Jump to content

Зоран Ђуровић: Шта има Амфилохије против Степинца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Zayron рече

Bio je jedan takav ali taj je pokrao cijelu Češku, nagovorio ljude da mu sami donesu svoje milione u njegove "Harvardske fondove" a onda potom nestao i sa parama pa pobjegao na Bahame, uspio je čak defraudovat i komplet cijelu češku mornaricu (ne smijte se, ne šegačim se, stvarno su imali flotilu brodova, ta bila usidrena, kotvila u Hamburgu, exteritorijalna luka Češke Republike, njihov teritorij, slično kao što Rusi imaju Kaliningrad). A u svoje agencije zaposlio sve prekrasne modelke u minićima sa prekrasnim frizurama i dugim lakiranim noktima. Ja i jedan moj prijatelj, isto iz Bosne, hodali po Brnu (glavni grad Morave) i gledamo u te prekrasne modelke po tim njegovim agencijama Harvardský fondy a ja mu kažem, to će biti nekakva prevara i kradja ko grom, otkud te nešto znaju o investovanju, tu su samo da namame naivne. A stvarno to bila defraudacija stoljeća, čak jedna od najvećih u svijetu. Poslije olakšao i istunelovao američke investore u Azerbejdžanu za pola milijarde dolara pa ga onda ganjala američka FBI. Ludjak!

https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Kožený

https://tinyurl.com/y9frk9k7

https://tinyurl.com/y8ap8rr2

Eto vidiš kako mene moji osjećaji ne varaju..a pojma nisam imala o tome..:))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Isusovo magare рече

Eto vidiš kako mene moji osjećaji ne varaju..a pojma nisam imala o tome..:))

Lako je tebi, takva latinka jeretična i nepokrštena ovdje pričati o tome kako se ko osjeća. A moj jedan prijatelj, Srbin, inače isto "cattolico eretico", cijeli dan čupa kosu kako je čuo za ovaj čurbes oko Ukrajine što se stropio medju Moskvom i Carigradom. On je fanatični ekumenista i od jučer sve kuka, danas sve od zore, s kim ćemo se mi dalje ekumenisati ako medju njima pukne? S Moskvom ili s Carigradom? Na sreću imamo dvoje papa pa jedan može s jednima a drugi s drugima! A on takve planove ima Jedan datum za Uskrs i slične! A sad sve to pada u vodu! Užas!

https://www.facebook.com/onechristonedate/ 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Tako isto i u jeresi, njihova tajna svestenstva nije validna i nema blagodat i osvecenje, nistavna je.

Ти не разумеш, твој учитељ Васијан каже да они нису рашчињени јер их није рашчинио ВасСаб. У томе је поента, јер по њему, та одлука сабора СПЦ није важећа. Мора да је потврди ВасСаб! Није довољна сагласност патријараха. Дакле, СПЦ по Васијану лаже када каже да су артемити рашчињени. Зато је признао и Католике за благодатну Цркву!:))

Јер, @Васијан, Васке наш, каже да је св. Максим Исповедник био на дрогама кад је помислио да је Латерански сабор рашчинио Цг Патријарха! Ја сам и поменуо да локални сабори могу да валидно осуде јерес и јеретике и да је одлука одмах ефективна. Ту ефективност немају ни одлуке ВасСаб по Васијану! Дакле, играћемо се Цркве до Судњег Дана!

Васке - оно што ти Боки не разумеш - мора да негира чињеницу да локални сабор може да осуди јеретике, јер би тиме иконоборцима дао благодат! Самог св Тарасија су рукоположили иконоборци! То је оно што не иде у вашу главу, да они имају благодат! И једино што Васке може да смисли је да иконоборство није била осуђена јерес, а јесте, и то нису доводили у питање ни претходни Патријарх иконоборац Павле Кипарски, ни Тарасије. Наиме, њих је осудила целокупна Православна Црква и свргла! Цариград је био анатемисан валидно. То је урадио Папа Григорије III, 731 на Сабору у Риму, како сам навео, а онда су и 3 остале Патријаршије осудиле Цг и прекинули општење са њима као јеретицима (Сада, или је ово валидно или није? А мени истичете да су артемити валидно изопштени, иако до локалног сабора чије одлуке су потписале остале столице; ако није валидно, онда ни иконоборачки Цг није био анатемисан, као ни Католичка Црква). Ми немамо никаквог наговештаја да је Тарасије мислио, као Васијан, који га у свему учи (хајде тебе што учи, али отвара очи и Тарасију поводом разних ствари:))). Пошто ви се клањате Јустину и волите житија, хајде да прочитате из његовог житија Тарасија:     

Подели на овим сајтовима

Павле се каје што је био јеретик и сада вели Царици:

"Моја болест и очекивање блиске смрти приведе ме у овај свети схимнички образ. А нарочито ме црквена смутња и неред примора да напустим патријаршијски престо, јер болује Црква од јереси иконоборачке, и од дуготрајног умовања злог задоби неизлечиву рану. И ја несрећни већ сам три пута дао својеручни потпис и пристанак на ту јерес, јер нисам могао да избегнем замке зловерја, због чега се сада силно кајем. Оно пак што највише и неизмерно жалости моју душу, то је ово: видим како се све покрајине ваше царевине, које држе непоколебљиво правило вере у православном учењу стоје и веселе се, туђе наше цркве, и од себе као од Христова стада одгоне нас као туђинске овце; и због тога се одричем да будем пастир јеретичком скупу, и волијем обитавати у гробу него бити под анатемом светих четири престола апостолских". Он каже да су валидно анатемисани од целе васељене! Чули сте ваљда за Пентархију? 

