већ само у расколу (у болесном стању). Нема потребе да измишљаш, јер тако нешто никада нисам рекао. Проблем је што ти не схваташ ове ствари и оне превезилазе тебе тренутно. Што није ништа лоше само по себи. Проблем је што дискутујеш о стварима које не разумеш добро. 

Никада нисам рекао да, дефакто, у расколу нема Тајни, већ да рашчињени расколници и јеретици не могу да имају Тајне. Дакле, суштинска разлика. То није никаква моја измишљотина, већ став СПЦ и осталих Цркава. Јер, ниједна Црква не негира Тајинство МПЦркве у расколу, нити су њихови Епископи рашчењени, од првога Доситеја, па до ових сада.

Нама је забрањено да се причешћујемо код њих, то је нормално и легално. Међутим, њиховим верницима (лаицима, али не и Клирицима) да се причешћују код нас није. На Светој Гори се причешћују и учествују у Тајнама, а њихови људи постају искушеници и Монаси у Манастирима. Док је тако нешто сасвим забрањено Артемитима и осталима. Да ли ти је сада јасније?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Не вреди њему објашњавати. Он је зацртао свој став и никакви аргументи ту не вреде.

Исто мислим. Само што постоји огромна разлика. Иза вашег умовања стоји Латинска црква, а иза онога што моја маленкост износи, стоји савремена Православна Црква које негира, практично, све оно што неповезано и антиправославно ви износите. Мислим, првенествено, на небулозе око неизгладиве благодати свештенства, које пропагирате. Али, схватићете своје заблуде, кад-тад. Ако не пре, онда када се преселите у вишње сфере...

Као што рекох, ствари су почеле да се разбистравају у Православној Цркви, тако да ћеш временом лакше моћи да увиђаш колико грешиш у неким стварима, а да те грешке нису ни мало наивне, већ суштинске.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Васијан рече

Исто мислим. Само што постоји огромна разлика. Иза вашег умовања стоји Латинска црква, а иза онога што моја маленкост износи, стоји савремена Православна Црква које негира, практично, све оно што неповезано и антиправославно ви износите. Мислим, првенествено, на небулозе око неизгладиве благодати свештенства, које пропагирате. Али, схватићете своје заблуде, кад-тад. Ако не пре, онда када се преселите у вишње сфере...

Као што рекох, ствари су почеле да се разбистравају у Православној Цркви, тако да ћеш временом лакше моћи да увиђаш колико грешиш у неким стварима, а да те грешке нису ни мало наивне, већ суштинске.

Латини стоје иза седмог канона Другог Васељенског Сабора. Свашта ти пишеш. Мени је главна основа тај канон а ти не можеш да схватиш ово зато је боље да се ни не бавиш овим темама. Узми нешто ради, моли се. Узео си на своју руку да се бавиш теологијом и то ти није на корист. То се види и по овим оптужбама за јерес. Није проблем што другачије мислиш већ што журиш да оптужиш за јерес а ниси схватио добро. Тако су и артемијевци радили. Ни не видиш да имате сличне методе.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Васијан рече

Молим те, не изврћи и не измишљај. Ако неко врда и пише неповезано, то си ти.

Македонци нису рашчињени, већ само у расколу (у болесном стању). Нема потребе да измишљаш, јер тако нешто никада нисам рекао. Проблем је што ти не схваташ ове ствари и оне превезилазе тебе тренутно. Што није ништа лоше само по себи. Проблем је што дискутујеш о стварима које не разумеш добро. 

Никада нисам рекао да, дефакто, у расколу нема Тајни, већ да рашчињени расколници и јеретици не могу да имају Тајне. Дакле, суштинска разлика. То није никаква моја измишљотина, већ став СПЦ и осталих Цркава. Јер, ниједна Црква не негира Тајинство МПЦркве у расколу, нити су њихови Епископи рашчењени, од првога Доситеја, па до ових сада.

Нама је забрањено да се причешћујемо код њих, то је нормално и легално. Међутим, њиховим верницима (лаицима, али не и Клирицима) да се причешћују код нас није. На Светој Гори се причешћују и учествују у Тајнама, а њихови људи постају искушеници и Монаси у Манастирима. Док је тако нешто сасвим забрањено Артемитима и осталима. Да ли ти је сада јасније?

