Jump to content

Зоран Ђуровић: Доцент Андреј Јефтић и његово доцирање

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Треба се мало информисати пре него се крене са коментарима и критиком.

Ово болдовано си у праву. Моја информисаност о овој теми је на нивоу ових информација које сам добио сада, и на основу пар прочитаних Реферата комисија са Богословског. То јест ограничена је. 

Међутим, ја сам се и јавио да тражим информације, а не да критикујем. А ти си онда тражио да ја изнесем мишљење о бољем систему, и ја сам га изнео. И сада када сам га изнео ти кажеш да критикујем и да треба боље да се информишем. :scratch_head:

То ми не делује као фер коментар. Али није важно. 

Ја разумем да ти није пријатно да чујеш да има и нешто другачије што је можда боље, јер имаш у тој игри свога коња. Али овим што си навео о своме искуству само потврђујеш моју тезу. Није битно да ли је ментор један или половина једног гласа, он је у истој комисији, он оцењује сам себе (своје менторство). То је сукоб интереса. 

Значи на основу моје (не)информисаности закључујем да у два Реферата која сам имао прилику да на брзину прочитам, нема ништа од онога што би се могло назвати оцена дисертације. Ништа! Никакве процене доприноса области, никаквог коментара о позитивним аспектима рада, недостатцима, ограничењима. Има само један дужи сажетак, неколико празних фраза и доста генерички преписаног текста. 

А ако је то случај овде, а ти с друге стране тврдиш да нису ствари баш такве, и наводиш другачије искуство, то опет потврђује моју тезу да систем не ваља. Јер ако са једне стране овакве ствари које наводим пролазе, а са друге стране постоје огромне потешкоће код некога другога, шта је то онда него систем који није добар?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 13 минута, АлександраВ рече

После се формира комисија за одбрану

Заборавих, мислим да се формира комисија за оцену доктората, требало би да је тако, а тек након тога комисија за одбранну, мада обично само буде потврђен састав комисије за оцену па она буде и комисија за одбрану. Свакако, ментор није у том саставу а обавезно је један члан споља.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

Заборавих, мислим да се формира комисија за оцену доктората, требало би да је тако, а тек након тога комисија за одбранну, мада обично само буде потврђен састав комисије за оцену па она буде и комисија за одбрану. Свакако, ментор није у том саставу а обавезно је један члан споља.

Сад си нас збунила. Провер то на сајту факса па нам препричај. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Судећи по рефератима које ја гледам ментор је први у стручној комисији за преглед и оцену дисертације. То оно што сво време тврдим, он оцењује своје менторство :0205_whistling:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ево баш гледам, мало је другачије него тамо где сам радила.

Овако, овим редом:

1. Комисија за оцену научне заснованости теме др дисертације.

2. Комисија за преглед и оцену завршене др дисертације

3. Комисија за одбрану

Подели на овим сајтовима

Замолио бих заинтересоване да се врате на тему, да не буде троловања. Реч је да ли стоје моје и Иванове примедбе на ЈА "докторат"? Не интересује нас какав је човек, него да ли стоје примедбе. Зато постављам поново питање @Александар Милојков: На ком то факсу човек може да пише тезу о осврту особе А на особу Б, а да није читао особу Б? Ти си читао ону ЛаКуњу на Августина, али си могао да одговориш да пише глупости јер си читао самог Августина. АЈ није читао изворе. И ти би то одобрио као др тезу? И то на престижном у свету БФ?;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

је први у стручној комисији за преглед и оцену дисертације.

Није, у састав ове комисије улазе наставници који испуњавају услове за менторство (према стандардима), и опет је један споља, а ментор (за тај рад) не може да буде члан ове комисије.

Подели на овим сајтовима

Мене интересује једно шире питање у вези дисертације АЈ. Наиме да ли је само питање (теза) такве ширине и комплексности, да оправдава постојање једног доктората као доприноса науци? Шта ви мислите?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Није, у састав ове комисије улазе наставници који испуњавају услове за менторство (према стандардима), и опет је један споља, а ментор (за тај рад) не може да буде члан ове комисије.

Ја својим очима гледам да јесте члан. Црно на бело. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Извињавам се свима.

Јел то поп оће да каже да смо тролови? :unbelieveble:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ведран* рече

А ако је то случај овде, а ти с друге стране тврдиш да нису ствари баш такве, и наводиш другачије искуство, то опет потврђује моју тезу да систем не ваља. Јер ако са једне стране овакве ствари које наводим пролазе, а са друге стране постоје огромне потешкоће код некога другога, шта је то онда него систем који није добар?

E, то је то! :skidamkapu:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

Мене интересује једно шире питање у вези дисертације АЈ. Наиме да ли је само питање (теза) такве ширине и комплексности, да оправдава постојање једног доктората као доприноса науци? Шта ви мислите?

И само да кажем, тај докторат нисам прочитао (мало јесам прелистао), и не знам стандарде БФ у Бг, да ми неко после не учитава како ја сад нешто критикујем рад који нисам ни прочитао. Ништа (још) не критикујем само питам. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, АлександраВ рече

ne_shvata

Па погледај крај реферата: 

У Београду, 17. децембар 2015.
Чланови Стручне комисије за преглед и оцену дисертације:
1. др Владан Перишић, редовни професор
Православног богословског факултета Универзитета у Београду (ментор)
2. др Богољуб Шијаковић, редовни професор Православног богословског
факултета Универзитета у Београду
3. др Дарко Ђого, доцент Православног богословског факултета
Универзитета у Источном Сарајеву

Такође можеш да видиш да је Ведран у праву, не само црно-бело него и у боји12:smeha:

Скупила се цела херцеговачка дружба, у публици вл. Григорије као Ришије, једино не видех умировљеног у покушају вл. Атанасија...   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...