Наставља: "А Павле рече сенаторима који беху остали код њега: Боље да никада нисам сео на тај престо, када Црква би гоњењем поремећена и од васељенских престола проклета. Ако се седми Васељенски Сабор не састане, и иконоборачка јерес не уништи, ви се не можете спасти". Дакле, не тражи он да се потврде одлуке Васељенске Цркве, него да се кроз Сабор сам Цг покаје за јерес и тако се скине анатема са њих! Анатема је била валидна и са свим ефектима. А 7Саб ће се сложити са том анатемом!

Тарасије пред избор поставља услов: "Тада Тарасије изиђе на средину и рече: Видим растргану и раздељену Божју Цркву. И источњаци и западњаци сваки дан нас проклињу. Тешка је клетва и отсечење од Царства Божјег. Ако се сазове Васељенски Сабор, и сви се у вери сложно ујединимо да, као што је крштење једно, тако и вера буде једна, јер ништа није тако угодно Богу, него да сви бораве у јединству вере и љубави, – онда пристајем, иако сам недостојан и неискусан, да примим управу Цркве. Ако пак Васељенског Сабора не буде, и јерес се не истреби, и вера се не уједини са свим источним и западним црквама, онда ја не желим да будем проклет и осуђен, и не пристајем да будем патријарх, јер ме никакав цар неће моћи избавити од суда Божјег и вечне казне". 

Проклињу их 100 година, али им Васке каже: Шта се узбуђујете? Те анатеме су блебетања будала које узурпирају власт, а ви сте канонски свештеници и баш вас брига што су вас ови избацили из Цркве (Царства Божијег, да будем прецизнији). Можете тако да наставите још 1000 година, јер нисте осуђени на ВасСаб, а те осуде не може да буде без вас! То што Тарасију није свеједно да умре под кобајаги анатемом, то је његов проблем, јер ионако лупа па не зна да је Диоскор био канонски папа!     

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Васијан рече

@Архимандрит Сава Јањић

Иначе, пошто кажеш да заводим људе. Буди поштен па то реци да ради исто о. Сава Јањић на овом Форуму, јер моја маленкост износи суштински исте ставове као и он. Наравно, храбрости немаш да то кажеш. Или пак имаш?

Имам храбрости да то кажем што се тиче ове  теме. Иначе, са многим другим ставовима оца Саве се слажем.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Васијан рече

@Архимандрит Сава Јањић

Шта? Проблем је одбацити јеретичку еклсииологију "Теорије грана" и "Крштењско богословље" које исповеда и проповеда ЗЂ? Да ли и ти то исповедаш?

Ти си признао да су католици Црква тако да сад немој то да спочитаваш нама.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Zayron рече

Lako je tebi, takva latinka jeretična i nepokrštena ovdje pričati o tome kako se ko osjeća.

Pa šta je sad tu čudno Avo @Zoran Đurović, nazvao sam je onako kako sam to pronašao u vašim knjigama starostavnim a koje izgleda važe i dan danas tako da je onaj Vasijan u pravu - u pravoslavlju je zaista moguće biti "nepokršteni heretik". Tražio sam to u našim knjigama i ništa slično nisam našao. Jeres je teološki nazor, kako onda može imati teološki nazor na nešto neko ko nije uopšte ni kršten! Nesmisleni oximoron!

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hereze

https://en.wikipedia.org/wiki/Heresy

Prague castle library

16387926_671177753061887_727849408865088

Zayron traži "nepokrštene heretike" u našim starostavnim teološkim knjigama u Pragu.

Ali izgleda Vasijan si tu oximoronsku teologiju nije isisao iz malog prsta. S kim se vi onda nastojite "ekumenisati" ako nas smatrate "nepokrštenim jereticima"? Možete onda to pokušati sa Coca Cola firmom ili s holandskim KLM aerolinijama, one su na tom dakle upravo isto kao i mi katolici, samo ćete od njih barem imati nekakve koristi, besplatne letove i Free Koka Kolu!

1. Latins are ‘’heretics’’ and ‘’unbaptized’’

http://www.oodegr.com/english/biblia/baptisma1/B4.htm

I CONFESS ONE BAPTISM…’’

By Protopresbyter George D. Metallinos, D. Th., Ph. D.

Dean of the University of Athens, School of Theology

http://www.oodegr.com/english/biblia/baptisma1/perieh.htm

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Васијан рече

Имам једно конкретно питање за @Жика и @Zoran Đurović

Наиме, да ли верујете да екс Артемије и његови следбеници имају потпуне Свете Тајне којима се они и њихови следбеници спасавају? Хвала.