У реду. Мислио сам да тврдиш ово што сам написао. Али и за рашчињене јеретике ти је о. Зоран објаснио а и онај текст о. Максимова те побија али ти си и поред тога почео да врдаш. Ништа ниси побио већ си само исписао дугачке поруке које ништа не објашњавају.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Васијан рече

Nisam rekao узалуд да си мрзитељ људског рода. Сада си узео да се радујеш расколу у православљу, као што му се радују и артемити. Ти си умоболна особа. Само лудак твог калибра може да тврди за некога да је свештеник за кога Максим Исповедник вели да није. Али то је твој мрак. Агиорит ти вели да су новацијани рашчињени, ти прдиш супротно. Сретао сам разних будала у животу, али си ти озбиљан кандидат за прво место.   

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Жика рече

.Али и за рашчињене јеретике ти је о. Зоран објаснио 

Шта је објаснио?

пре 7 минута, Жика рече

а и онај текст о. Максимова те побија али ти си и поред тога почео да врдаш. Ништа ниси побио већ си само исписао дугачке поруке које ништа не објашњавају.

Шта ме побија у том тексту? Који аргумент? То што теби не објашњавају, не значи да не објашњавају. Мало сам уморан да вртим једно те исто у круг. Зоран се бар труди да манипулише и износи, пише...али код тебе ништа од тога не видех, а завршио си Факултет.

пре 18 минута, Жика рече

Латини стоје иза седмог канона Другог Васељенског Сабора. Свашта ти пишеш. Мени је главна основа тај канон а ти не можеш да схватиш ово зато је боље да се ни не бавиш овим темама. Узми нешто ради, моли се. Узео си на своју руку да се бавиш теологијом и то ти није на корист. То се види и по овим оптужбама за јерес. Није проблем што другачије мислиш већ што журиш да оптужиш за јерес а ниси схватио добро. Тако су и артемијевци радили. Ни не видиш да имате сличне методе.

Шта рећи, а не заплакати. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Nisam rekao узалуд да си мрзитељ људског рода. Сада си узео да се радујеш расколу у православљу, као што му се радују и артемити. Ти си умоболна особа. Само лудак твог калибра може да тврди за некога да је свештеник за кога Максим Исповедник вели да није. Али то је твој мрак. Агиорит ти вели да су новацијани рашчињени, ти прдиш супротно. Сретао сам разних будала у животу, али си ти озбиљан кандидат за прво место.   

Почео је постепено да показује право лице. Мени не смета ако неко мисли супротно од мене али ове оптужбе за јерес и слично нису у реду. Види се хладноћа и црно-бели ставови у његовом писању. Али тешко га је разуверити кад неће да слуша већ мисли да је он мерило за ове теолошке ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Почео је постепено да показује право лице. Мени не смета ако неко мисли супротно од мене али ове оптужбе за јерес и слично нису у реду. Види се хладноћа и црно-бели ставови у његовом писању. Али тешко га је разуверити кад неће да слуша већ мисли да је он мерило за ове теолошке ствари.

Дечко је флипнуо давно. Неће ни од Агиорита да учи. Метелиноса није прочитао иако га је овде линковао. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Дечко је флипнуо давно. Неће ни од Агиорита да учи. Метелиноса није прочитао иако га је овде линковао. 

Најбоље је кад је на крају почео и своје ауторитете да исправља овде- Атанасија, Максимова...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Nisam rekao узалуд да си мрзитељ људског рода.

Немојте, молим Вас, само Ви о љубави. Такве приче код мене не пролазе. Врло добро познајем на коме степену је Ваша "љубав" и како она функционише у реалном животу. Те приче о љубави можете само да продате онима који су се заљубили у Вас. Када би Вам неко лупио шамар, да можете и да имате храбрости, главу би му отсекли и замрзели би га за вјек и вјеков. 

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Сада си узео да се радујеш расколу у православљу, као што му се радују и артемити.

Тако функционише Ваша искривљена свест. Једина радост је у томе што ће се кукољ, коме и Ви (нажалост) припадате, у будућем периоду очистити у Светој Цркви Христовој.

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Само лудак твог калибра може да тврди за некога да је свештеник за кога Максим Исповедник вели да није.

Шта рећи, а не заплакати. Мене би, на Вашем месту, било срамота било да помињем Св. Максима. Тај Светац Вас директно и суштински изува из ципела, јер тврди да је рашчињен стварно рашчињен и лишен благодати, док Ви заједно са маштовитим Латинима вилените и просипате фантамозгарије и тврдите да такви ипак богослуже.

