Jump to content

Зоран Ђуровић: Доцент Андреј Јефтић и његово доцирање

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 36 минута, АлександраВ рече

Е сад, који су изузетни случајеви, не бих знала касти :smeh1:

Ако си прочитала мој текст о Херцеговачком клану, разумела би шта је изузетни случај.12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

@Александар Милојков Брате, ајде ти сада лепо замоли Максима да ја будем у комисији за одбрану твог доктората, пошто сам ја експерт за Августина, а Максим је широкогруд, модеран и све нај-нај, тако да ти Ведран ништа више неће моћи приговорити! Јесте да ће ти се рејтинг мало снизити, пошто је Латеран нижио од Бг БФ, али, опет, реци Макси да сам ја доктор а не докторант, пошто имам објављену тезу. И то би било у духу конвенције о сурадњи коју су потписали Латеран и Бг БФ. 

Ставио сам те у захвалници. Није се владика љутио. :)

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Александар Милојков рече

Ставио сам те у захвалници. Није се владика љутио. :)

Опа, броји се ситно до одбране!

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, АлександраВ рече

Аха, нашла сам, члан 14. Правилника:

Дакле пракса демантује Правилник.:))

Па, ништа необично.

пре 5 часа, АлександраВ рече

Е сад, који су изузетни случајеви, не бих знала касти :smeh1:

Изузетни случајеви су сви случајеви осим оних који то нису. :kucanje:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

То што је радио Јефтић је традиција од његовог ментора Перишића који је пао на докторату јер није цитирао изворе него их је преписивао од Флоровског.Он једноставно није знао да не постоји град Турин већ да се тако каже енглески Торино.А извори су били издати у Торину.Није могао да превари Паеришић Михаила Ђурића.То су стари преваранти.

Подели на овим сајтовима

Атанасије и Амфилохије су Перишића гледали као Светог Саву.Ниси смео ништа ни да питаш.Например како не зна поредак литургијер или како је му је ћерка некрштена а причешћују је.Елем кад је пао код Михаила Ђурића ова двојица су га иако је почео рат одвели у Сарејево код католичког распопа Владимира Премеца који се као бавио дијалогом марксизма и религије где је на брзину докторирао.Никада ми није било јасно зашто су Атанасије и Амфилохије толико форсирали Перишића.Можда зато што му је отац био глумац а они надасве воле и волели су естраду.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Августин рече

Елем кад је пао код Михаила Ђурића ова двојица су га иако је почео рат одвели у Сарејево код католичког распопа Владимира Премеца...

Па није 1988. почео рат.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Па није 1988. почео рат.

Pa nije Perišić doktorirao 1988 možda negde piše ali sećam se kada je to bilo.Perišić je prvi put išao i Dakovo na ekumensko skup Teoloških fakulteta u jesen 1988 kao budući asistent išao je i Luka Novaković u tom svojstvu i još jedan koga se ne sećam.Daleko je to bilo do doktorata.Možda sad lažu i falsifikuje i datume.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Августин рече

Pa nije Perišić doktorirao 1988 možda negde piše ali sećam se kada je to bilo.Perišić je prvi put išao i Dakovo na ekumensko skup Teoloških fakulteta u jesen 1988 kao budući asistent išao je i Luka Novaković u tom svojstvu i još jedan koga se ne sećam.Daleko je to bilo do doktorata.Možda sad lažu i falsifikuje i datume.

Могуће.

Но, колико се сећам још је у Нашој Борби своједобно био текст о попу Перишићу и наводно немогућности да докторат уради у Београду, па је морао ићи у Сарајево. И ту се помињала чак, опет по сећању-1986. година.

А и на сајту ПБФ-а стоји 1988., па и на званичној Премецовој биографији са сајта АНУБиХ, где се помиње менторство попу Перишићу 1988., а исте године и проф. Богољубу Шијаковићу.

Подели на овим сајтовима

Дакле трећи је био доцент др.Добривоје Мидић.Сигурно је овако како ја кажем јер се сећам тога.Па ваљда знаш чему је све Перишић склон па би ово мало лагање било ништа поред свих осталих ствари.

Подели на овим сајтовима

Да упитам само за здравље јуначко. 

@Ivan Marković је отишао да чита докторат, па се није вратио! :unbelieveble: Јеси жив Иване?

А Аву @Zoran Đurović -а су референце АЈ вероватно одвеле у ватиканску библотеку? Или су му изазвале компулзију за сликањем :slikanje:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ведран* рече

@Ivan Marković је отишао да чита докторат, па се није вратио! :unbelieveble: Јеси жив Иване?

А Аву @Zoran Đurović -а су референце АЈ вероватно одвеле у ватиканску библотеку? Или су му изазвале компулзију за сликањем :slikanje:

Иван сигурно оде да чита, руководећи се оном Августиновом: Diligens inquisitor inveniet, Пажљиви инквизитор ће пронаћи! (De cons. Evang. 3, 13, 49). Нисам могао да одолим а да не преведем са инквизитор12:smeha:, јер сам Ивана називао Великим Инквизитором, Белармино нашег форума! Дакле, вредни, скруполозни истраживач ће пронаћи то за чиме се трага.  

Ава пак наслика Никодимов портрет, а сада ради икону Августина за Милојка. АЈ би од Аве могао да наручи да му урадим портрет ментора (боље Перишу да насликам него што га речима портретишем), цијена би била права ситница... Мада АЈ не силази на агору, то му је испод части!:))

38867409_2013284815382642_47791264952829

Владика Никодим. Акрил и уље на платну, 40 са 30 цм. Техника је комбинована јер има лепљене коже, косе и сл. Биће и друга фотка, јер је ова настала на летњем сунцу и док је лак био фришак, па се онда виде неке бразде (одсјаји) на саставима коже и платна.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Владика Никодим. 

Ајме Аво, што га остари? Владика је брате млад чоек! Прије месец плус десетак дана није био ваки. :D Ил то видиш будућност?

Додуше далматински попови су исто прави уметници. И брзо раде. Виђе ли како владику брзо офарбаше у бело по глави и бради?

П.С.

Портрет је фантастичан!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Иван сигурно оде да чита, руководећи се оном Августиновом: Diligens inquisitor inveniet, Пажљиви инквизитор ће пронаћи! (De cons. Evang. 3, 13, 49).

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Техника је комбинована јер има лепљене коже, косе и сл.

:unbelieveble: чије коже и косе, свих му папских зукета?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...