Овде има доста објашњено.

http://www.spc.rs/sr/georgije_florovski_o_granicama_crkve

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, kopitar рече

Ne kužiš ti ništa

Pa da vidimo ko ništa ne kuži!

»Vera, ki ne navdihuje kulture, je jalova«

Po uvodni predstavitvi življenja in dela kardinala Rodeta je moderator Jan Peršič gostu postavil vprašanje, kakšen je odnos med vero in kulturo ter pri tem navedel misel svetega papeža Janeza Pavla II., da »vera, ki ne navdihuje kulture, jalova«. 

https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/kardinal-rode:-vsak-je-lahko-umetnik

Čiju kulturu inspiriše tvoja vera? Jugoslovensku od Josipa Broza Tita?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zayron рече

Prague castle library

16387926_671177753061887_727849408865088

Zayron traži "nepokrštene heretike" u našim starostavnim teološkim knjigama u Pragu.

Kod nas imaju ove časne sestre "Služavke Malog Isusa". 

http://ssmi.hr/

Ministranti (to su oni dječaci, akoliti i čteci) ih u šali nekad nazivaju "Služavke nekrštenog Isusa"

I taj takav naziv ima više teološkog opravdanja i smisla, svetopisamski je podložen jer zaista je postojao taj period kad je Isus bio nekršten, od rodjenja pa sve do trenutka kad je bio pokršten sv. Jovanom Pretečom u Jordanu (ako u to ne  računamo obrezanje) za razliku od ove ovakve oksimoronske sintagme "nepokršteni heretik" koja je stvarno toliko smiješna i nakaradna, skoro biblijska parodija (kao u onom urnebesnom  filmu "Smiješna strana istorije") pa ne shvatam kako može postojati bilo kakav ozbiljan teolog na svijetu koji će tako nešto uopšte upotrebljavati a kamo li o tom pisati traktate? Isto kao koncertmajster pijanista koji je to postao prije nego što se naučio svirati klavir. No, kako je vidjeti u pravoslavlju je i to moguće. Умом Россию не понять!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Ah, pa, o tome pricamo sve vreme. :dedica:

Hirotonije nisu validne ( blagodatne ), cak i ako se priznaje obred rukopolaganja kod inoslavnih. Jer, ako se kod jeresi priznaje obred i cin rukopolozenja kada se primaju u pravu crkvu,..... ( ali, kako sam kazes, hirotonije nisu validne, nistavne su ),.....onda, samim tim se i kod Artemijevaca ( koji su u raskolu, sto je bitno u stepenovanju kod primanja ponovo u pravu crkvu, jer je blaza praksa u odnosu na primanja iz jeresi  ),.... ne bi se ponovo obredno rukopolagali ( posebno zbog toga sto su dobili validno i blagodatno rukopolozenje dok su bili u SPC ),....ali, njihova tajna svestenstva nije validna, nistavna je ( kao sto i sam kazes ... :945729: )

Tako isto i u jeresi, njihova tajna svestenstva nije validna i nema blagodat i osvecenje, nistavna je.

Само што артемиијевци, нажалост, нису "само" расколници, већ јеретици јер исповедају јеретичку еклисиологију која је у суштини једнака еклисиологији патер Зорана Ђуровића.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Васијан рече

Само што артемиијевци, нажалост, нису "само" расколници, већ јеретици јер исповедају јеретичку еклисиологију која је у суштини једнака еклисиологији патер Зорана Ђуровића.

Дај ми текст са сабора СПЦ који их анатемише за јерес. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Жика рече

Не сматрам о. Зорана непогрешивим и сам се нисам слагао са неким његовим ставовима, мада се у суштинским стварима доста слажем са њим. Што се тиче ове теме овако сам сматрао и пре него што сам то прочитао код о. Зорана. Добро је рекао један професор на тврдње студента сличне твојим- Како може икономија у Светим Тајнама?

Не знам да ли ћу на остало стићи данас да одговорим.

Како може икономија у Св. Тајнама? Весело питање. 

Саме Св. Тајне су једна велика икономија Божија.

Разбојник је на Крсту примио пуноћу свих Светих Тајни без реалног обреда!

Св. Амвросије говори о покојнику који је умро некрштен, то јест да је сама његова жеља да се крсти била примљена као Св. Крштење.

Мученици су, без обреда Крштења, само својом одлуком да приђу Христу и пострадају за Њега, постајали учесници свих Светих Тајни.

Све је то икономија, то јест примање благодати Св. Тајни и без извршења обреда саме Св. Тајне. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Дај ми текст са сабора СПЦ који их анатемише за јерес. 

То не постоји. То је моја тврдња. И Ви сте говорили да су јеретици, ако се не варам...

Други Вас. Сабор их карактерише да су јеретици, јер вели да су за нас јеретици сви одавно екскомуницирани. Артемије исповеда да је могуће бити у Цркви и ван заједнице са земаљском Црквом, то јест тврди да је директно везан за Небеску Цркву Символа Вере и Светих Отаца. Епархија му је цео свет. Зато је јеретик.

Нисте ми одговорили да ли он има Св. Тајне или нема. Као и то да ли се они кроз те Тајне спасавају или не?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...