Само један од доказа да сте се оперисали од срамоте.

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Али то је твој мрак. Агиорит ти вели да су новацијани рашчињени, ти прдиш супротно. Сретао сам разних будала у животу, али си ти озбиљан кандидат за прво место.   

Када да ме Ви таквим назовете, сасвим сам сигуран да је све супротно од тога. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Васијан рече

Шта је објаснио?

Шта ме побија у том тексту? Који аргумент? То што теби не објашњавају, не значи да не објашњавају. Мало сам уморан да вртим једно те исто у круг. Зоран се бар труди да манипулише и износи, пише...али код тебе ништа од тога не видех, а завршио си Факултет.

Шта рећи, а не заплакати. 

Кажем ти узми бар месец дана нешто ради и моли се а немој се бавити теолошким темама. Бићеш ми захвалан. Објашњења теби не вреде.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жика рече

Кажем ти узми бар месец дана нешто ради и моли се а немој се бавити теолошким темама. Бићеш ми захвалан. Објашњења теби не вреде.

Нема потребе да будеш дрзак и безобразан. Не знаш ко сам, нити како живим. Нити сам тражио твоје савете. 

Објашњења од тебе не видех, нити си иоле способан да их предочиш, јер ни сам не знаш шта мислиш и шта тврдиш. Не умеш да саставиш једну конкретну теолошку мисао, а на конкретна питања си избегавао одговор на врло перфидан начин. Просто се чудим како Ви уопште завршавате тај Т. Факултет, али добро.Тако да уопште ми није јасно шта си уопште тражио на овој теми, као и целокупно твоје навијање и изношење мишљења, без икаквих аргумената.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Васијан рече

Нема потребе да будеш дрзак и безобразан. Не знаш ко сам, нити како живим. Нити сам тражио твоје савете. 

Објашњења од тебе не видех, нити си иоле способан да их предочиш, јер ни сам не знаш шта мислиш и шта тврдиш. Не умеш да саставиш једну конкретну теолошку мисао, а на конкретна питања си избегавао одговор на врло перфидан начин. Просто се чудим како Ви уопште завршавате тај Т. Факултет, али добро.Тако да уопште ми није јасно шта си уопште тражио на овој теми, као и целокупно твоје навијање и изношење мишљења, без икаквих аргумената.

Ретко дајем савете, чак и кад ми неко тражи не дајем увек, али сад сам направио изузетак јер видим да ти је потребно да одмориш од теологије. У реду је што кажеш за мене али слично причаш и за оца Зорана који је ипак стручнији од тебе за теологију. Што си се ти уздигао и што умишљаш да си чувар Православља то је твоја ствар. Потребно је да се смириш.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Васијан рече

Немојте, молим Вас, само Ви о љубави. Такве приче код мене не пролазе. Врло добро познајем на коме степену је Ваша "љубав" и како она функционише у реалном животу. Те приче о љубави можете само да продате онима који су се заљубили у Вас. Када би Вам неко лупио шамар, да можете и да имате храбрости, главу би му отсекли и замрзели би га за вјек и вјеков. 

Подсетио си ме на Јн 8, 46-49: Који ме од вас кори за гријех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не вјерујете? Онај који је од Бога, ријечи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога. А Јудејци одговорише и рекоше му: Не кажемо ли ми добро да си ти Самарјанин, и да је демон у теби? Исус одговори: У мени демона нема, него поштујем Оца својега; а ви ме срамотите.

Ниси од Бога. Ја сам за тебе католик, проклети јеретик и демон је у мени. Ти се сада радујеш погибији људи, расколу који је на вратима. Све "екуменисте" убацујеш у пакао. Ти активно мрзиш и шириш мржњу. Зато ниси од Бога. То није Јеванђеље, чак и кад би ти био 100% у праву да су васељенци и католици јеретици и да ће се чварити у паклу. То ни најмање не мења чињеницу да си Ти мрзитељ људског рода.

пре 24 минута, Васијан рече

Св. Максима

Проблем је у томе што је Максим побио твоју тврдњу да се само са ВасСаб јеретици рашчињавају. Ти си тврдио да су монотелити били валидни епископи. Максим те је порекао. Али ти не прихваташ Максима јер је он уништио твоје тлапње о лажнозваној икономији. Ти си у друштву оних који су ми одсекли руку и језик. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...